به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلالاحمر، پیرحسین کولیوند، در حاشیه این دیدار گفت: عربستان، یک اپلیکیشن به نام «کمکم کن» دارد که زائران هر کمک درمانی و امدادی نیاز داشته باشند با ورود به این اپلیکیشن و درخواست، کادر درمانی به کمک بیمار میآیند. این اپلیکیشن زبان فارسی ندارد که مقرر شد با کمک هلالاحمر ایران و برای حج آینده، زبان فارسی هم به اپلیکیشن اضافه شود.
وی ادامه داد: برنامهریزیهایی نیز برای سال آینده انجام شد که تیمی از امدادگران ایران برای کمک به هلالاحمر سعودی، به این کشور اعزام شود.
رئیس جمعیت هلالاحمر افزود: مقرر شد تا برای اعزام بیماران ایرانی به جده و از جده به ایران، هلال احمر عربستان آمبولانس در اختیار هلالاحمر کشورمان قرار دهد. به اضافه این که، برای تردد آمبولانسهای هلالاحمر ایران در عربستان و در جهت رفاه بیشتر حال حجاج ایرانی با تمام معافیتها و ویژگیهایی که آمبولانسهای عربستان دارد، توافق شد. و تسهیل تردد ویژه آمبولانسهای جمعیت هلال احمر در شرایط بحران هم تصویب شد
وی با اشاره به اینکه همکاری خوبی بین ما و درمانگاهها و بیمارستانهای سعودی برقرار است، عنوان کرد: برای هوشمندسازی فعالیتها قرار شد که همکاریها را توسعه دهیم. طرح جدیدی برای سال آینده و مخصوصاً برای جلوگیری از گرمازدگی حجاج در این حوزه انجام میدهیم.
وی افزود: مقرر شد تا کتابی با همکاری مشترک دو جمعیت ملی برای به اشتراک گذاری تجربیات و فعالیتهای امدادی و بهداشتی و درمانی تدوین شود.
رئیس جمعیت هلالاحمر، ادامه داد: یکی دیگر از موضوعات بررسی و توافق شده در این دیدار، حضور و استقرار پزشکان ایرانی در بیمارستانهای سعودی در ایام حج تمتع بود.
کولیوند عنوان کرد: استقرار کادر درمان ما در مسیرهایی که زائران تردد میکنند، در منی تا رمی جمرات، منی تا مکه و عرفات تا مشعر و مشعر تا منی، از دیگر موارد توافق شده با هلالاحمر عربستان در این دیدار بود.
وی افزود: در خصوص راه اندازی دانشگاه سلامت و امداد و نجات با همکاری دو جانبه نیز بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
در این دیدار، رئیس هلال احمر عربستان، از برگزاری اینگونه ملاقاتها تشکر کرد و اعلام نمود که این جلسات باعث هم افزایی و بالا بردن کیفت خدمات به حجاج میشود.