فرهاد مختاری امروز، ۲ خرداد ماه، در نشست اعلام نامردهای جشنواره فیلم و فیلمنامه ایثار که در سینما مهر کوهسنگی برگزار شد، اظهار کرد: چهار دوره جشنواره فیلم ایثار در سطح ملی برگزار شده و امسال اولین سالی است که این جشنواره در سطح بینالمللی برگزار میشود.
وی افزود: بخش فیلمنامه نیز به دلیل اهمیت آن در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به عنوان محتوای اصلی و پایه فیلم به جشنواره افزوده شده است.
مختاری بیان کرد: فراخوان این دوره از جشنواره اواخر پاییز سال ۱۴۰۱ منتشر و بیش از ۱۲۷۰ اثر در موضوعات مختلف به دبیرخانه جشنواره ارسال شد. جشنواره نیز از ۲۹ اردیبهشت تا سوم خرداد در مشهد برگزار شد. اختتامیه این جشنواره سه خرداد روز ایثار و شهادت در مرکز همایشهای بینالمللی آستان قدس برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به رویکرد جدید ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان عنوان کرد: در عرصهها و حوزههای مختلف هنر مانند هنرهای نمایشی، تجسمی و… فعالیتهای نوینی در ادارهکل تعریف شده است. در گذشته نیز این توجه و اهتمام در سطحی محدودتر وجود داشته است.
دبیر جشنواره بینالمللی فیلم و فیلمنامه ایثار اضافه کرد: برای مثال سال گذشته بنیاد شهید و امور ایثارگران فیلم سینمایی اتاقک گلی را تولید کرد که در جشنواره فجر در ۱۰ بخش نامزد و در سه بخش موفق به دریافت سیمرغ شد. در سال ۱۴۰۲ نیز روند ساخت سه فیلم سینمایی آغاز شده و پنج اثر نیز در مرحله عقد قرارداد قرار دارد.
وی ادامه داد: در دیگر حوزههای هنر مانند موسیقی، تئاتر و هنر تجسمی نیز با گستردگی تمام استانهای کشور همین روند در پیش است. در انتهای سال شاهد عرضه آثار تولیدشده در عرصههای هنری مختلف خواهیم بود.
مختاری تصریح کرد: فعالیتها به صورت مشارکتی تعریف شده و ما بر این باور هستیم که برای رسیدن به قله لازم است همه سازمانهای فرهنگی و رسانهای کشور با جشنواره مشارکت و همافزایی کنند تا آثار ارزشمندی تولید کنیم.
وی با بیان اینکه هر رویدادی نقاط ضعف و قوتی دارد، افزود: رویکرد ما در نخستین دوره این جشنواره ایجاد تفاهمی در گفتمان مقاومت به منظور برقراری ارتباط رسانهای جبهه مقاومت است. در واقع هدف از برگزاری بینالمللی این جشنواره ایجاد گفتوگو مشترک با هنرمندان کشورهای اسلامی و کشورهای مقاومت است.
مختاری گفت: ما معتقد هستیم کشور ما و کل جبهه مقاومت در جنگی نابرابر و ترکیبی قرار گرفتهایم. برای مقابله با این جنگ رسانهای باید به دنبال چیدمانی جدید و آرایش جنگی در حوزه رسانهای باشیم. این گفتمان تنها با اراده هنرمندان، فیلمسازان، صاحبان اندیشه و اساتید این حوزه ایجاد میشود.
وی افزود: ضروری است که گفتمان در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت میان کشورهای اسلامی ایجاد شود و ما نقش حمایتگر و تاثیرگذاری در این میان ایفا کنیم.
انتهای پیام