به گزارش ایسنا، احمد وحیدی بعدازظهر امروز در همایش ملی تعالی حکمرانی شهری که با حضور شهرداران کلانشهرها برگزار شد، گفت: برای آنکه مدیریت مسائل را در شهرها داشته باشیم و جریان بهبود شرایط شهری را پیش ببریم باید در قالب مدیریت تحول به افزایش رضایت عمومی، مشارکت و اجماع عمومی برسیم.
وزیر کشور با بیان اینکه سرمایه اجتماعی با تکیه بر تحول مدیریت شهری محقق میشود، یادآور شد: سرمایه اجتماعی سه طرف دارد که ارتباط مردم با دولت، ارتباط دولت با مردم و ارتباط مردم با مردم را شامل میشود که باید نوع ارتباط این اضلاع به خوبی تبیین شود که در این نشست میتوان به تحول، نوآوری و خلاقیت بیندیشیم و قالبها و تشکیلات باید ما را به هدف اصلیمان که همان سرمایه اجتماعی است، برساند.
وی با بیان اینکه ارتقاء حکمرانی و کیفیت آن همیشه یکی از موضوعات مهمی بوده که مد نظر قرار گرفته است، اظهار کرد: ما برای تحقق این مهم به سلسله مولفههایی میرسیم که مهم هستند و اینکه مدیریت شهری را تنها در ارائه سلسله خدمات شهری میبینند و خلاصه میکنیم درست نیست. چرا که ما را به هدفمان که همان ارتقاء حکمرانی و کیفیت شهری است نمیرساند.
وحیدی با تأکید بر اینکه هنگامی که ما به تحقق تمدن اسلامی میاندیشیم باید به شهرها به عنوان یک مسئله جدی بیندیشیم، گفت: وقتی به جامعه اسلامی در این تمدن نگاه میکنیم، شهر به عنوان مجموعهای که تمام جامعه را پوشش میدهد، جایگاه ویژهای پیدا میکند و مردم نقش تعیین کنندهای در این خصوص دارند و این در حالیست که شهرداریها بخشی از حاکمیت هستند که با نگاه مردمی باید اداره شوند و البته در حال اداره هم هستند.
وی با بیان اینکه در تمدن جامعه اسلامی شهرها موضوعیت دارند و در تمدن سازی و هویت بخشی نیز شهرها نقش زیادی ایفا میکنند، افزود: بنابراین شهر و نظام مدیریت شهری تنها خلاصه در ارائه سلسله خدمات شهری نیست و باید ارتقاء یابد.
وزیر کشور با بیان اینکه طبیعی است که خدمات شهری را به سمت الکترونیکی شدن سوق بدهیم که دیگر هیچ فردی برای انجام کارهایش مراجعه حضوری نداشته باشد، به شاخصهای شهر متعالی اشاره کرد و گفت: وقتی صحبت از حمل و نقل میشود حمل و نقل ایمن، پاک و به دور از آلایندگیهای فسیلی باید محقق شود و وقتی صحبت از پسماند و محیط زیست میشود با شهری مواجه هستیم که در حوزه پسماند تفکیک زبالهها را در دستور کار قرار داده است و البته برخی شهرها در این حوزه موفقتر هستند و برخی شهرها نیز باید تلاش بیشتری داشته باشند.
وی با بیان اینکه حمل و نقل برقی و به دور از سوختهای فسیلی باید در دستور کار باشد، اظهار کرد: شهر باید هویت داشته باشد و شهرداریها محلی هستند که میتوانند به این مهم کمک کنند. چرا که نیازهای مردم را از ورزش تا فعالیتهای نشاط آور تا سیما و منظر مناسب ایجاد میکند.
وحیدی با بیان اینکه برخیها معتقدند که در حوزه شهری شهرداریها وظیفهای در مورد اشتغال ندارند، گفت: مسئله اقتصاد شهری مهم است و وقتی مدیریت شهری بتواند تحولی ایجاد کند باید به آن فکر کند.
وی با اشاره به مسئله حاشیه نشینی ادامه داد: وقتی حاشیه نشینی در یک شهر ایجاد میشود آیا میتوان نسبت به آن بی تفاوت بود؟ امکان ندارد. البته در ابتدا نباید اجازه دهیم که حاشیه نشینی شکل بگیرد اما اگر شکل هم گرفت باید خواستگاه آن را پیدا کنیم و نباید این تلقی ایجاد شود که حاشیه نشینها افرادی هستند که باید تحت پوشش خیریهها قرار گیرند و چطور باید کاری کنیم که لفظ حاشیه بر حاشیه نشینان اطلاق نشود و طبیعتاً بخشی به حوزه اقتصاد شهری باز میگردد و در اینجا نقش اقتصاد شهرداریها مهم میشود.
وزیر کشور با بیان اینکه ما باید در برنامههایمان زمانبندی را مشخص کنیم، تأکید کرد: مثلا در حوزه حاشیه نشینی بگوییم که در هر سال چند درصد میتوانیم حاشیه نشینی را به انتها برسانیم که این کار نیاز به ابزار دارد و یکی از این ابزارها شفاف سازی و دیگری پاسخگویی است.
وی با بیان اینکه جلب مشارکت عمومی بسیار مهم است، گفت: باید در این خصوص فکر شود؛ البته در این زمینه اقداماتی صورت گرفته اما کفایت نمیکند.
وحیدی با اشاره به پیشگیری از مهاجرت به کلانشهرها گفت: شهرداریها میتوانند پیشنهاد دهنده خوبی در راستای جلوگیری از مهاجرت بی رویه به کلانشهرها ارائه دهند. چرا که این موضوع خوب نیست که مردم از روستاها به شهرهای کوچک و از شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ و نهایتا به کلانشهرها بیایند و نهایتا کل کشور در نقاط محدودی متمرکز شود.
وی با بیان اینکه کارهای خوبی در شهرداریها صورت گرفته اما به دنبال هم افزایی هستیم، گفت: ما در رابطه با ایجاد «شهر الگو» یعنی شهر بدون متکدی، بدون آلودگی و شهری مملو از تعاون و همکاری به تجربیات شهرداران نیاز داریم و حرکت ما به سمت ایجاد «شهر الگو» ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام