علی سالاروند در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: به دلیل تنوع آب و هوایی ویژه در لرستان شاهد وجود ۳۰ درصد تنوع زیستی کشور در این استان هستیم.
وی با بیان اینکه در مناطق چهارگانه محیط زیست استان ۳۲۲ هزار هکتار عرصه طبیعی اعم از غار ماهی کور، قالیکوه، شاداب کوه منطقه حفاظت شده اشترانکوه و پناهگاه زیست سمندر لرستانی وجود دارد، افزود: سفیدکوه زیستگاه قوچ و میش است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان با بیان اینکه در استان گونههایی نظیر قوچ، میش، پلنگ، کفتار، گرگ وجود دارد، بیان کرد: در لرستان ۱۷۵۰ گونه گیاهی، ۳۷۵ گونه جانوری، ۴۳ نمونه پستاندار، ۵۵ خزنده، ۲۵۰ پرنده، ۱۹ گونه ماهی و پنج گونه دو زیست زندگی میکنند.
سالاروند در ادامه با بیان اینکه لرستان و خوزستان زمانی خاستگاه گوزن زرد و گونه منقرض شده شیر ایرانی بوده است، اظهار کرد: سال گذشته با همکاری بخش خصوصی کشت و صنعت لرستان زیستگاه مشترک گوزن زرد را با سرمایهگذار بخش خصوصی در کشت و صنعت ایجاد کردیم و چندین گوزن را در آنجا قرار دادیم و امسال شاهد تولد گوزن زرد در این زیستگاه بودیم.
وی گفت: گوزن زرد به لحاظ ژنتیکی بسیار ضعیف است و احیای آن برای کشور بسیار حائز اهمیت بوده و بر این اساس اقدام به این کار کردهایم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان در ادامه از ایجاد موزه تنوع زیستی در سربازخانه قلعه فلکالافلاک خرمآباد خبر داد و بیان کرد: این موزه به زودی راهاندازی خواهد شد و در آن فسیل کشف شده اسبهای سه انگشتی که مربوط به ۲.۵ تا ۷ میلیون سال پیش است نیز در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
سالاروند گفت: همچنین موزه تاریخ طبیعی محیط زیست لرستان جز چهار موزه برتر کشور است.
انتهای پیام