به گزارش ایسنا، در نخستین روز از دهه کرامت و در آستانه سوم خرداد، روز «مقاومت، ایثار و پیروزی» و یادکرد شهیدان آزادسازی خرمشهر و شهیدان مقاومت و پیروزی بهویژه سردار شهید حاجقاسم سلیمانی، امروز یکشنبه نشست رونمایی از کتاب «معمار حرم: نقش شهید سلیمانی در شکلگیری ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات» با مشارکت راویان و تدوینگر کتاب و با حضور اعضای ستاد توسعه و بازسازی عتبات برگزار خواهد شد.
معمار حرم این کتاب مجموعه خردهروایتهایی از زبان دوستان و همرزمان شهید سلیمانی از کودکی تا شهادت است و هدف از نگارش آن، ترسیم تصویری است که در ذهن یکی از محبان اهلبیت(ع)، جدا از مسئولیت سازمانی شکل گرفته و زمینهساز تشکیل ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات شده است؛ مردی که دوستی و محبت اهلبیت(ع) با شیر در جانش شد و با شهادت در سرزمین ائمه(ع) و رقص در زیر شمشیر دشمن جاودانه شد؛ کودکی که برای ادای قرض پدر کارگری کرد و سرانجام «معمار حرم» شد تا غبار غربت از خانۀ پدری شیعیان بردارد.
دئر همین راستا محمدمهدی شاکری محقق و مصاحبهگر کتاب «معمار حرم» در نشستی توضیح داد: از سال ۱۳۹۶ تدوین تاریخچه فعالیت ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات در قالب مصاحبههای تاریخ شفاهی با مدیران و خادمان اهلبیت (ع) در این ستاد شروع شد. در زمان حیات شهید سلیمانی امکان مصاحبه اختصاصی در این مورد با ایشان فراهم نشد. در پروژه اول که در سال ۱۳۹۸ به اتمام رسید، اسمی از شهید سلیمانی و سازمان متبوعش نبود.
محقق کتاب «معمار حرم» با تاکید بر اینکه آنچه که تا پیش از شهادت سردار سلیمانی درباره نقش ایشان در شکلگیری ستاد بازسازی عتبات عالیات مطلب مستندی وجود نداشت و بیان نمیشد، افزود: کتاب «معمار حرم» این خلأ را جبران میکند و نکاتی مشخص از مأموریتی انسانی، دینی و مکتبی را که شهید سلیمانی پایهگذار آن بود، بیان میکند. ایده و محور کلی کتاب در مصاحبههای پس از شهادت ایشان این بود که نقش شهید سلیمانی را در شکلگیری و تحول ستاد بازسازی عتبات تبیین کنیم.
وی ارادت قلبی و تربیت خانوادگی شهید سلیمانی را در تصمیم او در تشکیل ستادی برای بازسازی حرمهای ائمه اطهار (ع) در عتبات موثر دانست و گفت: شهید حاج قاسم سلیمانی، خارج از مسئولیت سازمانی خود ابتدا برای کمک به مردم مظلوم عراق اقدام کرد و بازسازی حرم امیرالمومنین (ع) را با نیروهای رزمنده لشکر ۴۱ ثاراالله آغاز کرد و نتوانست در برابر مظلومیت اهلبیت (ع) و پیروان مکتب اهلبیت (ع) ساکت باشد.
شاکری بیان اینکه شهید سلیمانی، به عنوان پایهگذار ستاد بازسازی عتبات، در پی تضمین امنیت پایدار مردم منطقه با مشارکت خودشان و حول محور معنویت و اهلبیت (ع) بود، عنوان کرد: شهید سلیمانی با احیای سنت راهپیمایی اربعین و کاربرد مواکب اربعین در سوانح ملی مانند زلزله کرمانشاه و سیل لرستان و خوزستان، دفاع از حرم و دفاع از کرامت انسانها و حرمت خانوادهها را به بکدیگر پیوند زد و به جوانان مشتاق برای مشارکت در دفاع از حرمها در سوریه، در زمان سیل خوزستان گفت حرم شما اینجاست، دفاع از کرامت انسان و خانواده و ایران کمتر از دفاع از حرم نیست. جمله معروف جمهوری اسلامی حرم است هم بخش دیگری از منظومه فکری معمار حرم است.
وی افزود: در این کتاب، شکلگیری شخصیت مکتبی شهید سلیمانی از کودکی تا دوران دفاع مقدس بهاجمال پی گرفته شده است تا مشخصاً مأموریت معنوی بازسازی حرمها و احیای سنت پیاده روی اربعین در چارچوب ویژگیهای شخصیتی شهید سلیمانی فهمیده شود.
همچنین بهنام باقری، تدوینگر کتاب «معمار حرم» نیز در این نشست گفت: مصاحبههایی که من در تدوین این پروژه استفاده کردم، دو نوع بود؛ یک دسته آنها در زمان حیات حاج قاسم انجام شده و مربوط به تاریخ شفاهی ستاد بازسازی عتبات بود و قرار بود کتاب مستقلی باشد. بعد از شهادت حاج قاسم قرار شد نقش ایشان در بازسازی حرمها روایت شود. مصاحبههایی انجام شد که ناظر به شخصیت حاج قاسم و نقش ایشان در شکلگیری ستاد بازسازی عتبات عالیات بود و پیش از آن به زبان نیامده بود.
نویسنده کتاب «معمار حرم»یادآور شد: من میتوانستم این کتاب را با روایت اولشخص و سوم شخص بنویسم، اما با توجه به شخصیت شهید سلیمانی به نظرم رسید هرچه نویسنده خود را از متن بیرون بکشد و مخاطب مستقیم با راویان ارتباط داشته باشد، جذابیت بیشتری دارد؛ بنابراین تصمیم گرفتم بهصورت مستند، مصاحبه را تفکیک و بهصورت موضوعی تدوین کنم.
انتهای ئیام