به گزارش ایسنا، سردار محمد زهرایی – رییس سازمان بسیج سازندگی کشور – در نشست خبری سالروز تأسیس این سازمان بیان کرد: عید امسال گروههای جهادی همان گروههایی بودند که سنوات گذشته در مناطق محروم حاضر میشدند، اما در عید امسال کار به شکل قرارگاهی انجام شد. گروههای جهادی از حمایت مستمر قرارگاه برخوردار بودند و ارزیابی هم توسط سازمان انجام شد. همچنین رسانهها در عید امسال نشان دادند که روایت اول را در زمینه اردوهای جهادی دارند. کار رسانهای در زمینه اردوهای راهیان نور به طور عینی به مردم نشان داده شد و این اقدامات رسانهای از دید خدمت دهنده و خدمت گیرنده موجب افزایش رضایت اقشار مردم شد.
رییس سازمان بسیج سازندگی اعلام کرد: سند اعتلای ۱۰ سالهای داریم که عنوان میکند بسیج در گام دوم انقلاب معطوف به تمامی مردم است و معطوف به کارت بسیج نیست بلکه هرکس که خدمتگزار باشد میتواند فعالیت کند. یکی از حلقههای میانی ما کانونهای بسیج هستند. اکنون ۴۰ هزار گروه جهادی فعال داریم و نزدیک به ۶۰ هزار گروه جهادی هم در »سامانه اطلس جهادی» به ثبت رسیدهاند. بودجهریزی به شکل قرارگاهی انجام میشود به این معنی که در لحظه حق تصمیم گیری و اجرا وجود داشته باشد. دو قرارگاه اصلی و دو قرارگاه هم به طور جداگانه توسط سردار سلیمانی رئیس سازمان بسیج هم فعالیت دارند. قرارگاه سازندگی و محرومیتزدایی بسیج سازندگی یک قرارگاه سازندگی مانند خاتم است با این تفاوت که کارش در مقیاس انجام پروژههای کوچک و زودبازده است. در این بخش ما با آدمها کارداریم به این معنی که در هر پروژه استعدادهای شناخته شود و تحویل انقلاب بدهیم.
سردار زهرایی افزود: این قرارگاه در روستاها و محلات فعالیت دارند. کار آب شرب رسانی به حدود ۶۸۰ روستا در سال گذشته انجام شده است و نزدیک ۱۲۰۰ کیلومتر کار جاده بین مزار شهدا انجام دادهایم. مسکن محرومین هم از اولویتهای روستایی ما بوده است که به طور مشترک با نهادهای دیگر انجام دادیم. امسال پروژه «آبخیز تا جالیز» هم پروژه نمونه بسیج سازندگی است که در سه سال انجام خواهد شد. درباره محلات حاشیه شهر هم بر بیش از ۳۰۰ محله تمرکز کردهایم تا در ۱۲ مولفه اقدامات جهادی انجام بدهند. در سال جاری ۳۲ هزار پروژه را در نظر داریم تا انجام بدهیم.
وی با اشاره به اینکه باید از فضای خصولتی فاصله بگیریم و کارها توسط مردم و به نفع مردم انجام شود، تاکید کرد: متاسفانه هنوز توفیقی در این موضوع نداریم. مردم باید بپذیرند که همانطور که در فعالیتهای مذهبی پای کار هستند باید در اقتصاد هم احساس مسئولیت کنند البته در اقتصاد اعتماد کردن دشوارتراست و در جنگ اقتصادی این کار را باید بسیج سازندگی به عنوان حلقه میانی انجام بدهد. قرارگاه اقتصاد مقاومتی با این هدف شکل گرفته است. توانمندسازی و مهارتآموزی، اشتغال و ایجاد فرصت شغلی و تولید سه محور اصلی کار این قرارگاه به شمار میروند و در سال گذشته ۱۵۷ هزار فرصت شغلی ایجاد شد. همچنین در این زمینه ۲۹ هزار صندوق و ۱۶۰۰ تعاونی داریم که کاملا مردمی اداره میشوند. در سال جاری ۱۵۰ هزار فرصت شغلی را هدفگذاری کردهایم. مجلس مستقیم به ما تسهیلات نداد و استانداران را قانع کردیم و تا کنون ۲۲۰۰ میلیارد تومان جذب کردهایم.
رییس سازمان بسیج سازندگی اعلام کرد: امسال ۵۰ همت استانداران و همچنین ۳۱ همت هم از نهادی دیگر قرار است جذب کنیم. برنامه ما برای امسال سه همت است. سال گذشته هشت دهکده جهادی در عرصه اقتصاد مقاومتی در استانها ایجاد شد. سال جاری هم هفت دهکده ایجاد میشود. ایجاد نمایشگاه با عرضه محصولات هم از دیگر برنامهها است. در همین راستا ۳۲ نمایشگاه در سطح کلی برپا خواهد شد. خوشه سازی هم از دیگر کارهایی است که در عرصه اقتصاد مقاومتی انجام میگیرد در این حوزه چند کارآفرین با هم جمع میشوند و یک نفر نمانام میگیرد.
وی ادامه داد: سال گذشته ۵ میلیون بسته معیشتی و ۵۴ هزار نفر و قربانی توزیع شده است. همچنین در زمینه تهیه جهیزیه و آزادسازی زندانی هم کارهایی انجام شد.
سردار زهرایی اظهار کرد: بسیج تشکیلات انقلاب است و رویکرد و روال آن انحرافی نخواهد شد چون برای انتفاع خودش اقدامی نمیکند. مهر هیچ سیاستمدار و جریان اقتصادی بر پیشانی بسیج نخواهد خورد. گروههای جهادی دولتی نخواهند شد. دولتها نباید گروههای جهادی را جیرهخور خود کنند. جهادیها را نباید مجلسی یا دولتی کرد چون انحصار در این زمینه نادرست است. سمنها میتوانند از بودجهها استفاده قانونی کنند اما گروههای جهادی بیمنت میآیند. باید درباره گروههای جهادی در قانون، اصلاح هویتبخشی شود.
رییس سازمان بسیج سازندگی در بخش دیگر سخنان خود گفت: حوادث اخیر کشورمان یک فتنه جهانی علیه ایران بود و همه جبهه استکبار با هم جمع شدند. در این زمینه کمپین محدودیتهای اقتصادی علیه کشورمان شکل گرفت. در جنگ ترکیبی سال گذشته، شناخت اذهان برای دشمن بسیار مهم بود. آنها پیشرفتهای محسوس انقلاب اسلامی را میخواستند به عنوان فعالیتهای جعلی ارائه بدهند، اما در جنگ روایتها، رسانههای ایران با آنها مقابله کردند. این وسط برخیها با گذاره «اینها رفتنیاند» فریب خوردند و اکنون از اینکه ذات خود را نشان دادند پشیمان هستند. در این شرایط نیاز به جهاد تبیین داریم. دشمن ولایت را هدف گرفته بود. متوجه بودند که اگر عمود خیمه را هدف بگیرند کار تمام است و دوم اینکه دشمن مردم را هدف قرار دادند و میخواستند میان مردم و ولایت فاصله ایجاد کنند. تمرکز دشمن ولایت و مردم بود. در نقطه مقابل، در زمان و مکان درست حضور داشتیم و هم از ولایت دفاع کردیم و هم به مردم خدمت کردیم و در این میان بسیج حلقه واسطه بود.
انتهای پیام