به گزارش خبرنگار مهر، محمدجواد راعی بعد از ظهر دوشنبه در نشست خبری در جمع خبرنگاران بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی شیراز طی یک سال گذشته بیش از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان به بیماران خاص و صعبالعلاج کمک کرده است.
راعی به اجرای طرح «دارو یار و آزاد سازی ارز دارو» در حوزه وزارت بهداشت برای کالاهای اساسی اشاره و عنوان کرد: با توجه به برنامههایی که توسط وزارت بهداشت اجرایی شده است سعی شده تا کمترین تنش دارویی در استان فارس احساس شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: اگرچه تأمین نیازهای دارو و تجهیزات در استان اولویت دارد اما از طرفی نباید نسبت به نحوه تجویز و مصرف داروها و ملزومات پزشکی غافل شویم. به جهت تجویز منطقی این اقلام در حوزه سرپایی و بستری جلساتی تحت عنوان کمیته بهرهوری دارو و ملزومات پزشکی تشکیل شد. هدفمان هم این است که تجویز پزشکان و مصرف بیماران را پایش کنیم.
این مقام مسئول ادامه داد: به صورت میانگین جهانی مصرف دارو ١٠ درصد با میانگین جمعیت هر شهر و استان و کشور محاسبه میشود.در ایران و با شیوع بیماری کرونا میزان مصرف سروم به ۱۴ میلیون در ماه افزایش یافت و اکنون نزدیک به ٢٢ میلیون سروم در کشور طی هر ماه مصرف میشود که آمار بالایی است و نیاز به تجویز و مصرف منطقی آن داریم.
به گفته راعی، حوزه کالاهای سلامت محور به دلیل اینکه با جان انسان سرو کار دارد از اهمیت ویژهای برخوردار هستند و لذا نیاز به حساسیت ویژه در بحث قاچاق کالای سلامت محور احساس میشود.
او ادامه داد: سال گذشته بیش از هشت میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان کشفیات کالای سلامت محور از جمله دارو، تجهیزات پزشکی، فرآوردههای طبیعی و سنتی و مکمل داشتیم که که عدد قابل توجهی است. اگر بازدارندگی خوبی در سطح نهادهای قضائی انجام شود شاهد کاهش این امر چه به لحاظ حجمی و چه ریالی خواهیم بود.
معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه به دلیل وقوع تخلفاتی در این بخش، نظارت تشدید شده است، گفت: حدود ۷۰۰ عطاری، ۷۶۰ باشگاه ورزشی، سه سلامتکده و ١٢٠ داروخانه منتخب در سطح این دانشگاه بازرسی و پایش میشود.