به گزارش خبرگزاری مهر، اجلاس کمیته اسلامی هلال بینالملل متشکل از تعدادی از کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی در سومین روز از نشست خود به موضوع ظرفیتسازی جمعیتهای ملی برای پاسخ به سوانح پرداخت و یعقوب سلیمانی دبیرکل جمعیت هلال احمر کشورمان یکی از سخنرانان این کنفرانس بود.
سلیمانی در سخنرانی خود فعالیت ۲۲ هزار امدادگر و نجاتگر در قالب ۶ هزار و ۱۰۰ تیم عملیاتی را ظرفیت بزرگ هلال احمر ایران در عملیاتهای امداد و نجات دانست.
وی در ادامه از نقش دانشآموزان و دانشجویان عضو سازمان جوانان در پشتیبانی از تیمهای امداد و نجات یاد کرد و گفت: هزاران نفر در قالب تیمهای دادرس به معنی دانشآموزان آماده در روزهای سخت، آموزشهای امدادرسانی دیدهاند تا در زمان بروز سوانح بتوانند نسبت به برپایی اسکان اضطراری و توزیع تغذیه به بازماندگان خدمت کنند. خدمات آنها باعث میشود نجاتگران بتوانند وقت خود را برای عملیاتهای نجات گیرافتادگان اختصاص دهند تا زمان طلای نجات از دست نرود.
سلیمانی نقش زنان در هلال احمر ایران را مؤثر و گسترده ارزیابی کرد و گفت: بیش از ۵ هزار زن جوان در قالب تیمهای توانا در سازمان امداد و نجات، آموزشهای لازم برای عملیات نجات را دیدهاند.
وی افزود: علاوه بر این، تیمهای حمایتهای روانی از آسیبدیدگان حوادث با نام سحر متشکل از تعدادی عضو که اغلب زن هستند از کودکان و بازماندگان در روزهای ابتدایی پس از سوانح مراقبت روحی میکنند. اکنون تعداد تیمهای سحر بیش از یک هزار و دویست تیم است.
دبیرکل جمعیت هلال احمر کشورمان پیرامون افزایش جذب جوانان و داوطلبان در ماههای گذشته گفت: امسال موفق شدیم ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جوان داوطلب و ۱۴۰ هزار نخبه را به عضویت هلال احمر درآوریم.
وی افزایش ظرفیتهای منابع انسانی هلال احمر را محدود به گستردگی طیف اعضا و آموزش تخصصی آنها ندانست و گفت: سرمایهگذاری بسیار بزرگی برای ساماندهی و آموزش جوامع محلی برای افزایش آمادگی آنها در مواجهه با سوانح انجام شده است.
سلیمانی توضیح داد: یکی از روشهای اصلی ما برای جذب مشارکت جوامع محلی راهاندازی بیش از ۶ هزار خانه هلال در سراسر کشور بوده است. در خانههای هلال که اغلب در محلات کمبرخوردار شهری و روستاهای سراسر ایران راهاندازی شدهاند؛ آموزشهای همگانی به مردم محلی ارائه میشود و از میان خود آنها تسهیلگرانی انتخاب میشوند که ساماندهی و تقسیم کار مقابله با سوانح در میان مردم را انجام میدهند. در نتیجه افراد میدانند که هنگام حادثه چگونه باید جان خود و اطرافیانشان را حفظ کنند.
دبیر کل جمعیت هلال احمر تغییرات اقلیمی را عامل اصلی افزایش و گستردگی سوانح در سالهای آینده دانست و گفت: برای کنترل مشکلات پایدار ناشی از تغییر اقلیم با همکاری دفتر فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیبسرخ و هلال احمر در تهران، طرحهایی در زمینه مبارزه با خشکسالی، آموزش سازگاری مردم آسیبدیده و مشارکت در تأمین آب شرب پایدار برای مناطق درگیر تنش آبی انجام شده است.
سلیمانی جنبش کاشت درخت را گام مؤثری برای آگاهسازی مردم از تبعات نامطلوب تغییر اقلیم وجذب مشارکت مردم برای کاهش اثرات گرم شدن زمین دانست و گفت: ۱۰ هزار جوان داوطلب هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در یک روز، ۱۰۰ هزار اصله درخت را در سراسر کشور کاشتند تا پیام خود برای حفظ محیط زیست و حفاظت از درختان را به همه مردم ایران مخابره کنند.
گفتنیاست، راضیه عالیشوندی معاون امور بینالملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلال احمر کشورمان در اجلاس ۴ روزه کمیته اسلامی هلال بینالملل، همراه با یعقوب سلیمانی در نشستهای تخصصی و همچنین جلسات دوجانبه در شهر جده عربستان حضور دارد.