عبدالحسین کلانتری امروز در اولین مراسم ملی یادبود استادان و کارکنان شهید دانشگاه های کشور که به میزبانی دانشگاه گیلان برگزار شد، با اشاره به برگزاری یادواره های استانی و ملی شهدای دانشجو طی سال های گذشته، اظهار کرد: جای خالی برنامه ای فاخر در حوزه اساتید و کارکنان دانشگاه ها که به درجه رفیع شهادت نائل آمدند همواره احساس می شد و لذا دانشگاه گیلان این خلاء را جبران کرد و نخستین رویداد فرهنگی در حوزه اساتید و کارکنان سامان داده شد و امیدواریم به سایر دانشگاه ها تسری پیدا کند و ادامه داشته باشد.
وی با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی مسئولیت پذیری و ایثار و شهادت در جامعه اسلامی، افزود: نهاد دانشگاه در متن جامعه قرار دارد و علاوه بر کارکرد انتقال علم و دانش و مهارت به تمامی افرادی که در فضای دانشگاه زیست می کنند، تکلیف بزرگ دیگری را بر عهده دارد که ریشه در مبانی دینی و انقلابی و تمدن اصیل ایرانی – اسلامی دارد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه ایرانیان در تاریخ به مسئولیت پذیری شهره هستند، تصریح کرد: مسئولیت پذیری شاخصه بزرگ ایرانی ها بوده که ریشه در تاریخ ما دارد و لذا همه ما در مقابل جامعه محلی و وطن و منطقه و حتی تمدن بشری مسئولیت داریم.
کلانتری دانشگاه را مهد مسئولیت پذیری دانست و یادآور شد: اگر دانشگاه چنین نباشد در تراز انقلاب اسلامی نخواهد بود.
وی با بیان اینکه امروزه دانشگاه ها را براساس میزان مسئولیت پذیری و خدمات دهی اجتماعی و توان حل مسائل طبقه بندی می کنند، گفت: این یک امر پذیرفته شده در دنیاست که نباید دانشگاه ها را صرفا براساس تولید مقالات علمی سنجید، بلکه مسئولیت مهم دانشگاه حل مسائل کشور است.
معاون وزیر علوم، با اشاره به ورود دانشگاه ها به عرصه حل مسائل در دوره های مختلف، اضافه کرد: هر دوره ای مسائل خاص خودش را دارد و کشور ما در دهه ۶۰ درگیر جنگ شد و لذا شهدای دانشگاهی آستین همت را بالا زدند و وارد میدان رزم شدند؛ بسیاری از اساتید و دانشجویان نیز براساس همان روحیه مسئولیت پذیری در عرصه فنی و تجهیزاتی به جبهه ها کمک کردند.
وی تاریخ انقلاب اسلامی را تجلی مسئولیت پذیری اقشار مختلف مردم به ویژه جوانان دانست و خاطرنشان کرد: امروز در عرصه جهاد علمی نیز شاهد محوریت دانشگاه هستیم.
کلانتری، با بیان اینکه مدال افتخار مسئولیت پذیری همواره بر سینه دانشگاه می درخشد، متذکر شد: فرهنگ مسئولیت پذیری با فرهنگ ایثار پیوند خورده و لذا نیاز به تکثیر و بازتولید این فرهنگ داریم.
وی از جامعه دانشگاهی خواست برای حل مسائل صلابت و مداومت داشته و صبور و پیگیر باشند و عنوان کرد: برای حل مسائل و مشکلات کشور باید ایثار و از خود گذشتگی کنیم.
معاون وزیر علوم، حشر و نشر با سیره شهدا را تعالی بخش دانست و اظهار کرد: مطالعه و مرور وصیت نامه های شهدا بسیار کمک کننده و راهگشا است و نه تنها جوانان بلکه آحاد جامعه و به ویژه مسئولان به توصیه های شهدا نیاز دارند.
وی با اشاره به تاکید رئیس جمهور بر مسئولیت پذیری اجتماعی، عنوان کرد: رئیس جمهور صراحتا به وزیر علوم تاکید کردند که رتبه بندی دانشگاه ها براساس مسئولیت پذیری اجتماعی انجام شود و لذا شاخص های مسئولیت پذیری اجتماعی در حال استخراج بوده و به زودی اعلام می شود.
کلانتری، با تاکید بر اینکه باید بدانیم جایگاه دانشگاه در عرصه حل مسائل جامعه کجاست، گفت: در کنار رتبه بندی براساس شاخص های آموزشی و پژوهشی، گزارشی از مسئولیت پذیری دانشگاه ها نیز تهیه خواهد شد.
انتهای پیام