به گزارش خبرگزاری، شماره پنجاه دیدهبان اندیشه گزارشی مبسوط از کنفرانس «داوری در ترازوی داوری» با عنوان «از خَلوَت تا جَلوَت؛ همراه با مسافر سوادکوه» توسط مؤسسه شناخت به دو صورت چاپی و الکترونیکی منتشر شد.
این شماره در قالب مصاحبهها و یادداشتهای اختصاصی به نقد و بررسی مهمترین سرفصلهای اندیشه مرحوم عماد افروغ میپردازد. عماد افروغ را میتوان یکی از مهمترین مصادیق متولی آشتی عقل و عشق در سالیان اخیر دانست که به اعتراف همسرش، زمانی که پای چوبین علوم بشری را مشاهده کرد، به دنبال قطعه تکمیل پازل معرفتی خود یعنی سلوک رفت.
اندیشمندی که گرچه روز نگاشت زندگیاش پس از ابتلایی سخت، در سحرگاه شب قدر به سطر آخر رسید، اما دغدغه حقیقت جوییاش هیچگاه فراموش شد؛ او انتقاد را کم معونهترین و در عین حال، پرفایدهترین کنش اصحاب اندیشه میدانست؛ لذا همواره قصد داشت تا با چاشنی عقلانیت، کاستیها را گوشزد کرده و تمدنی را به جلو براند. افروغ، نظریهپردازی بود که راز رهایی از بنبست تفکر را در لابه لای خطوط کتابی مقدس جستجو میکرد و همواره به دلسوزی برای اهل علم شهرت داشت.
سرخطهای این شماره عبارتند از: توصیف وضعیت دستیابی به آرمانهای انقلاب اسلامی، ارزیابی مهمترین مؤلفههای پارادایم رئالیسم انتقادی، تبیین ظرفیتهای حکمت صدرایی برای تفسیر واقعیات، تحلیل جایگاه عدالت و مصلحت در نزد مرحوم افروغ.
آثاری از مهدی گلشنی، حمید پارسانیا، محسن الویری، علیرضا شجاعیزند، تقی آزادارمکی و محمدجواد روح نیز در این شماره از مجله مذکور به چشم میخورد.