به گزارش خبرنگار مهر، مراسم دعای روحبخش عرفه در صحرای عرفات با حضورپرشور زائران بیت الله الحرام بعد ازظهرامروزسه شنبه (۶ تیر) در فضایی آکنده از معنویت معنوی در چادر بعثه مقام معظم رهبری برگزار شد.
در این مراسم که حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب سرپرست حجاج ایرانی، سید عباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت، پیرحسین کولیوند رئیس جمعیت هلال احمرو حسن زرنگار سرپرست سفارت کشورمان در عربستان و جمعی از خانواده شهدا حضور داشتند زائران ایرانی فرازهای دعای عرفه امام حسین (ع) را با نوای حاج عباس حیدرزاده و مهدی سروری در فضایی آکنده از معنویت زمزمه کرده وبه مناجات و دعا با معبود خویش پرداختند.
مراسم دعای عرفه که همان وداع امام حسین (ع) با حج است همچنین دردیگرچادرهای زائران ایرانی در سرزمین عرفات به صورت منسجم برگزارشد.
سخنران مراسم دعای عرفه حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی بود که ابتدا درباره اهمیت و ویژگی های دعای عرفه سخن گفت و ارزش روز عرفه را با شب قدر مقایسه کرد.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی که پیش از آغاز مراسم دعای عرفه برای زائران ایرانی حاضر درچادر بعثه مقام معظم رهبری صحبت می کرد با تاکید براینکه انسان نباید مایوس باشد و امید بی تلاش هم خوب نیست، به فرازهایی از دعای عرفه اشاره کرد و گفت: مهمترین پیام دعای عرفه امید است. انسان باید امیدوار باشد چرا که امید اساس حرکت است و در آیات متعددی به آن اشاره شده است.
سخنران بعثه مقام معظم رهبری با تاکید مجدد بر این که انسان نباید ناامیدی را درون جسم و روح خود جای دهد ، خاطرنشان کرد: بدترین درد برای انسان ناامیدی است.
وی یکی دیگر از ویژگی های دعای عرفه را «توبه» بندگان عنوان کرد و گفت: باید انسان ها را به توبه تشویق کرد. اگر گناه یا خطایی از انسان سر زده باشد و فرصت خواندن دو رکعت نماز را داشته باشد می تواند توبه کند و از آن گناه دست بکشد.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با بیان این که هیچکس به اندازه خدا به انسان نزدیک نیست و باید استجابت دعا را از او خواست، گفت: اگر انسانی دعا زیاد کرد و مشکلاتش حل نشد باید بداند که کارش در جای دیگری گیر است.
مراسم دعای عرفه پیش ازغروب آفتاب تمام می شود و زائران برای رفتن به مشعر الحرام آماده می شوند.
امسال حدود دو میلیون و سیصد هزار زائردرسرزمین عرفات حضور دارند وامروزهرکدام درگوشهای ازاین سرزمین، به مناجات و دعا پرداختند.