به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (سهشنبه ۲۸ شهریور ماه)، ماده دو طرح اصلاح قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور را تصویب کردند.
متن این مصوبه به شرح زیر است:
ماده ۲- تبصره (۵) ماده (۵) قانون به شرح زیر اصلاح میشود:
وزارت آموزش و پرورش مکلف است تمام زیرساختهای لازم جهت اعمال تأثیر قطعی معدل در تعیین تراز و رتبه شرکت کنندگان در کنکور سال ۱۴۰۶ و بعد از آن را فراهم کند و تا موعد یاد شده، کنکور سالهای ۱۴۰۳، ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ به روال کنکور سالهای قبل از سال ۱۴۰۲ برگزار میشود.
همچنین نمایندگان ماده یک این طرح را حذف کردند که در آن آمده بود:
ماده ۱- بند (الف) ماده (۱) قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب ۱۳۹۲/۶/۱۰ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن به شرح زیر اصلاح میشود:
الف- سابقه تحصیلی: نمرات تعدادی از دروس عمومی و تخصصی دوره متوسطه دوم است که دروس آن توسط شورای عالی آموزش و پرورش مشخص میشود. آزمون دروس مزبور بر اساس اصول سنجش و اندازهگیری توسط وزارت آموزش و پرورش به صورت سراسری، نهایی و استاندارد مطابق مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش برگزار میشود.
مخالفت مجلس با جرمانگاری برای عدم اجرا یا اجرای ناقص قانون کنکور
در ادامه جلسه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با پیشنهاد مهرداد ویسکرمی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با حذف ماده ۳ این طرح موافقت کردند.
ماده ۳ که حذف شد به شرح زیر بود:
ماده ۳ – یک ماده به عنوان ماده ۹ به قانون الحاق و ماده ۱۰ قانون به شرح ذیل اصلاح و شماره مواد ۹ و ۱۱ به ۱۱ و ۱۲ تغییر مییابد:
ماده ۹- عدم اجرا یا اجرای ناقص قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب ۱۳۹۲/۶/۱۰ با اصلاحات و الحاقات بعدی، از سوی مقامات و کارکنان مرتبط جرم محسوب شده و مرتکب علاوه بر انفصال دائم از خدمات دولتی و عمومی به مجازات تعزیری درجه شش موضوع ماده (۱۹) قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲/۲/۱ محکوم میشود. این حکم به قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور مصوب ۱۳۹۴/۱۲/۱۸ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن تسری مییابد.
ماده ۱۰- سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور از سال ۱۴۰۳ و بعد از آن، بر اساس این قانون صورت میپذیرد.