به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با ۳۰ سنت کاهش، به ۷۵ دلار و ۹۶ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱۴ سنت کاهش، به ۷۱ دلار و ۶۹ سنت در هر بشکه رسید.
هر دو شاخص روز پنجشنبه پس از آن که الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه، چشم انداز کاهش بیشتر تولید اوپک پلاس در نشست چهارم ژوئن در وین را اندک شمرد، با بیش از دو دلار کاهش در هر بشکه بسته شده بودند. با این حال، هر دو شاخص در مسیر ثبت حدود یک درصد رشد هفتگی برای دومین هفته متوالی قرار دارند.
ادوارد مویا، تحلیلگر ارشد بازار در این باره گفت: با بهبود ارزش دلار آمریکا و پس از آن که روسیه هرگونه امید عربستان سعودی برای اعلام یک کاهش تولید دیگر در نشست چهارم ژوئن را ضعیف کرد، قیمت نفت رو به کاهش گذاشت.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، روز چهارشنبه گفت: قیمتهای انرژی به سطحی رسیده اند که از نظر اقتصادی قابل توجیه است. اظهارات مذکور نشان میدهد هیچ تغییر فوری در سیاست تولید اوپک پلاس انجام نمی شود. اما اظهارات مقامات روسی در تضاد با اظهارات هفته جاری شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی بود که به فروشندگان استقراضی هشدار داده بود مراقب باشند. بعضی از سرمایهگذاران هشدار وزیر انرژی عربستان سعودی را به عنوان سیگنالی از احتمال تصمیم اوپک پلاس برای کاهش بیشتر تولید تفسیر کرده بودند.
مویا افزود: ناظران اوپک پلاس همواره توجه دقیقی به ارتباط روسیه و عربستان نشان می دهند زیرا اختلاف رو به رشد می تواند دوباره این گروه را به مرز فروپاشی برگرداند.
دلار قویترکه برای پنجمین روز متوالی در برابر سبدی از ارزهای رقیب افزایش یافت و آمار اقتصادی آمریکا که نشان داد اقتصاد این کشور حتی پس از افزایش مکرر نرخ بهره از سوی بانک مرکزی، منعطف مانده است، ممکن است فشار نزولی بیشتری را بر معاملات نفت تحمیل کند. دلار قویتر کالاهای قیمت گذاری شده به دلار مانند نفت را برای دارندگان ارزهای دیگر گران تر کرده و به تقاضا آسیب میزند.
سرمایه گذاران بازار همچنان مذاکرات درباره سقف بدهی دولت آمریکا را دنبال می کنند. به نظر میرسد جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و کوین مککارتی، رئیس جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا، به توافق برای کاهش هزینه و افزایش سقف بدهی نزدیک می شوند.
در بخش عرضه، تولید اوپک پلاس و روسیه در ماه مه، مطابق با توافق برای کاهش بیشتر تولید بوده است.
بر اساس گزارش رویترز، تحلیلگران جی پی مورگان در یادداشتی نوشتند: تا هفته گذشته، اعضای اوپک پلاس که با دور جدید کاهش تولید موافقت کردند صادرات خود را به میزان ۱.۵ میلیون بشکه در روز کاهش دادند و صادرات روسیه از اوجی که در ۲۵ آوریل داشت، ۴۰۰ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرده و مجموع صادرات تولیدکنندگان اوپک پلاس تا ۲۳ مه بر مبنای ماه به ماه، ۱.۴ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کرده است.
انتهای پیام