به گزارش ایسنا، دکتر حسین فرشیدی روز گذشته در دیدار مشاور منطقه ای یونیسف در زمینه تغذیه گفت: در زمینه تغذیه سالم برنامه هایی در دست اقدام است که از مهم ترین آن ها می توان به همکاری با نهادهای اقتصادی دولت در زمینه افزایش مصرف لبنیات در جوانان، نوجوانان و مدارس، همچنین افزایش فعالیت های بدنی که متاسفانه در این زمینه عملکرد مناسبی در ۲۰ سال گذشته صورت نگرفته و باعث ایجاد چاقی در نوجوانان شده که در سال جاری در این زمینه برنامه ریزی هایی شده تا بتوانیم با همکاری سازمان ها و نهادهای مرتبط برنامه های خود را عملیاتی کنیم.
وی افزود: یکی دیگر از برنامه های ما، تغذیه مادران باردار به خصوص در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته کشور از جمله در استان های سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان و بخشی از هرمزگان است که در این زمینه چند موسسه و سازمان از جمله کمیته امداد و ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) همکاری و همراهی دارند.
معاون بهداشت در ادامه افزود: در سال جاری به دنبال آن هستیم با افزایش اعتبار نسبت به سال گذشته بتوانیم توزیع شیر و لبنیات رایگان را در مدارس داشته باشیم.
فرشیدی در ادامه اظهار داشت: دولت پروژه بسیاری مهمی را با عنوان «هر ایرانی مراقب سلامت خودش را بشناسد» در دست اقدام دارد که این برنامه برای ۵۵ میلیون نفر اجرا خواهد شد و امیدواریم تا پایان امسال، ۷۰ درصد جمعیت را تحت پوشش قرار دهیم و با کاهش نسبت جمعیت به مراقب، به مرحله ای برسیم که مراقبان سلامت، فعالانه با خانواده در تماس باشند و پیگیر فعال برنامه های بهداشتی باشند.
وی گفت: وقتی از «سلامت برای همه» سخن می گوییم یعنی به دنبال این هستیم که از مسیر ارتقای سواد سلامت جامعه به این موضوع دست یابیم؛ خانوادهها را با تغذیه سالم و بیماریهایی که از تغذیه ناسالم است را به آنها بشناسانیم.
فرشیدی اظهار داشت: با همکاری نهادهای مرتبط به خصوص مجلس شورای اسلامی و با محوریت وزارت بهداشت به دنبال تغییر سبک زندگی مردم با تغذیه سالم هستیم. تغذیه عادات غذایی مردم که سال ها مردم به آن عادت کرده اند، کار بسیار دشواری است که با برنامه ریزی هایی که شده باید به این مهم برسیم و البته مردم نیز باید همراهی کنند و صدا و سیما و رسانه ها نیز در فرهنگ سازی فعالانه حضور یابند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: انتظار داریم که «یونیسف» در تامین برخی از اقلام و تجهیزات که متاسفانه به دلیل کارشکنی برخی از کشورهایی که شعارهای زیبا می دهند اما به یک خط آن هم پایبند نیستند، کشور ما را یاری دهد.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، خانم آشیما گارگ، مشاور منطقهای یونیسف در زمینه تغذیه نیز در این دیدار گفت: ایران امکانات خوبی را از لحاظ دانشگاهی دارد و با توجه به وجود ۶۵ دانشگاه و دانشکده پزشکی می تواند برنامههای تغذیهای خود را در سراسر کشور اجرا کند.
وی به تغییر سبک زندگی نیز اشاره کرد و اظهار داشت: تغییر سبک زندگی باید از دوران کودکی انجام شود که اگر از سنین کودکی اتفاق بیفتد قطعا نتیجه بسیار خوبی در جامعه خواهد داشت.
مشاور منطقهای یونیسف در زمینه تغذیه افزود: یونیسف آمادگی دارد در اجرای برنامههای تغذیه ای همراهی های لازم را داشته باشد و برای اجرای برنامه های تغذیه ای و سلامت جامعه تمامی سازمانهای مرتبط باید وزارت بهداشت را همراهی کنند و وزارت بهداشت به تنهایی نمی تواند در اجرای برنامه ها موفق باشد.
انتهای پیام