خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ در این هفته دومین همایش و نمایشگاه بیمارستانها و مرکز درمانی کشور در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد در این رویداد نمایندگانی از ۳۰ کشور اسلامی و مدیران مراکز درمانی ایران و نمایندگان مجلس و وزیر میراث فرهنگی حضور پیدا کرده اند.
در این برنامه مهدی کریمی رئیس شورای سیاستگذاری مرکز توسعه گردشگری سلامت کشورهای اسلامی گفت: ایران توانسته با توجه به تحریمها و اشکالاتی که دولتمردان با آن مواجه هستند؛ مراکز خوبی را در غرب آسیا تدارک ببیند.
وی گفت: موضوع توسعه مراکز درمانی و شهرهای بیمارستانی که در ایران لازمه حوزه سلامت بود در ایران مغفول است. باید دولت بتواند بهتر در حوزه گردشگری سلامت کار کند.
کریمی بیان کرد: میتوانیم به اندازه نصف درآمد ارزی میعانات گازی؛ از حوزه گردشگری سلامت بهره ببریم. توقع این است که دفتر و معاونتی در وزارت بهداشت در حوزه گردشگری سلامت تشکیل شود نمیدانم چرا وزارت به این موضوع توجه ندارد و ما در ایران ابربیمارستان نداریم.
کریمی بیان کرد: اگر بتوانیم تا ۱۴۰۳ هزار مرکز مدیریت گردشگری سلامت ایجاد کنیم جوانان میتواند در این حوزه کار بیشتری کنند. ما از اقتصاد دولتی میخواهیم به اقتصاد خصوصی تغییر حالت بدهیم ولی هنوز آن را یاد نگرفته ایم.
کریمی ادامه داد: بیمهها در حوزه گردشگری سلامت توجیه نیستند ما با تعامل وزارت صمت توانستیم تسهیلات خوبی برای حوزه سلامت مراکز درمانی ایجاد کنیم.
برنامه ریزی زودتر برای برگزاری نمایشگاه گردشگری
این هفته خبر رسید که برای نمایشگاه گردشگری زودتر از همیشه برنامه ریزی میشود. در این باره مدیرکل گردشگری داخلی از برگزاری جلسه کمیته سیاستگذاری نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته خبر داد و گفت: هفدهمین دوره این نمایشگاه از ۲۳ تا ۲۶ بهمن در محل دائمی نمایشگاهها برگزار میشود.
مصطفی فاطمی فیروزآبادی با بیان این خبر گفت: در نخستین جلسه کمیته سیاستگذاری هفدهمین نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته تهران تلاش کردیم با مطرح کردن نقاط قوت و ضعف سنوات گذشته، تدابیر و چشمانداز روشنی برای برگزاری این رویداد در سال ۱۴۰۲ ترسیم کنیم.
وی افزود: با اتخاذ تصمیمات جدید برای رفع نقاط ضعف نمایشگاههای قبلی تصمیم بر آن شد تا ضمن انتخاب و معرفی رویکردهای رویداد پیش رو، تشکیل کمیتههای استانی تسریع شود تا بتوانیم شاهد برگزاری هر چه بهتر نمایشگاه امسال باشیم.
انتشار فراخوان جشنواره ملی چندرسانهای میراثفرهنگی
دومین جشنواره ملی چندرسانهای میراثفرهنگی توسط معاونت میراثفرهنگی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، با مشارکت و میزبانی استانداری قزوین برگزار میشود.
فراخوان این جشنواره در بخشهای رادیویی و تلویزیونی، سینمایی، هنرهای رایانهای ترکیبی، هنرهای اجرایی و نمایشی و همچنین کتاب و تولیدات مکتوب منتشرشده است و آثاری را شامل میشود که از ابتدای سال ١۴٠٠ تا مهر ١۴٠٢ تولید شده و در دوره نخست جشنواره شرکت نکرده باشند.
علیرضا تابش، دبیر دومین دوره جشنواره ملی چندرسانهای میراث فرهنگی است و دبیرخانه جشنواره در مجموعه فرهنگیتاریخی نیاوران قرار دارد.
بازگشایی درب اصلی پژوهشکده هنرهای سنتی
این هفته خبر رسید که سید عزتالله ضرغامی، با حضور در پژوهشکده هنرهای سنتی از بخشهای مختلف آن بازدید به عمل آورد.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بعد از بازدید از بخشهای مختلف پژوهشکده هنرهای سنتی وزارت میراثفرهنگی دستور بازگشایی در اصلی پژوهشکده را صادر کرد.
در اصلی پژوهشکده هنرهای سنتی واقع در خیابان آزادی از سالهای پیش مسدود شده بود که در جریان بازدید امروز وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به دستور ضرغامی بازگشایی شد.
کتیبههای روایت قتل ناصرالدین شاه رونمایی شد
این هفته یک اتفاق مهم در کاخ گلستان افتاد و آن هم اینکه کتیبههای نوشته شده درباره قتل ناصرالدین شاه در عمارت چادرخانه کاخ به نمایش درآمدند.
علیرضا بهزادی دبیر علمی نمایشگاه روایت قتل ناصرالدین شاه در مراسم افتتاح این نمایشگاه که در کاخ گلستان برگزار شد گفت: ما سال گذشته متوجه شدیم تعدادی از تابلوهای موجود در موزه آستان مقدس شاه عبدالعظیم روایتی را از آخرین روزهای مرگ ناصرالدین شاه دارد و در طبقه دوم آن تعدادی از آنها نمایش داده میشود. مابقی نیز داخل مخزن نگهداری شده است. این کتیبهها با رایزنی و همکاری موزه آستان مقدس تحت تدابیر امنیتی به کاخ گلستان منتقل شد.
وی گفت: این کتیبهها سروده شمس المعالی روی ورقهای مس و طلا اندود روی کاغذ بوده و در اطراف مقبره نصب شده بودند. در سال ۱۳۱۷ قمری، چهار سال بعد از خاکسپاری ناصرالدین شاه این کتیبهها نصب شد. البته ناصرالدین شاه را یک سال تا آماده شدن مقبره نگه داشته بودند. این کتیبهها روایت زندگی در آن دوران است.
در کنار این کتیبهها دفترچه خاطرات ناصرالدین شاه که تا تاریخ شانزدهم ذی القعده نوشته شده به همراه دستمال خونی که در محل زخم فرو برده شده بود و صندلی که ناصرالدین شاه را روی آن نشاندند در عمارت چادرخانه به نمایش گذاشته شده است.
ماکو دارای ژئوپارک میشود
خبر خوب این هفته هم از سمت ماکو به دست رسید. در این باره عضو شورای عالی ژئوپارک جهانی یونسکو از آغاز پروژه ژئوپارک ماکو خبر داد و گفت: در جلسهای با مدیرعامل و معاونان منطقه آزاد ماکو، این پروژه ژئوپارک تأیید و مصوب شد.
علیرضا امری کاظمی عضو شورای عالی ژئوپارک جهانی یونسکو گفت: هنوز ژئوپارکی برای ماکو تشکیل نشده و ما در جلسهای که با مدیرعامل منطقه داشتیم قرار گذاشتیم تا کارهای مطالعاتی و شناسایی اولیه آن انجام شود و بعد که زیرساختهای آن آماده شد و تمام شرایط مهیا بود، در مدت یک سال بتوانیم آن را در سطح ملی مطرح کنیم.
وی گفت: ماکو جاذبههای آذرین و آتش فشانی متنوع و ساختارهای زمین شناسی جذابی دارد از جمله منشورهای بازالتی.
عضو شورای عالی ژئوپارک جهانی یونسکو ادامه داد: هدف مان این است که به سمت ایجاد یک ژئوپارک مشترک با ترکیه برویم. اگر این اتفاق بیفتد ما اولین ژئوپارک مشترک را در منطقه آسیا و اقیانوسیه خواهیم داشت. در ترکیه هم باید مانند ایران مطالعات را انجام دهند و در سطح ملی معرفی کنند تا بعد در سطح فراکشوری بتوانیم هر دو ژئوپارک را معرفی کرده و به صورت مشترک ثبت جهانی کنیم.
۲۰ میلیون تومان وام برای سفر به همدان
این هفته از همدان خبر رسید که سید مجتبی حسینی، در نشستی با مدیران شرکتهای خدمات مسافرتی و جهانگردی ایران بیان کرد: برای تمام مسافرانی که همدان را برای گردش و اقامت انتخاب کنند ۲۰ میلیون وام چهار درصد در نظر گرفتهایم و دوره بازپرداخت این تسهیلات در حال حاضر یک ساله است و تلاش میکنیم سود آن کمتر هم شود.
معاون هماهنگی اموراقتصادی استانداری همدان با اشاره به اینکه تسهیلات به ازای هر یک نفر است، تصریح کرد: تمامی الزامات یک سفر خوب در همدان وجود دارد و از حمایت دولتی نیز در این حوزه برخورداریم.