مجتبی اصغری دوم خرداد ماه در نشست هیأت امنای کلینیک صنعت و معدن لرستان که در سالن جلسات سازمان صنعت، معدن و تجارت استان برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به مشکلاتی که در حوزه تحریمها داشتیم، اقتصاد ما دچار یک شرایط پیشبینی ناپذیر بودن شده که عملاً امکان سرمایهگذاری را سخت کرده است.
وی ادامه داد: قبل از این نیز شاخصهای ما در بحث کسب و کار قابل دفاع نبود و این تحریمها مزید بر علت شد، همه نهادها آنجا که به مردمی سازی اقتصاد اشاره میکنند، شاید منظورشان این باشد که همه نهادهای درگیر هر کمکی از دستشان بیمیآید باید برای مجموعه اقتصاد کشور به وسط میدان آمده و نقش بپذیرند.
اصغری افزود: تعریفی که مقام معظم رهبری برای بسیج داشتند همان چیزی است که ما در طرح صنعتیار از آن استفاده میکنیم، فرمودند بسیج یعنی به خط کردن ظرفیتها و گردآوری امکانات برای بدست آوردن یک مقصود، آنچه ما در طرح صنعتیار دنبال آن بودیم این است که بسیج یک ظرفیت نهادی در همه دستگاههای دولتی دارد که باید برای بهبود شاخصها و فضای کسب و کار استان از آن بهره بگیریم.
رئیس سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن کشور تصریح کرد: بسیج یک سازمان نظامی نیست بلکه شأن ان از یک سازمان نظامی بالاتر است، مقام معظم رهبری میفرمایند بسیج یک فرهنگ، تفکر و گفتمان است، که این فرهنگ یعنی یک خدمت بیریا.
وی با اشاره به همراهی مجموعه سازمان صمت در لرستان با بسیج برای رسیدن به اهداف مورد نظر، بیان کرد: در استان ظرفیت خالی زیاد است، وقتی واحدهای صنعتی لرستان را در کشور ۱۳۰۰ واحد میبینیم از لحاظ کمی و با توجه به ظرفیتی که استان در حوزه فرآوری و صنایع تبدیلی دارد و با توجه به پتانسیل معدنی آن قابل دفاع نیست.
اصغری ادامه داد: همچنین صنایعی در استان داریم که زیر ظرفیت فعالیت کرده یا راکد هستند که مجموعه بسیج مهندسین میتوانند برای فعالسازی این واحدها حرکت کنند که این اتفاق در کانونهای ما میافتد و این نقش و هویت برای بسیج در این عرصه شکل گرفته است.
رئیس سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن کشور اضافه کرد: در حوزه معدن اتفاقات خیلی خوبی افتاده است، اگر کانونی در شهرستانی موفق است به خاطر ارتباط خوبی است که با مسئول صمت استان، فرماندار و … دارد.
وی افزود: بسیج در این شرایط سخت این برداشت را دارد که صاحب خانه است و باید این خانه را برای فعالان اقتصادی قابل سکونت کند، بسیج نگاهی مانند دولتیها ندارد که یک بازه خدمتی چهار تا هشت ساله را برای خودشان تعریف میکنند، بسیج به عنوان صاحبخانه باید زیست بوم صنعت را در داخل استان مهیا کند که صاحبان صنعت به صورت دائمی مشغول به کار باشند.
اصغری تصریح کرد: بخش کوچکی از شرایط تحقق این فضا مروبط به زیرساخت است که کانونهای ما جایی باشند که محل ارجاع صاحبان صنعت باشد و بتوانند بسیج را به عنوان پناهگاه خودشان در نظر بگیرند، مشکلات را بیان و به مسئولان کانونها دسترسی داشته باشند.
رئیس سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن کشور بیان کرد: بسیج و سپاه این ظرفیت را دارد که بتواند برای مجموعه صمت نقش تسهیلگری را به ویژه در حوزه معدن بازی کند.
وی ادامه داد: در حال حاضر بنیاد تعاون بسیج و سپاه هلدینگهای معدنی راه انداختند و مجموعه خاتم به حوزه معدن ورود کرده، اگر نیاز دارد زنجیره ارزش افزوده این معادن کوچک در استان شکل بگیرد و بتوانیم مجموعه اقتصادی سپاه را وارد کرده که کار اقتصادی انجام دهند، اگر در حوزه فرآوری مخصوصاً در کانیهای فلزی که در استان کمتر کار شده، اگر نیاز به تأمین زنجیره و سرمایهگذاری است میتوانیم از ظرفیت اقتصادی سپاه استفاده کنیم.
اصغری افزود: یکی از رسالتهای ما هدایت سرمایههای خُرد است، چند طرح را گرفتیم که چگونه اعتماد مردم را جلب کرده و سرمایههای آنها را گرفته و به کار ببندیم.
رئیس سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن کشور تصریح کرد: اتفاق ناگوار در چند سال اخیر که افتاده این است که سرمایه اجتماعی خود را از دست دادهایم، با این سرمایه اجتماعی که الان داریم هر تیم اقتصادی که بیاورید ممکن است خیلی از طرحهای آن به بار ننشیند که وظیفه ما به عنوان بسیج در کشور کمک به این سرمایه اجتماعی و دستگاههای دولتی است.
وی تأکید کرد: نگاه بسیج در این عرصه ارتقاء سرمایه اجتماعی کشور است که بتوانیم این روزهای سخت را که سرپا نگه داشتن یک واحد اقتصادی از سختترین کارهاست پشت سر بگذاریم.
انتهای پیام