به گزارش خبرنگار مهر، هشتم تیر ۱۴۰۲ خورشیدی مصادف با ۱۰ ذی الحجه ۱۴۴۴ قمری روز عید قربان است. برگزار کردن مراسم قربانی و قربانی کردن در این عید بر همه افرادی که بر اساس فقه اسلامی اعمال حج را بهجا میآورند واجب است و مسلمانان در سراسر جهان در عبادت حج، در این روز، گوسفند، قوچ، گاو یا شتری را قربانی کرده و گوشت آن را بین همسایگان و مستمندان تقسیم میکنند.
قیمت دام سبک
افشین صدر دادرس، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور درباره قیمت دام سبک (گوسفند) به مهر گفت: قیمت دام زنده با توجه به شرایط دام مثل نژاد، کیفیت تغذیه و… متغیر است. همچنین معمولاً هر جا که تقاضا بیشتر است نرخ آن بالاتر خواهد بود.
وی عنوان کرد: در حال حاضر قیمت بره نر پروار شده آماده کشتار هر کیلو بین ۱۴۵ تا ۱۷۰ هزار تومان متغیر است.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور افزود: در استانهای خراسان، تهران و آذربایجان شرقی و غربی تقاضا برای دام سبک در این اعیاد بیشتر بوده از این رو قیمت گوسفند زنده در این استانها نسبت به نیمه جنوبی کشور که بازار تقاضا کمتری دارند، بالاتر است.
صدر دادرس ادامه داد: در نیمه جنوبی کشور به دلیل خشکسالی و تغییرات اقلیمی دامداران نمیتوانند دامهای خود را در مدت زیادی نگهداری کنند از این رو با قیمت کمتر سعی در فروش آنها دارند.
قیمت دام سنگین
در ادامه مجتبی عالی، مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران کشور درباره قیمت دامهای سنگین به مهر گفت: بر اساس سنت هر سال معمولاً قیمت دام زنده در اعیاد قربان و غدیر خم (۱۸ ذی الحجه)، ماه رمضان، ایام محرم و ایام عید نوروز افزایش پیدا میکند.
وی افزود: با توجه به قولهایی که وزیر جدید جهاد کشاورزی درباره تهیه نهاده دام و خرید تضمینی گوشت قرمز به دامداران داده است امیدواریم قیمتها در بازار شکسته شود.
مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران کشور با بیان اینکه وزیر جهاد کشاورزی اختیارات را به تشکلها و اتحادیهها واگذار کرده است، تصریح کرد: بها دادن به تشکلها سبب میشود تا زمینه سوداگری در بازار گوشت کاهش چشمگیری داشته باشد.
وی درباره قیمت گوساله و شتر زنده گفت: تعیین نرخ دامها بستگی به نژاد و شرایط رشد آنها دارد. در حال حاضر قیمت دام زنده متغیر بوده و قیمت گوساله هر کیلو بین ۱۳۰ تا ۱۵۰ هزار تومان است. در بازار شتر نیز این عدد بین ۱۴۰ تا ۱۴۵ هزار تومان برآورد میشود.
عالی عنوان کرد: بیشترین بازار تقاضا برای دام سنگین اعم از گوساله و شتر مربوط به استانهایی است که برادران اهل تسنن خود را برای عید قربان آماده میکنند و معمولاً این عید به مدت ۳ روز ادامه دارد و گوشت بین فقرا تقسیم میشود.