به گزارش خبرگزاری مهر، امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در نامهای به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل و نیز رئیس دورهای شورای امنیت گفت: جمهوری اسلامی ایران ضمن هشدار نسبت به ماجراجویی و فعالیتهای مخرب رژیم اسرائیل که برای بیثبات کردن صلح و امنیت در منطقه طراحی شده است، قاطعانه بر حقوق مشروع و ذاتی خود، مطابق با قوانین بینالمللی و منشور ملل متحد، برای پاسخ قاطعانه به هرگونه تهدیدات و اقدامات غیرقانونی رژیم اسرائیل تاکید میکند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران پیوسته و صریحاً اعلام کرده است که از اعمال حقوق ذاتی و مشروع خود برای دفاع از امنیت و منافع ملی خود و همچنین حمایت از مردم خود دریغ نخواهد کرد.
در نامه سفیر ایران آمده است: مایلم یکی دیگر از موارد نقض مداوم قوانین بین المللی رژیم اسرائیل علیه ایران را به اطلاع شورای امنیت برسانم. مقامات رژیم اسرائیل همچنان به تهدید آشکار ایران و مقامات ایرانی به زور نظامی و حملات تروریستی ادامه میدهند، که جدیدترین آنها بیانیهای تحریکآمیز و جنگ افروزانه توسط دیوید بارنیا، مدیر موساد است. وی در جریان سخنرانی خود در مؤسسه سیاست ضد تروریسم (ICT) در ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۳ در دانشگاه رایشمن در هرتزلیا، به دروغ و ادعاهای بی اساس علیه جمهوری اسلامی ایران متوسل گردید و مدعی شد «موساد و سرویسهای اطلاعاتی بینالمللی متحد با آن ۲۷ حمله ایران علیه یهودیان و اسرائیلیها در خارج از کشور را خنثی کردند.» وی همچنین ایران و مقامات ایرانی را به استفاده از زور، ترور و اقدامات تروریستی تهدید کرد و گفت: «اگر اسرائیلیها یا یهودیان آسیب ببینند، اسرائیل بهای متفاوتی را به ایران تحمیل خواهد نمود، از جمله با هدف قرار دادن تصمیمگیرندگان در پشت حملات و با ضربه زدن به قلب تهران.»
دیپلمات ارشد تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران تمامی این اتهامات بی اساس را قویاً رد میکند. بدیهی است که چنین ادعاهای بی اساس در درجه اول در خدمت منحرف کردن توجه از سیاستهای خصمانه و بدخواهانه ای است که این رژیم اشغالگر و آپارتاید در منطقه دنبال میکند، به ویژه جنایات مداوم روزانه این رژیم علیه مردم فلسطین. بهعلاوه، این اتهامات ساختگی به عنوان دستاویزی از سوی رژیم اسرائیل برای توجیه اقدامات هولناک و غیرقانونی خود علیه سایر ملتها و دولتهای مستقل مورد استفاده قرار میگیرد.
ایروانی گفت: این اظهارات تحریک آمیز و ستیزه جویانه که صراحتاً مقامات یک کشور مستقل سازمان ملل را به استفاده از زور و ترور تهدید میکند، نه تنها نقض آشکار حقوق بین الملل و بند ۴ ماده ۲ منشور سازمان ملل متحد است، بلکه به عنوان نمونهای روشن از اقدامات تروریستی این رژیم نامشروع برای حفظ موجودیت خود است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل ادامه داد: علاوه بر این، چنین لفاظی ها و تهدیدهای جنگ طلبانه نباید به عنوان اقدامات منفرد تفسیر شود. همانطور که قبلاً در مکاتبات متعدد ما به شورای امنیت، از جمله نامه مورخ ۱ مارس ۲۰۲۳ (S/2023/165) تاکید شده بود، رژیم اسرائیل آشکارا به دخالت خود در اقدامات تروریستی و فعالیتهای خرابکارانه در خاک ایران اعتراف کرده است. چنین اقداماتی، مقامات ایرانی، دانشمندان، غیرنظامیان و زیرساختهای صلح آمیز هستهای کشور را در سالهای اخیر هدف قرار داده است. بنابراین، اظهارات خصمانه اخیر نشان میدهد که رژیم اسرائیل باید مسئولیت تمامی اقدامات جنایتکارانه و تروریستی را که قبلاً علیه ایران انجام شده است، بر عهده بگیرد و با عواقب آن مواجه شود.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران ضمن هشدار نسبت به ماجراجویی و فعالیتهای مخرب رژیم اسرائیل که برای بیثبات کردن صلح و امنیت در منطقه طراحی شده است، قاطعانه بر حقوق مشروع و ذاتی خود، مطابق با قوانین بینالمللی و منشور ملل متحد، برای پاسخ قاطعانه به هرگونه تهدیدات و اقدامات غیرقانونی رژیم اسرائیل تاکید میکند. جمهوری اسلامی ایران پیوسته و صریحاً اعلام کرده است که از اعمال حقوق ذاتی و مشروع خود برای دفاع از امنیت و منافع ملی خود و همچنین حمایت از مردم خود دریغ نخواهد کرد.
ایروانی گفت: با توجه به مطالب فوق، جمهوری اسلامی ایران از شورای امنیت میخواهد که به تعهدات خود عمل کرده و لفاظیهای جنگ طلبانه و فعالیتهای مخرب رژیم اسرائیل را که تهدیدی جدی برای صلح و امنیت منطقه است، محکوم کند. ضروری است که این رژیم مجبور شود به قوانین بین المللی پایبند باشد و به فعالیتهای خطرناک خود در منطقه پایان دهد.
سفیر ایران در سازمان ملل ادامه داد: همچنین مایلم از این فرصت استفاده کنم و تمام ارجاعات ناصواب و غیرموجه به ایران و همچنین اتهامات بیپایه و اساسی که نماینده رژیم اسرائیل در اسناد S/2023/504 و S/2023/564 علیه کشورم وارد کرده است را کاملاً تکذیب کنم.
ایروانی در پایان این نامه خود خطاب به رئیس شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل آورده است: موجب امتنان خواهد بود چنانچه نامه حاضر را به عنوان سند شورای امنیت منتشر کنید.