احمد وحیدی، عصر امروز پنجشنبه (۲۸ اردیبهشتماه) در نشستی با فعالان اقتصادی و دانشبنیان در اصفهان، با بیان اینکه فرصت بسیار خوبی برای شنیدن دغدغههای فعالان اقتصادی فراهم شده است، اظهار کرد: امروز ایران در نقطه تحولی قرار دارد که با مسئله اقتصاد تعریف میشود و اگر از گردنه توسعه و رشد اقتصادی بهخوبی عبور کنیم از نظر ظرفیتهای ملی، کشور در نقطه تعیینکننده در منطقه و جهان قرار خواهد گرفت.
او افزود: اتفاقات امروز منطقه آنطور نیست که دشمنان میخواستند، آنها مجبور شدند شرایط فعلی را بپذیرند و علیرغم اینکه همه جمع شدند تا مانع رشد کشور شوند و باور داشتند که میتوانند ایران را به زانو درآورند و تمام حربهها، از تجزیه کشور تا عقبماندگی و ضربه زدن به پرستیژ جهانی و منطقهای کشور را به کار بردند و با وجود این فشارِ حداکثری، اطمینان وجود داشت که کشور تسلیم میشود؛ برای این هدف نیز زحمات زیادی کشیده شد، اما در نهایت، خود، اذعان به شکست مفتضحانه کردند.
وحیدی با بیان اینکه دشمن تلاش داشت حلقه محاصرهای علیه ما ایجاد کند، گفت: با وجود بهکارگیری تمام ظرفیتهای نظامی و امنیتی، جلوگیری از فروش نفت و سیاستهای ضربه زننده دیگر، شکست خوردند و در نهایت، این شکست به تغییر رویه و سیاستها در برابر ایرن منجر شد که اینها نشاندهنده رشد و قدرت کشور است. سوریه بهخودی خود برای دشمن موضوعیت نداشت، بلکه بخاطر قرار داشتن در جبهه مقاومت و روابط خوب با ایران بود که با این کشور مشکل داشتند.
وزیر کشور ادامه داد: دشمن با تمام توان جلوی رشد دانش در کشور را گرفت، چون به خوبی دریافته که کشور ما مملو از ایدههای بلند و افکار توانا و تمدن ساز است، اما امروز همین دشمن گام به گام عقبنشینی میکند.
او با بیان اینکه باید موقعیت خود را بدانیم، تصریح کرد: گام دیگری که امروز باید برداریم در حوزه اقتصادی است؛ ما امروز در انواع حوزهها رتبههای جهانی داریم و ظرفیتهایی ایجاد شده که پیش از این وجود نداشت. در فولاد و سیمان در رتبه هفتم جهان و در رشتههای بسیاری نیز بین ۵ کشور اول و برتر جهان هستیم. کشور ما زیرساختهای خوب و آمادهای دارد که میتواند ما را برای جهشهای اقتصادی آماده کند.
وحیدی گفت: برای حل چالش اقتصادی باید بر چند محور تمرکز کنیم؛ اولین مورد موضوع بهرهوری است که در حوزههای مختلف کافی نیست. مقام معظم رهبری در ابتدای برنامه پنجم توسعه گفتند که یکسوم رشد از مسیر بهرهوری ایجاد میشود که بهرهوری شامل کیفیت، کاهش قیمت و رقابت در بازار جهانی نیز هست. دومین محور این است که باید ظرفیت و قدرتهای پراکنده را تجمیع کنیم و به هلدینگ های بزرگ نیاز داریم تا جذب سرمایه و بازار کنند، زیرا شرکتهای کوچک با تلاطم بازار به هم میریزند. سومین محور، بازاریابی است که در آن ضعف داریم. ما بهترین قالی دستباف را داریم، اما آنطور که باید در عرصه جهانی شناخته نشده که تنها به دلیل بازاریابی و ذائقهیابی ضعیف است. چهارمین محور نیز زنجیره ارزش است که باید در تولیدات مختلف معلوم کنیم که در کجای زنجیره ارزش قرار داریم تا به ارزش افزوده برسیم.
او با بیان اینکه اعتقاد دولت بر هدایت، حمایت و تسهیلگری است، تأکید کرد: نقدینگی فراوان یکی از مشکلات ما است که مسیر ورود این نقدینگی به تولید باید با همکاری بانک و واحدهای تولیدی فراهم شود. برای حل این مسائل باید جبهه اقتصادی تشکیل و حرکت بزرگ انجام شود، تغییر و حرکت اساسی ما امروز در حوزه اقتصاد است.
وزیر کشور با بیان اینکه دولت درباره ستاد تنظیم بازار، بنای قیمت گذاری ندارد، اما چارهای نیست و گاهی احساس اجبار میشود، بیان کرد: اگر قیمتها در بازار بهطور طبیعی تعیین شود کسی بهدنبال ضرر تولیدکننده نیست، اما در این رابطه خودِ فعالان اقتصادی، اتحادیهها و صنوف باید به این عرصه وارد شوند و پیشنهادات تخصصی خود را ارائه کنند.
وحیدی تأکید کرد: باید صبر کنیم. مسیر، مسیر پیروزی است و این مسیر با حضور فعالین اقتصادی زودتر طی میشود. کارها بر ریل خوبی حرکت میکند و امروز وظیفه دینی، انقلابی و ملی است که برای گذر از این گردنه گام برداریم و خسته و دلسرد نشویم. اصفهان ظرفیت الگو شدن در حوزههای مختلف توسعه و پیشرفت را دارد و میتواند مشکلات را بهعنوان نمونه و الگو حل کرده و راهحلها را به دیگر استانها ارائه کند.
او با تأکید بر اهمیت مسئله دانشبنیانها گفت: قرارگاه دانشبنیانها که در استانها شکل گرفته، میتواند بسیار موثر باشد. امروز نیز همه مسئولین در مسیر مانعزدایی از تولید، جدی هستند و امیدواریم که تولید در استان هرروز بیشتر شود.
ارتقاء رتبه کسبوکار در استان اصفهان
سیدرضا مرتضوی، استاندار اصفهان نیز در این نشست با اشاره به برگزاری جلسات شورای گفتگو در استان، اظهارکرد: فعالان اقتصادی استان در جلساتی که داشتهایم دغدغه اقتصاد، آرامش کشور، رشد تولید و حل مشکلات را دارند و این دغدغهها در قالب جلسات شورای گفتگوی استان باعث شده با پیگیری متعدد، شاخص فضای کسب و کار در استان از سال رتبه ۲۵ در سال ۱۴۰۰ به رتبه ۵ در سال جاری برسد که ارتقاء جدی را نشان میدهد.
او افزود: حل مسائل مطرح شده در تهران و پیگیری آنها به بهبود وضعیت اشتغال و کسب و کار در کشور کمک شایانی خواهد کرد.
انتهای پیام