به گزارش ایسنا، دکتر محمدمهدی ناصحی _ مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران، در همایش ۳+۲۰ انجمن اوتیسم ایران که در مرکز همایشهای برج میلاد تهران برگزار شد، گفت: سال ۱۳۹۴ خدمت اساتید این رشته رسیدم و پس از آن جلسات زیادی داشتیم که شاید بتوان اقدام مثبتی برای این عزیزان انجام داد. سعی ما این بود که در بیمه پایه اقدامات مهمی انجام دهیم هرچند که اصلا کار راحتی نبود؛ چراکه اگر پیشگیری را در بیمهها نداشتیم و برخی از متخصصین معتقد بودند که پیشگیری بحثی در بیمه سلامت ندارد و ما تنها وظیفه درمانی داریم، اما خوشبختانه این سد شکسته شد و همکاری خوبی شکل گرفت و توانستیم در بیمههای پایه پوشش خود را افزایش دهیم.
وی افزود: الان ۱۰۰ درصد هزینهها را در بیمههای پایه و صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج در بخش دولتی و ۸۰ درصد در بخش خصوصی، عمومی غیر دولتی و خیریه پوشش میدهیم. الان با ۴۲۵۸ مرکز طرف قرارداد هستیم و ۲۴۶۲ فرد طیف اوتیسم نشاندار شدهاند، البته ما متوجه گلایهها هم هستیم و مصمم هستیم با تمام توان کنار خانواده افراد طیف اوتیسم باشیم.
او ادامه داد: امیدواریم مرکزی که امروز برای توانبخشی طیف اوتیسم کلنگ زنی شد در سایر نقاط کشور هم ساخته شود. از طرف دیگر باید برای آموزش پزشکان جهت شناسایی این بیماری هم اقدامات جدی انجام شود که بیماران را به سرعت تشخیص دهند.
ناصحی بر لزوم نگارش راهنمای بالینی درمان برای افراد طیف اوتیسم تاکید کرد و گفت: الان خدمات در سامانهها بارگذاری شده است و امیدواریم بتوانیم خدمت دهی مناسبی داشته باشیم. در آینده تمام بیماران عزیز طیف اوتیسم را بیمه خواهیم کرد و ذیل صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج هزینهها را کاهش دهیم. خدمات روانشناسی، کاردمانی و… در تعرفهها قرار دارد و خواهش ما از همکاران مرتبط پذیرش این بیماران است و ما با هر موسسهای که بخواهد قرارداد ببندد آماده همکاری هستیم.
وی افزود: پوشش داروها هم انجام شده است البته شماره ۱۶۶۶ ما به طور شبانه روزی آماده خدمت رسانی به خانواده این افراد است.
به گزارش ایسنا، همچنین دکتر جعفر میعادفر – رییس سازمان اورژانس کشور در این همایش گفت: تقریبا یک سال و نیم قبل مراجعینی داشتیم که مربوط به خدمات اورژانسی افراد طیف اوتیسم بود و این امر سبب امضای تفاهم نامهای در این زمینه شد. از همان زمان سعی کردیم زیرساختهای این اقدام را فراهم کنیم و به دنبال آن اقدام به آموزش پرسنل خود چه پر بخش دیسپچ و چه در بخش عملیاتی کنیم.
او تاکید کرد: همچنین باید آموزشهایی به خانواده افراد طیف اوتیسم داده شود که بدانند در تماس با اورژانس چگونه شرح حال دهند. در این راستا کد ویژه تماس با اورژانس برای افراد طیف اوتیسم طراحی شده است تا به محض این تماس ما متوجه شویم خدمت گیرنده یک فرد طیف اوتیسم است. امیدواریم فوریتهای پزشکی به این عزیزان در کوتاه ترین زمان ممکن انجام شود.
انتهای پیام