به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور، محمدرضا غلامرضا شامگاه شنبه در گفتگویی گفت: اگر اطلاعات افراد نقص نداشته باشد، پیامک اولیه برای متقاضیان ارسال میشود؛ کد رهگیری هم در مرحله بعدی فرستاده خواهد شد که نهادهای مرتبط، اطلاعات افراد را صحتسنجی میکنند.
رئیس ستاد انتخابات کشور همچنین گفت که متوسط حضور هر فرد در سامانه پیش ثبت نام، حدود ۱۵ دقیقه بوده و تاکنون گزارشی از قطعی سامانه پیش ثبت نام ارائه نشده است.
گرایشهای مختلف سیاسی پیش ثبت نام کردهاند.
غلامرضا گفت: بر اساس آمارها، گرایشهای مختلف سیاسی در تهران و حوزههای انتخابیه دیگر برای انتخابات مجلس پیش ثبت نام کردهاند.
وی افزود، تاکنون ۱۸۴ نماینده مجلس یازدهم و ۲۴۱ نفر از نمایندگان دورههای دیگر، اطلاعاتشان را در سامانه پنجره واحد وزارت کشور، ثبت و بارگذاری کردهاند.
رئیس ستاد انتخابات کشور از متقاضیان داوطلبی نمایندگی مجلس دوازدهم خواست تا پیش ثبت نام را به ساعت ۱۸ روز آخر موکول نکنند.
غلامرضا گفت: ستاد انتخابات کشور با شورای نگهبان در حال مذاکره است که آیا کسی که ساعت ۱۸ وارد سامانه میشود، میتواند پیش ثبت نام کند یا خیر.
پیش ثبت نام به دقایق پایانی موکول نشود
رئیس ستاد انتخابات کشور افزود متقاضیان حدود ساعت ۱۶ تا ۱۷ وارد سامانه شوند تا پیش ثبت نام را تکمیل کنند؛ چرا که “اگر پیش ثبت نام به دقایق پایانی موکول شود، ممکن است اطلاعاتشان ثبت نشود. “
غلامرضا اظهار کرد: از روز ۲۳ مرداد به وزارت کشور اعلام میشود که آیا از خارج کشور هم پیش ثبت نام وجود داشته یا خیر.
بر اساس قانون، متقاضیان داوطلبی نمایندگی مجلس که در خارج کشور هستند، برای پیش ثبت نام باید به سفارتخانهها، کنسولگریها یا نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران مراجعه کنند.
به گفته رئیس ستاد انتخابات کشور، همزمان با پیش ثبت نامها فراخوان داده شده تا دستگاههای احراز هویت ۸ استان دوردست برای به روزآوری به تهران آورده شود و ستاد انتخابات، الکترونیکی شدن فرآیند انتخابات را دنبال کند.
غلامرضا اظهار کرد: پس از پایان مرحله پیش ثبت نام، نخستین همایش معاونان سیاسی و مدیران کل سیاسی استانداریها برای آمادگی در مراحل بعدی فرآیند انتخابات برگزار میشود.
وی اضافه کرد: با اصلاح قانون انتخابات مجلس، هیئت اجرایی مرکزی باید تشکیل شود و ستاد انتخابات با شورای نگهبان در گفتوگو است تا هم برای انتخابات مجلس شورای اسلامی و هم مجلس خبرگان رهبری، یک هیأت اجرایی مرکزی تشکیل شود.
به گفته غلامرضا، هیأتهای اجرایی باید در تهران ۷ مهر ماه و در استانها ۱۳ مهر ماه تشکیل شوند.