در حالی که روند ساخت مسکن در استان کهگیلویه و بویراحمد بخصوص شهر یاسوج با کُندی پیش میرود و قیمتها افسار گسیخته و خودسرانه و بی حساب و کتاب خرید مسکن و اجاره آن در حال افزایش هستند؛ خبرنگار ایسنا آخرین وضعیت این طرح را از زبان متولیان امر استان جویا شد که در ادامه آخرین وضعیت پروژه نهضت ملی مسکن را از زبان سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری، مدیرکل راه و شهرسازی و مدیر شعب بانک مسکن استان کهگیلویه و بویراحمد به عنوان متولیان اصلی این پروژه میخوانید.
بانکها بسیار ضعیف عمل کرده اند
«عیسی شهامت»، سرپرست معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: بانکهای استان در خصوص طرح نهضت ملی مسکن استان کهگیلویه و بویراحمد بسیار ضعیف عمل کرده اند.
وی افزود: بانکها اعلام می کنند که براساس منابع و مصارف خود و دستور بانک مرکزی تسهیلات پرداخت می کنند اما ایراد کار اینست که برداشت تفسیر به رای می کنند چراکه سهمیه بانکها بصورت کشوری مشخص شده است.
شهامت اظهارکرد: پرداخت تسهیلات به متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن یک فرصت است، اظهارکرد: در صورتی که بانکها تسهیلات به متقاضیان این طرح در استان پرداخت کنند، مردم صاحب خانه می شوند و اقساط و منابع پرداخت شده به مردم وقتی برگشت داده می شود منابع بانک دو برابر می شود.
روند طرح نهضت ملی مسکن در استان کهگیلویه و بویراحمد عقب تر خواهد افتاد
«شیرمحمد راستا»، مدیرکل راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: عملکرد بانکهای استان کهگیلویه و بویراحمد در زمینه طرح نهضت ملی مسکن خوب نبود و به هر نحوی سعی در شانه خالی کردن از پرداخت تسهیلات به متقاضیان این طرح دارند.
وی افزود: برخی از بانکها همکاری داشتند اما آنطور که باید و شاید نبود و امیدواریم در روز های آینده این وضعیت بهتر شود.
راستا اظهارکرد: طی سه چهار روز گذشته با پیگیری های صورت گرفته و تاکید استانداری و مجموعه استانداری در این زمینه بانکها قول همکاری داند اما از سوی بانکها وعده یک دو و سه ماهه به متقاضیان و مراجعه کنندگان در رابطه با طرح نهضت ملی مسکن برای پرداخت تسهیلات داده می شود که این زمان طولانی است و در حال پیگیری این مساله هستیم.
مدیرکل راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: با این کار بانکها روند طرح نهضت ملی مسکن در استان کهگیلویه و بویراحمد عقب تر خواهد افتاد.
راستا خاطرنشان کرد: ۲۰ درصد تسهیلات هر بانک در کشور و استان کهگیلویه و بویراحمد باید در رابطه با طرح نهضت ملی مسکن پرداخت داده شود.
وی ادامه داد: تعهد استان کهگیلویه و بویراحمد در قالب طرح نهضت ملی مسکن طی چهارسال ۴۸ هزار واحد مسکونی است که نزدیک به ۱۷ هزار واحد شهری، روستایی، خودمالک و گروه ساخت در حال اجراست و تعداد زیادی از واحدهای استان حتی سازنده ها و خود مالکان هنوز قرارداد با بانک ندارد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: بانکها باید پرداخت تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن را در استان سرعت دهند چراکه در سایر استانها تسهیلات به خوبی در حال پرداخت است و طرح نهضت ملی مسکن استان پیشرفت خوبی دارد و با این وضعیت پرداخت تسهیلات و عملکرد بانکها استان کهگیلویه و بویراحمد عقب خواهد افتاد.
راستا تاکید کرد: علاوه بر بانکها، دستگاههای خدمات رسان نیز بخشی از عامل عقب ماندگی طرح نهضت ملی مسکن در استان کهگیلویه و بویراحمد بوده اند. بخشی نیز که معادل ۵۲ درصد این طرح در استان است مربوط به مشکل زمین در شهر یاسوج بوده که در حال پیگیری جهت رفع این موضع هستیم.
وی بیان کرد: بانک مسکن بانک تخصصی مسکن است که عملکرد خوبی نسبت به سایر بانکها داشت اما توقع و انتظارات از این بانک در طرح نهضت ملی مسکن بیشتر از این است.
انعقاد قرارداد ۲۲۳۷واحد در قالب نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
مدیر شعب بانک مسکن استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: تاکنون قرارداد ۲۲۳۷ واحد مسکن شهری و روستایی در قالب طرح نهضت ملی مسکن در این استان منعقد شده است.
«محمد اکبری» در گفت و گو با خبرنگار ایسنا در رابطه با عملکرد این بانک در طرح نهضت ملی مسکن در استان افزود: متاسفانه در خصوص این طرح در استان این روزها حاشیه هایی بوجود آمده است و انگشت اتهامات به سمت این بانک است.
وی در ادامه با یادآوری این مطلب که طرح نهضت ملی مسکن از سیاستهای دولت سیزدهم است که طبق وعده دولت قرار بود چهار میلیون واحد مسکونی طی چهار سال در سطح کشور ساخته شود و از این تعداد ۴۰هزار واحد سهم استان کهگیلویه و بویراحمد است که طی این چهارسال، سالی ۱۰ هزار واحد باید در این استان ساحته شود، خاطرنشان کرد: مطابق قانون همه بانکها موظفند در طرح نهضت ملی مسکن مشارکت داشته باشند و باید ۲۰ درصد از کل تسهیلات پرداختی خود را در قالب مسکن به این طرح اختصاص دهند.
اکبری تصریح کرد: متاسفانه برداشتی که در سطح عمومی استان شده این است که صرفا این تعهدات را بانک مسکن اجرایی کند و توجهات به سمت این بانک است. ما هم جزو بانکهایی که یکسری تعهداتی در این زمینه دارند هستیم و سهم این بانک از بانکهای دیگر شاید بیشتر باشد اما کلیه تعهدات نهضت ملی مسکن به عهده این بانک نیست و همه بانکها موظفند به تکالیف خود در رابطه با طرح نهضت مالی مسکن عمل کنند و هر بانکی به تکالیف خود عمل نکرد، جریمه می شود.
وی در خصوص ادامه داد: تقریبا ۲۰ درصد از این تکالیف برعهده بانک مسکن است یعنی اینکه هرسال از ۱۰ هزار واحدی که باید ساخته شود سهم بانک مسکن استان دو هزار واحد است. با توجه به اینکه در سال دوم دولت هستیم تقریبا تا پایان سال دوم چهار هزار واحد طی این دوسال سهم بانک مسکن خواهد بود.
وی عنوان کرد: تا ۸۰۰ واحد در قالب خود مالکی و ۱۱۶۴ واحد در قالب تفاهم نامه انعقاد قرارداد کرده ایم که این تعداد در مجموع ۱۹۶۴ واحد می شود.
اکبری تاکید کرد: پرداخت تسهیلات مسکن روستایی در قالب طرح نهضت ملی مسکن است که علاوه بر واحدهای شهری در حال حاضر ۲۷۳ واحد روستایی شامل ۲۲۶ واحد مسکن روستایی و ۴۷ واحد متمم انعقاد قرارداد داشته ایم.
مدیرشعب بانک مسکن استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه اعلام کرد که پروژههای شهر دوگنبدان طی یک ماه اخیر به بانک معرفی شده و بانک در حال تشکیل پرونده و انعقاد قرارداد با این پروژههاست و گفت: هم اکنون ۱۷۰۰ واحد در شهرستان گچساران در شرف انقعاد قرارداد است و تعدادی از آنها آماده بوده، تشکیل پرونده دادند و اعتبار سنجی لازم هم صورت گرفته، اما بدلیل اینکه سقف تسهیلات نهضت ملی مسکن به ۵۵۰ میلیون تومان به ازای هر واحد افزایش یافته، برخی از پیمانکاران گچساران منتظر اعمال این افزایش و ابلاغ به بانک هستند.
اکبری با اشاره به اینکه اعتبارسنجی شرکت ها و پیمانکاران طرح نهضت ملی مسکن حاشیه هایی برای ما ایجاد کرده است، افزود: طبق دستور العمل بانک مرکزی موظف هستیم بجز در رابطه با معرفی موارد انفرادی، پیمانکار معرفی شده به بانک را طبق آیتم های خاص اعتبار سنجی کنیم که این مهم در به نتیجه رسیدن طرح موثر است. در صورتی که پیمانکاری اهلیت و توانایی لازم را در اجرای پروژه نداشته باشد منجر به طولانی شدن پروژه و افزایش سود دوران مشارکت میشود که نهایتا به مردم یا متقاضیان تحمیل میشود.
وی اظهارکرد: بعضی از پیمانکاران معرفی شده از سوی اداره کل راه و شهرسازی استان، رتبه اعتبارسنجی لازم را نگرفتهاند به دلیل این که هیچ گونه صورت مالی، سابقه و تجربه ای در این زمینه ندارند. این مساله باعث شده که پیمانکاران یا شرکت های طرف قرارداد احساس می کنند که بانک کارشکنی میکند، در حالی که ما طبق دستورالعمل بانک مرکزی عمل میکنیم و دستگاههای نظارتی نیز بر موضوع اعتبارسنجی تاکید دارند. اگر پروژه اجرا و در آینده با مشکل روبه رو شد دستگاههای نظارتی و رسانهها از ما گلایه میکنند که چرا بدون اعتبارسنجی و با امضای طلایی تسهیلات پرداخت کرده اید.
مدیرشعب بانک مسکن استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: اگر پیمانکار خوب و با سابقه به ما معرفی شود مشکل اعتباری در زمینه طرح نهضت ملی مسکن نداریم.تاکنون هر پروژه ای از طرح نهضت ملی مسکن استان به ما معرفی شده پرداخت داشته ایم.
اکبری خاطرنشان کرد: تاکنون ۳۳۱۶ واحد مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن به بانک مسکن استان معرفی شده است که اکثر این معرفی ها طی یک ماه اخیر بود که پیمانکاران در حال تشکیل پرونده هستند. همچنین در قالب خود مالک ۱۲۹۴ واحد در سامانه ثبت نام کرده و بانک مسکن را انتخاب کرده اند و تاکنون ۸۰۰ واحد تسهیلات پرداخت کرده ایم. توصیه می کنیم که متقاضیان خودمالکی به سمت سایر بانکها نیز بروند.
وی بیان کرد: توان پوشش همه واحدهای مسکونی تفاهم نامهای را نداریم و همین تعدادی هم که پرداخت می کنیم بیش از ظرفیت این بانک است. لذا از همه خواهش می کنم بگذارند کار طبق قانون پیش برود.
انتهای پیام