به گزارش ایسنا، دکتر سیمیندخت بیات استفاده از آب آشامیدنی سالم و یخ بهداشتی را یکی از مهمترین اصول بهداشتی در سفر حج عنوان کرد.
وی به هموطنان زائر خانه خدا توصیه کرد: در مناطقی که از سطح بهداشتی مناسبی برخوردار نیستند، فقط از آبهای بستهبندی شده استفاده کنند.
بیات با اشاره به اهمیت بهداشت مواد غذایی در آب و هوای گرم عربستان، از زائران حج تمتع خواست فقط از وعدههای غذایی که توسط سازمان حج و زیارت و مسئولان کاروانها در اختیار آنان قرار میگیرد، استفاده کنند.
وی با توجه به هوای گرم عربستان و احتمال مسمومیت تاکید کرد: زائران وعدههای غذایی را فقط در همان وعده مصرف کنند و از نگهداری غذا برای وعدههای بعدی اجتناب کنند.
او با اشاره به احتمال بروز گرمازدگی در افراد توصیه کرد که زائران برای پیشگیری از گرمازدگی حتما در طول روز مایعات فراوان مصرف کنند. همچنین زائران هنگام پیادهروی در حد امکان سعی کنند در سایه حرکت کنند تا دچار گرمازدگی نشوند. همچنین از تماس دستهای آلوده با دهان، بینی و چشم خودداری شود. لازم است حجاج دستهای خود را مرتب با آب و صابون بشویند.
وی رعایت آداب بهداشتی در هنگام سرفه و عطسه را ضروری برشمرد و یادآور شد: افرادی که دچار علائم گوارشی، تنفسی یا هر علامت غیرطبیعی دیگری شدند فورا پزشک و مسئولان کاروان خود را مطلع کنند.
او از دیگر نکات مهم این سفر معنوی به پرهیز از تماس با حیوانات (زنده یا مرده) اشاره کرد و افزود: زائران از تماس با پرندگان خودداری کنند و در صورتی که دچار حیوان گزیدگی (توسط سگ، گربه، خفاش و …) شدند، در اسرع وقت به پزشک کاروان اطلاع دهند.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، بیات در خاتمه سخنان خود از حجاج بیت الله الحرام خواست پس از بازگشت از سفر حج تا دو هفته مراقب بروز علائم بیماری در خود باشند و در صورت بروز نشانههای بیماری به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند و از دست دادن و روبوسی خودداری کنند.
انتهای پیام