به گزارش ایسنا، دکتر حسین فرشیدی در افتتاحیه بیست و ششمین نشست کارشناسان ارشد کشورهای گروه ۵ شامل عراق، افغانستان، پاکستان، ایران، تاجیکستان، گفت: آنچه که ما را مجبور میکند که دور هم جمع شویم، تاریخ است. تا پنج شش سال قبل فکر میکردیم که بیماریهای واگیردار از دنیا رخت بر بسته و بخشهای بسیار عظیمی از این بیماریها، ریشهکنی و حذف نهایی را طی میکند، اما ناگهان شاهد بیماری جدیدی به نام کووید۱۹ شدیم.
وی افزود: کووید۱۹ تجربههای بسیار بزرگی را به ما داد؛ یکی از این تجربیات این بود که بیماریهای واگیر مرز نمیشناسند و در مدت زمان کوتاهی کشورها میتوانند درگیر شوند. چه بهتر که بتوانیم هماهنگی را در شکلهای مختلف و در کنار هم داشته باشیم. بعد از کووید یاد گرفتیم که تابآوری نظام سلامتمان را چه در نیروی انسانی و چه در سایر بخشها تقویت کنیم.
فرشیدی گفت: در منطقهای هستیم که حدود ۴۰۰ میلیون نفر را درگیر میکند و تجربیات خوبی از بسیاری از بیماریها مانند مالاریا و نحوه برخورد با این بیماریها را داریم که دانشمندان خوبی را در سطح جهان عرضه کرده است. اگر اینها در کنار هم قرار گیرند، بسیار خوب است.
وی با بیان اینکه استقبال میکنیم که کشورهای دیگر در جهت حذف مشکلات مشترک در کنار هم قرار گیرند، گفت: در این صورت میتوان یک برنامه اجرایی گسترده برای منطقه و جهان داشت. ما در منطقه بهویژه در زمانهای خاصی، جابجایی وسیع جمعیتی داریم که این موضوع اهمیت سلامت مرزها را بیشتر نشان میدهد. باید بتوانیم با اقدامات زودهنگام عمل کنیم. همچنین در زمینه گسترش واکسیناسیون اقدام کنیم.
فرشیدی ادامه داد: در زمان کووید۱۹ شش پلتفرم واکسن در ایران داشتیم که فرآیند بسیار خوبی را طی کردند و در کشور بیش از ۱۶۰ میلیون دز واکسن را طی این مدت داشتیم. از اجرای برنامهها در قالب کمیتههای مشترک استقبال میکنیم و در نهایت بحثی تحت عنوان سلامت برای همه داریم که امروز سازمان جهانی بهداشت درباره آن صحبت میکند. در ایران هم در این زمینه از طریق ارتقاء سواد سلامت جامعه اقدام میشود و در جهت تقویت تاب آوری نظام شبکه و افزایش سلامت خانواده که از سه ماه قبل شروع کردیم، اقدام میکنیم.
وی گفت: اکنون بحثی با عنوان ادغام آموزش پزشکی در نیازهای جامعه را داریم. به طوری که آنچه را که معاونت بهداشتی به عنوان نیاز اعلام میکند، در تربیت نیروی انسانی و تغییر کریکلوم آموزشی مدنظر قرار میگیرد. بر این اساس نظام آموزشی فرآیند محور در جهت اهداف مشخص است. اکنون دانشگاههای جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارند که در ۱۷ رشته PHD حوزه سلامت را تربیت کنند و این را در اختیار همسایگانمان نیز قرار میدهند تا به “سلامت برای همه” برسیم.
انتهای پیام