به گزارش ایسنا، رور شنبه ۱۶ اردیبشهت از شاعر عاشقانههایی نوشتیم که سال ۱۳۸۳ در این روز او را از دست دادیم؛ حسین منزوی متولد نخستین روز پاییز سال ۱۳۲۵ در زنجان است. او از برجستهترین شاعران و ادیبان معاصر به شمار میآید که علاوه بر غزلسرایی و ترانهسرایی، در سرودن «شعر نیمایی» و «شعر سپید» نیز فعالیت داشت.
«سقوط کابل» در راه است
نوید محمودی برای آخرین فیلم خود که حدود دو سال قبل ساخته شده است، درخواست پروانه نمایشاش را ثبت کرد. «سقوط کابل» به کارگردانی و تهیهکنندگی نوید محمودی در خبرهای ابتدایی «کابل پلاک ۱۰» نام داشت و بخشهایی از آن در تاجیکستان ساخته شده است. این فیلم ابتدا قرار بود به جشنواره چهلم فجر برسد که با طولانی شدن فیلمبرداری، این اتفاق نیفتاد و حالا پس از دو سال -طبق آنچه در سایت سازمان سینمایی ثبت شده – سازنده این فیلم متقاضی دریافت پروانه نمایش آن شدهاند.
تدارک اکران آنلاین «اکتبر»
همچنین فیلم سینمایی «اکتبر» محصول مشترک ایران، ترکیه و گرجستان در آخرین مراحل فنی قرار دارد و به زودی آماده نمایش میشود. فیلمنامه «اکتبر» بر اساس قصهای واقعی برگرفته از کتاب «۶ اکتبر» به نگارش درآمده است.
اظهارات بهروز افخمی درباره تختی
بهروز افخمی نیز دربرنامه «نقد سینما» در پاسخ به پرسشی درباره اینکه چرا نمیتوانیم درباره آدمهای سیاسی در قید حیات فیلم بسازیم، گفت: فیلم ساختن درباره آنهایی که در قید حیات نیستند هم سخت است و حساسیت وجود دارد؛ معمولا وقتی قرار است فیلمی درباره شخصیتهای سیاسی ساخته شود، خانوادهها و جریانهای سیاسی، نگران میشوند. عدهای سعی میکنند واقعیتهای زندگی غلامرضا تختی را نادیده بگیرند و روایتهایی قلابی را جا بیندازند و درباره تختی و فشارهایی که به او آوردند، دروغ زیاد گفته میشود.
بیشتر بخوانید:
چند عکس دیدنی از «دسته دختران» و حکایت مناطق از بین رفته
محمد فیلی از بیمارستان مرخص شد
محمد فیلی، هنرمند پیشکسوت کشورمان که به تازگی عمل جراحی سنگینی را پشت سر گذاشته است، با اعلام خبر بهبودی نسبی و ترخیص از بیمارستان، گفت: خداراشکر حالم خیلی خوب است ولی باید برای مدتی بدون حرکت در منزل استراحت کنم و تحت نظر باشم تا ببینیم خدا چه می خواهد.
در ادامه، گروه انتخاب بخش مسابقه فیلمنامهنویسی نخستین جشنواره بینالمللی فیلم و فیلمنامه ایثار اسامی ۴۰ فیلمنامه را برای حضور در بخش نهایی این رخداد هنری اعلام کرد.
گدار، هیچکاک و اوزو در بخش کلاسیک کن
بخش کلاسیک جشنواره کن ۲۰۲۳ نیز طبق روال هر ساله به بزرگداشت استادان سینمای جهان و نمایش نسخه مرمت شده آثار کلاسیک سینما میپردازد. بخش ویژه «خاطرات ژان لوک گدار» با نمایش نسخه بازسازی شده فیلم «تحقیر» محصول ۱۹۶۳، مستند آرشیوی «گدار به روایت گدار» به کارگردانی «فلورنس پلاتارتس» و اولین نمایش جهانی «جنگهای ساختگی» که تریلر ۲۰ دقیقهای از آخرین پروژه این کارگردان است، همراه خواهد بود، فیلم اخیر هرگز ساخته نشد، چرا که او در سال ۲۰۲۲ در سن ۹۱ سالگی درگذشت.
چرا نمایش سجاد افشاریان اجرا نشد؟
در پی وضعیت مبهم اجرای دو نمایش «بک تو بلک» به کارگردانی سجاد افشاریان و «هملت» کار مسعود دلخواه، مدیر مجموعه تئاتر شهر توضیحاتی ارایه و از وجود برخی کارشکنیها و مغشوش کردن اذهان هنرمندان در فضای تئاتر ابراز تاسف کرد.
اعلام آمار تماشاگران تئاترهای دولتی
در ادامه، آمار هفتگی فروش و تماشاگران نمایش های به صحنه رفته در تالارهای مختلف مجموعه تئاتر شهر، تماشاخانه سنگلج و تالار هنر تا پایان روز جمعه پانزدهم اردیبهشت ۱۴۰۲ به تفکیک اجراها مشخص شد.
الهام پاوهنژاد و سعید پورصمیمی در «خوشدلان»
همچنین نمایش «خوشدلان» نوشته سعید پورصمیمی و کارگردانی پریزاد سیف از ۲ خرداد در سالن ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه میرود. نمایش «خوشدلان» به عنوان اثری کمدی و نوشته سعید پورصمیمی از چهرههای سرشناس تئاتر ایران با کارگردانی پریزاد سیف از دوم خرداد در سالن ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر به صحنه میرود.
پخش این سریالها ممنوع میشود؟
مجوز پخش برخی سریالهای شبکه نمایش خانگی در آستانه انتشار، این روزها به دلیل عملکرد برخی بازیگرانشان در هالهای از ابهام قرار دارد. در حالی از سریالهایی همچون «پدرگواردیولا» به کارگردانی سعید نعمتالله به عنوان گزینه در آستانه پخش در شبکه نمایش خانگی یاد میشود که اظهارات اخیر یکی از تهیهکنندگان (جواد نوروزبیگی) در قبال پخش سریال «پدر گواردیولا» حاکی از این است که این سریال برای مجوز پخش با یک مشکل بزرگ روبه روست و آن ممنوعالتصویری تعدادی از بازیگران اصلی آن است.
با چنین رویکردی، به نظر میرسد عملکرد ماههای اخیر برخی هنرمندان در فضای اجتماعی و مجازی، مجوز پخش برخی سریالها همچون «پدرگواردیولا» از سوی ساترا را در هالهای از ابهام قرار دهد. هر چند وزیر ارشاد پیشتر در ارتباط با تجربههای مشابه، عنوان کرده بود اینکه یک اثر بنا بر عملکرد یک بازیگر متوقف شود از سوی وزارتخانه ممنوع شده است.
چرا غلطها زیاد شدهاند؟
مدتی است، در حوزه ادبیات سوژهای با عنوان غلطهای مصطلح را دنبال میکنیم؛ غلطهای مصطلح در واقع عبارتها و واژههای اشتباهی هستند که با توجه تکرار زیاد در میان عامه مردم درست تلقی میَشوند. این بار گفتوگویی با محمدکاظم کاظمی ـ شاعر و ویراستار ـ داشتیم که درباره این موضوع گفت: در گذشته فقط میتوانستند در روزنامه و کتاب مطلب منتشر کنند که طبعا زیر دست ویراستار میرفت و پالوده میشد اما شخص با هر سطح از سواد بدون اینکه نگران پالایش اثر باشد، میتواند به عنوان رسانه، متنش را در شبکههای اجتماعی و پیامرسانها منتشر کند و این موضوع علت رواج بیشتر غلطهاست.
زندگینامه مصور پادشاه بریتانیا پرفروش شد
کتاب زندگینامه کودکانه و مصور «چارلز سوم» به صدر جدول پرفروشهای بریتانیا رسید. کتاب مصور «پادشاه چارلز» یکی از کتابهای مجموعه «مردم کوچک، رویاهای بزرگ» نوشته «سانچز وگارا» است که زندگینامههای مصور شخصیتهای برجستهای همچون «استفن هاوکینگ» را شامل میشود.
عکسهای «فریدا کالو» روی دیوارهای کاخ نیاوران
همچنین نمایشگاه عکس زندگینامه «فریدا کالو» و دیگو ریورا (دو نقاش شهیر مکزیکی) از ۱۱ اردیبهشت در تالار آبی مجموعه فرهنگی تاریخی کاخ نیاوران بر پا شده است و تا ۲۲ همین ماه ادامه خواهد داشت.
از سویی، دبیر نهمین دوره «۱۰ روز با عکاسان ایران» از برگزاری این رویداد در تاریخ ۲۹ اردیبهشت تا ۹ خرداد ماه ۱۴۰۲ خبر داد.
۱۰ روز قبل از مرگش زنگ زد و گفت من خوب شدم!
روز شنبه همچنین مراسم تشییع پیکر احمد خلیلیفرد ـ هنرمند نقاش ـ از مقابل دانشگاه سوره به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) برگزار شد. احمد خلیلیفرد که مدتی در بستر بیماری بود، صبح پنجشنبه، ۱۴ اردیبهشت ماه از دنیا رفت. همچنین مراسم یادبود این هنرمند یکشنبه ـ ۱۷ اردیبهشت ماه ـ از ساعت ۱۵ الی ۱۷ در مسجد امام خامنهای حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی ـ خیایان سمیه برگزار میشود.
«علیرضا قربانی» قطعهاش را برای «ایران» بازنشر داد
علیرضا قربانی نیز قطعهای به نام «کیمیا» را که با شعری برای «ایران» خوانده بود، در فضای مجازی بازنشر داد.
بلیت هواپیما گران و کمیاب شده است
به دنبال پیشنهاد افزایش قیمت بلیت هواپیما تا ۱۰۰ درصد از سوی انجمن شرکتهای هواپیمایی و اعلام آمادگی سازمان هواپیمایی برای اصلاح نرخ بلیت هواپیما به ویژه پس از چراغ سبز مجلس، حرمتالله رفیعی ـ رییس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران ـ در گفتوگو با ایسنا از افزایش قیمت بلیت هواپیما در برخی مسیرهای پرتقاضا تا ۱۰۰ درصد خبر داد.
توضیح درباره واگذاری ۱۹ بنای تاریخی و نمایشگاه مشترک ایران، چین و عربستان
پس از اعلام خبر واگذاری بهرهبرداری ۱۹ بنای تاریخی از جمله ارگ خشتی «راین» در کرمان، که به ویژه واگذاری آن، به عنوان میراث ملی نفیس واکنش برانگیز شد، عزتالله ضرغامی ـ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ برای شفاف شدن موضوع، این توضیح را داد که «بناهای تاریخی را واگذار نمیکنیم، بلکه طبق مزایده این ابنیه، به افرادی با مدت مشخص و مبلغ مشخص اجاره داده میشود تا آنها را مرمت و نگهداری کنند و در حوزههایی که ما تایید میکنیم، کاربری خوبی برایشان در نظر بگیرند.»
اما توضیحات وزیر نتوانست منتقدان را نسبت به واگذاری بهرهبرداری میراث ملی که برخی از آنها به عقیده کارشناسان میراث فرهنگی، آثاری نفیس به شمار میآید و قابلیت ثبت جهانی دارد، متقاعد کند. اکنون، علی دارابی ـ قائم مقام ضرغامی و معاون میراثفرهنگی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در ادامه واکنشها، در مراسم معارفه و تکریم مدیران عامل جدید و پیشین صندوق توسعه صنایعدستی و فرش دستباف و احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی، یعنی همانجایی که مزایده بهرهبرداری بناهای تاریخی را برگزار میکند، گفت: ما نیازمند حفاظت، مرمت، نگهداری و بهرهبرداری از آثار و بناهای تاریخی هستیم. تأسیس صندوق احیا هم به همین منظور است.
در ادامه رویدادهای روز شنبه، محققان یک آویز بیستهزارساله از جنس دندان را در یکی از غارهای سیبری کشف کردند.
مروری کوتاه بر رویدادهای روز جمعه (۱۵ اردیبشهت):
پیکر حسام محمودی بازیگر جوان سینما و تلویزیون صبح جمعه ۱۵ اردیبهشت ماه در میان حزن و اشک حاضران در قطعه هنرمندان به خاک سپرده شد و در حالیکه روز جمعه آیین وداع با فاطمه کریمی، بانوی باستانشناس پیشکسوت برگزار و پیکر او نیز در بهشت زهرا در تهران به خاک سپرده شد، احمدرضا احمدی ـ شاعر ـ در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان بستری شد و عدنان غُریفی، نویسنده، شاعر و مترجم در ۷۹ سالگی در هلند درگذشت.
در ادامه، مراسم افتتاحیه نمایشگاه نقاشی «بازتابی از اسپانیا» در گالریهای بهار و استاد نامی خانه هنرمندان ایران با حضور سفرایی از ۱۵ کشور جهان و همچنین نماینده یونسکو و مراسم رونمایی از مستند «فرزند ایران» با تاکید بر اینکه «دکتر اسلامی ندوشن برای ایران زحمت کشید و نام این مستند برازنده ایشان است.» برگزار شدند.
علاوه بر این، مراسم یادمان و بزرگداشت زندهیاد حمیدرضا بزرگی ـ از شاگردان «محمدرضا لطفی» و «هوشنگ ظریف» ـ با حضور جمعی از هنرمندان و خانواده او در خانه هنرمندان ایران و مراسم رونمایی از سردیس، دیوارنگاره و پوستر اولین جشنواره ملی ادبی دکتر محمد معین به مناسبت یکصدو پنجمین زادروز این استاد برجسته ادبیات فارسی و همچنین نکوداشت استاد محمدعلی امیرجاهد (شاعر، موسیقیدان و تصنیفساز) برگزار شد.
همچنین اعلام شد که نرگس آبیار که این روزها مشغول ساخت سریال «سووشون» است، بهعنوان عضو هیئت داوران هفتمین دوره جشنواره فیلم و هنر رسانه زنان استرالیا حضور خواهد داشت و «دیمین شزل» کارگردان فیلم «لا لا لند» ریاست هیات داوران بخش مسابقه اصلی ونیز ۲۰۲۳ را بر عهده خواهد داشت.
از سویی، پخش برنامه «شیوه» این هفته بهدلیل توافق نداشتن میهمانانش برای مناظره، منتفی شد.
پیشنهادهایی برای خواندن:
پرویز پرستویی: آخرین کارم تئاتر خواهد بود
مشهور شد و در فاصله کوتاهی پس از آن درگذشت!
این شهر را در ۷۵ کیلومتری مشهد ببینید