به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا خواجهای روز شنبه گفت: از مجموع ۹۲ هزار و ۶۷۸ واحد مسکونی روستایی ۵۲ هزار واحد مسکونی معادل ۵۶ درصد در سطح استان مقاوم سازی شده است.
وی ادامه داد: با توجه به وقوع حوادثی مانند سیل، زلزله و یا سایر بلایای طبیعی لازم است که مقاوم سازی به عنوان یک امر مهم در دستور کار قرار گیرد که برنامه ریزی شده تا پایان سال ۱۴۱۰ تمامی واحدهای روستایی در استان مقاوم سازی شوند، در همین راستا افزایش وامهای مسکن روستایی از ۱۰۰ میلیون به ۲۰۰ میلیون تومان با همین نگاه آغاز شده است.
خواجهای با بیان اینکه، جایگاه روستا و روستاییان در همه عرصههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی موجب شده که بهسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی از اولویتهای اصلی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به شمار آید، خاطر نشان کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با ترویج مقاوم سازی، آموزش و ارتقای دانش فنی روستایی در پیشگیری از حوادث نقش مهمی دارد، و با ارائه خدمات فنی مهندسی (نظام فنی روستایی)، پشتیبانی و اعطای تسهیلات بانکی و وجوه بلاعوض به موضوع بازسازی، نوسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکونی تاکید جدی دارد.
مدیرکل بنیاد مسکن استان زنجان تصریح کرد: تسهیلات طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی اعتبارسال ۱۴۰۱ در استان زنجان با سهمیه تخصیصی ۴۵۰۰ فقره و تعداد سهمیه ابلاغی ۳۸۳۳ فقره میباشد، که از این تعداد ۳۶۲۶ فقره معرفی به بانک و تعداد ۲۳۰۲ فقره، معادل ۶۰ درصد انعقاد قرارداد شده است.
وی با اشاره به اینکه، این نهاد در احداث مسکن مقاوم روستایی، جز رتبههای برتر بوده، خاطر نشان کرد: اجرای طرح ویژه بهسازی و مقاومسازی مسکن روستایی گامی استوار در راستای توسعه امکانات عمرانی و بهبود کیفیت مساکن روستایی میباشد.
خواجهای نظارت بر ساخت و سازهای روستایی به صورت اصولی و ترویج فرهنگ مقاومسازی را از اهداف اصلی بنیاد مسکن دانست و ادامه داد: مهندسان نقش و مسئولیت خطیری در نظارت بر ساخت و سازها بر عهده دارند تا ساختمانها با اصول فنی و طبق آئیننامه مقررات ملی ساختمان بنا شوند.