احمد دانائینیا در گفت و گو با خبرنگار مهر به ظرفیتهای پنهان و آشکار روستاها در توسعه حوزههای مختلف اقتصادی و گردشگری اشاره کرد و اظهار داشت: برگزاری جشنوارههای محلی روستایی امکان مناسبی برای توسعه گردشگری روستایی است و با توجه به این موضوع، میکوشیم از روستاهای کاشان در جهت توسعه گردشگری به نحو مطلوب استفاده کنیم.
وی در ادامه با اشاره به بازدید از مناطق روستایی شهرستان کاشان ابراز داشت: یکی از این روستاها، جوشقان است که دارای قابلیتهای فراوان گردشگری در زمینههای متنوع است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاشان تصریح کرد: جشنوارههای محلی علاوه بر جذب گردشگران به مناطق روستایی میتوانند بر افزایش اشتغال، افزایش درآمد، توانمند سازی مردم روستایی، پی بردن به اهمیت محیط زیست و جلوگیری از تخریب آن، کاهش مهاجرت از روستا به شهر، افزایش تولید صنایع دستی، حفظ و نگه داری از بناهای تاریخی نقش مهمی ایفا کنند.
جشن انار الگوی مناسب گردشگری مزرعه است
وی خاطرنشان کرد: برگزاری جشنوارههای محلی به لحاظ اجتماعی و فرهنگی، اقتصادی، کالبدی و زیست محیطی در توسعهی روستایی مؤثر است.
دانایی نیا افزود: محصول انار جوشقان یکی از قابلیتهای مهم این روستا است که میتواند الگوی مناسبی برای گردشگری کشاورزی یا گردشگری مزرعه برای توسعه روستا و رونق اقتصادی آن باشد.
وی از برگزاری جشنواره انار جوشقان در روزهای ۲۷ و ۲۸ مهرماه خبر داد و خاطرنشان کرد: این جشنواره در تقویم گردشگری شهرستان کاشان ثبت شده و امید است با برگزاری آن و دیگر رویدادهای فرهنگی که در تقویم گردشگری شهرستان کاشان ثبت شده است بتوان به توزیع گردشگر در فصول مختلف سال در مناطق مختلف روستایی کمک کرد.