به گزارش ایسنا، طرح فروش متری مسکن از ماهها قبل توسط دولت سیزدهم دنبال میشود. بافتهای فرسوده ظرفیت بسیار خوبی برای اجرای این طرح است که میتواند به خانهدار شدن متقاضیان واقعی مسکن منجر شود. مصوبه فروش متری مسکن در شورای فقهی اخذ شده و هماکنون در هیات مدیره بورس بررسی میشود. طبق این طرح افراد میتوانند به متراژی که توانایی پرداخت قیمت آن را دارند “یونیت” (واحدی از متراژ منزل) خریداری کنند و بعد از چند سال امکان مالکیت واحد را فراهم آورند.
محدوده شهری برای متقاضیان در بازار مسکن همواره جذابتر از شهرهای پیرامونی بوده است. جدا از تحمیل هزینههای سنگین ایجاد شهرهای جدید، به دلیل دور بودن این محدودهها از شهرهای مادر، طرف تقاضا هزینههای مادی و معنوی بسیاری را صرف سکونت در شهرهای جدید می کند.
مسئولان و کارشناسان برآورد میکنند به دلیل هزینههای سنگین ایجاد زیرساختها و امکانات ۷۰ درصد از هزینه ساخت مسکن در شهرهای پیرامون بر عهدهی دولت قرار دارد که صرف ایجاد دهها نوع از خدمات زیربنایی، روبنایی و ارتباطات میشود. در حالی که جانمایی پروژهها در بافتهای فرسوده دولت را از تحمل این هزینهها رها میکند.
بیشتر بخوانید
دولت سیزدهم یک پنجم از برنامهی خود برای تولید مسکن را در بافتهای فرسوده گنجانده است. شرکت بازآفرینی شهری ایران در سال قبل ۱۱۰ هزار واحد مسکونی در مناطق ناکارآمد شهری را به مرحلهی نوسازی و بهسازی رساند. هدفگذاری سال جاری ۲۰۰ هزار واحد خواهد بود که شرکت بازآفرینی برای تحقق آن دو برنامهی اصلی شامل مشوق نوسازی و سند ملی سکونتگاههای غیررسمی را دنبال میکند که چند روز قبل محمد آیینی ـ معاون وزیر راه و شهرسازی از تصویب آن در هیات دولت خبر داد.
مدیریت شهری در پایتخت نیز به عنوان ارگانی که وظیفهی اصلی را در امر نوسازی و بهسازی بر عهده دارد همسو با برنامههای دولت اقدامات جدیدی را در این زمینه آغاز کرده است. از جمله این اقدامات تخفیف ۵۰ تا ۱۰۰ درصد عوارض صدور پروانه و واگذاری یک تا دو طبقه تراکم تشویقی است که در قالب بسته تشویقی دولت ارایه میشود.
در شهر تهران حدود ۹۰۰۰ هکتار محدوده هدف بازآفرینی وجود دارد که ۷۰۰۰ هکتار به صورت پیونده و ۲۰۰۰ هکتار به شکل منفصل است. این محدوده در فاز اول قابلیت احداث ۱۸۰ هزار واحد مسکونی را به دولت و شهرداری تهران میدهد. شهرداری تهران نوسازی این ۹۰۰۰ هکتار را در برنامههای خود قرار داده است.
یکی از اقدامات شهرداری تهران طرح فروش متری مسکن است که اواخر سال گذشته علیرضا زاکانی ـ شهرار تهران آن را مطرح و به تازگی مهدی هدایت ـ مدیرعامل سازمان نوسازی تهران به آن اشاره کرده است. هدایت اخیرا خبر داده که مصوبه شورای فقهی فروش متری مسکن اخذ شده و هماکنون در هیات مدیره بورس بررسی میشود. طبق این طرح افراد میتوانند به متراژی که توانایی پرداخت قیمت آن را دارند “یونیت” (واحدی از متراژ منزل) خریداری کنند و بعد از چند سال امکان مالکیت واحد را فراهم آورند.
شهرداری تهران منتظر مصوبه بورس برای عملیاتی کردن فروش متری مسکن است. اولین پروژه در هلال احمر (نواب) برای این موضوع به تعداد ۲۰۰ واحد در نظر گرفته شده است. کنترل تورم و جذب نقدینگی در جامعه، رشد تولید مسکن و ساخت مسکن استطاعتپذیر سه هدفی است که دولت سیزدهم و شهرداری در اجرای فروش متری زمین دنبال میکنند.
انتهای پیام