مجیدرضا حریری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: از حدود یکسال قبل چیزی که به طور مشخص خود را نشان داده نگاه مثبت دولت سیزدهم به توسعه روابط سیاسی و اقتصادی با کشورهای شرق آسیاست که با توجه به تغییر و تحولات بینالمللی به نظر میرسد که به شکلی هوشمندانه و دقیق برنامه ریزی و اجرایی شده است.
وی با اشاره به تحولات رخ داده در ماههای اخیر توضیح داد: از نهایی شدن پیوستن ایران گروه همکاریهای شانگهای گرفته که در اجلاس آینده رسما نهایی خواهد شد تا سفر اخیر رئیس جمهوری به چین و حالا سفر به اندونزی که نحوه استقبال از ایشان و مراسمهای رسمی که از سوی دولتهای میزبان پیگیری شد همگی نشان از آن دارد که ایران به دنبال محکم کردن جای پای خود در شرق آسیاست که میتواند برای کشور اهمیت فراوانی داشته باشد.
رئیس اتاق ایران و چین با بیان اینکه در ۱۰ سال آینده نیمی از ۱۰ قدرت بزرگ اقتصادی را کشورهای شرق آسیا تشکیل خواهند داد بیان کرد: در کنار چین که احتمالا به زودی به قدرت اول اقتصادی دنیا تبدیل میشود از هند نیز به عنوان قدرت دوم اقتصادی جهان نام برده میشود و در کنار آن باید کشورهایی مانند ژاپن، کره جنوبی، سنگاپور و اندونزی نیز دیگر کشورهایی هستند که در سالهای آینده حرفهای زیادی برای گفتن خواهند داشت و قطعا نزدیک شدن ایران به آنها میتواند برای اقتصاد ایران جنبههای مثبتی داشته باشد.
حریری در پاسخ به این سوال که آیا در زمان باقی ماندن تحریمها امکان استفاده از ظرفیت این کشورها وجود خواهد داشت؟ تصریح کرد: در این تردیدی وجود ندارد که تحریمها برای ما محدودیتهایی ایجاد کرده و هرگونه استفاده حداکثری از ظرفیتهای تجاری را سخت کرده است اما سوال اینجاست که آیا ما باید به دلیل بودن تحریمها پیگیری مسائل را فراموش کنیم؟
وی اضافه کرد: در سالهای گذشته نیز با وجود تحریمها تصمیمات خوبی گرفته شده و تجارت کشور با بسیاری از کشورهای شرق آسیا توسعه پیدا کرده است. از اینرو حتی اگر نتوان تمام ظرفیتها را فعال کرد نیز باید برای تمام گزینههای ممکن آماده شد. اقتصاد ایران ظرفیت فراوانی دارد که قطعا کشورهای شرق آسیا نیز آن را فراموش نکردهاند پس بدین ترتیب باید تلاش کرد که با استفاده از همکاریهای دوجانبه بالاترین سطح ممکن از روابط تجاری را فعال کنیم.
انتهای پیام