به گزارش خبرنگار مهر، عباس علیآبادی امروز در آئین بهرهبرداری همزمان از ۱۵ ایستگاه شارژ خودرو برقی در تهران که در برج آزادی برگزار شد، اظهار داشت: امروز شاهد برقیشدن خودرو در تهران هستیم و سالها برای آن تلاش شده است. تولید خودروهای برقی در شرکتهای بزرگ داخلی شروع شده، ولی ما معطل نمیمانیم، لذا با ماشینهای وارداتی برقی زمینه را برای برقی شدن فراهم میکنیم.
وزیر صمت افزود: به خودروسازان اعلام کردهایم که ۵۰ درصد ظرفیت خود را به تولید خودروهای برقی اختصاص دهند، البته اول از خودروهای مونتاژی آغاز کردهایم، ولی به مرور نوبت به خودروهای داخلی نیز میرسد و اولویت ما برقی کردن اتوبوسها، تاکسیها و موتورسیکلتها است.
وی بیان داشت: ماشینهای برقی برای تحویل به شهرداری آماده است، اما تعداد آنها به اندازه کافی نیست و فکر میکنم، طرف دو تا سه ماه آینده چهره شهر تغییر کند. در کنار این مزایا یک خودروی برقی میتواند ظرف پنجاه دقیقه شارژ شود.
وزیر صمت در مورد تعرفه شارژ خودرو برقی گفت: این تعرفه را وزارت نیرو تعیین میکند و قطعاً از هزینه بنزین کمتر است.
وزیر صمت افزود: نهضت برقیسازی از انقلاب صنعتی دوم آغاز شد و سال ۱۹۳۶ فورد در آمریکا بیش از ۳۰ هزار خودرو برقی فروخت، اما این حرکت به دلیل مشکل ذخیره انرژی متوقف شد و خودروهای دیزلی و بنزینی آغاز به کار کرد.
وزیر صمت با اشاره به اینکه خودروهای برقی در دنیا در حال افزایش است، اظهار داشت: ماشینهای برقی به شدت اقتصادی است، ضمن اینکه آلودگی ندارند.
علی آبادی اضافه کرد: امروزه دنیا به سمت هیدروژنیکردن خودروها در حرکت است. امیدواریم این اتفاق به زودی برای کشورمان محقق شود.
وی با بیان اینکه حدود ۱۰۰ دستگاه شارژر خودروی برقی در کشور نصب شده است، گفت: این ایستگاههای شارژ به صورت پایلوت نصب شده است ضمن اینکه امکان شارژ خودروها در منزل هم فراهم است.
وی با بیان اینکه شارژرهای نصب شده سریع و کند است، گفت: ایستگاههای شارژر خیابانی برای مواقع اضطراری است.