به گزارش خبرنگار مهر، امیرحسین بانکی پور در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۲۲ مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی و در موافقت با بررسی لایحه عفاف و حجاب طبق اصل ۸۵ قانون اساسی اظهار داشت: امروز مجلس در موقعیت حساسی قرار دارد و باید مراقب باشد که تصمیم گیری درستی انجام دهد.
وی بیان کرد: هفته گذشته حدود ۱۵۰۰ پیشنهاد در مورد لایحه عفاف و حجاب ثبت شد و اگر قرار باشد که این لایحه به صورت عادی در مجلس رسیدگی شود، فرصت بررسی این حجم از پیشنهادات نیست و بر این اساس چارهای جز بررسی این لایحه طبق اصل ۸۵ قانون اساسی نیست.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: سه هفته دیگر بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در مجلس آغاز میشود و بعد هم بررسی بودجه سال ۱۴۰۳ را داریم و در صحن مجلس فرصت رسیدگی به لایحه عفاف و حجاب با این تعداد زیاد پیشنهادات نیست. از سوی دیگر ما قائل به ضرورت قانون گذاری در حوزه عفاف و حجاب هستیم و اما از نظر زمانی محدودیتهایی داریم و به همین دلیل میگوئیم اگر به صورت عادی و در صحن مجلس رسیدگی شود فرصت نداریم و باید بر اساس اصل ۸۵ بررسی شود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: لایحهای که درباره عفاف و حجاب به مجلس ارائه شد ایراداتی داشت که ما جلسات کارشناسی زیادی برگزار کرده و این ایرادات را برطرف کردیم و ۸۰ درصد مفاد لایحهای که در حوزه عفاف و حجاب بارگذاری شده مورد وفاق کارشناسان این حوزه است.
بانکی پور اظهار داشت: اگر قرار باشد لایحه عفاف و حجاب در صحن مجلس بررسی شود معلوم نیست بتوان همه پیشنهادات را مطرح کرد یا خیر اما اگر این لایحه مطابق با اصل ۸۵ قانون اساسی و در کمیسیونی از کمیسیونهای مجلس مورد رسیدگی قرار گیرد میتوان این پیشنهادات را با حضور کارشناسان و نخبگان بررسی کرد.
وی ادامه داد: آئین نامه داخلی مجلس پیش بینی خوبی کرده و گفته زمانی که بررسی طرح یا لایحهای در کمیسیون تخصصی مجلس و بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی به اتمام برسد گزارش آن کمیسیون ۴۸ ساعت در سامانه مجلس بارگذاری میشود و نمایندگان میتوانند آن را ببینند. در صورتی که نمایندگان ببینند پیشنهادات آنان مورد توجه قرار گرفته درباره زمان اجرای آن در صحن مجلس رأی گیری میشود. اما اگر نمایندگان ببینند پیشنهادات آنان وارد نشده و لایحه یا طرح مطابق با نظر آنان نیست آئین نامه داخلی مجلس راهکار آن را پیش بینی کرده است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مفاد لایحه عفاف و حجاب گفت: در این لایحه مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمانت اجرایی پیدا کرده است. برخی ایراد گرفتند که حجاب شرعی در این لایحه حذف شده است که این مشکل حل شد و دیگر این نگرانی وجود ندارد. همچنین گفته شد که چرا جرم انگاری شده است که در پیشنهادات تصویب شد اول تخلف حساب شود و متخلف جریمه شود بعداً جرم تلقی شود و مجازاتی در نظر گرفته شود.
بانکی پور با بیان اینکه این لایحه بیشتر با سرحلقهها، جریانات سازمان یافته، مدیران و تولید کنندگان، افراد در ارتباط با خارجیها و سلبریتیها کار دارد، بیان کرد: دشمنان جمهوری اسلامی ایران جنگ ترکیبی شدیدی علیه حجاب راه انداختهاند و حجاب علمی است که میخواهند آن را به زمین بیندازند و در این شرایط ما باید به رسالت خود برای قانون گذاری در حوزه عفاف و حجاب به خوبی عمل کنیم.