به گزارش خبرگزاری مهر، محمدصادق قنادزاده معاون ارتقای کسب و کارهای بینالمللی سازمان توسعه تجارت ایران در مصاحبه رادیویی جهشهای تجارت خارجی در دولت سیزدهم را بسیار مثبت ارزیابی کرد و افزود: ما از ۳۸ دلار تجارت خارجی سال ۱۳۹۹ هم اکنون به عدد ۵۴ میلیارد دلار رسیدیم که این، حاصل و مرهون دیپلماسی متوازن دولت سیزدهم و نگاه مثبت به همسایگان و قاره آفریقا و آمریکای جنوبی است.
وی با تأکید بر لزوم حمایت و تسهیل صادرات در بخش سیاستهای ارزی به دلیل شکنندگی حوزه تجارت خارجی گفت: متأسفانه هنوز سهم پتروشیمیها و فلزات اساسی در سبد صادراتی کشور زیاد است که یک آفت محسوب میشود و از این رو در تلاشیم که این روند به سمت کالاهای صنعتی و ارزش افزوده بالاتر حرکت کند.
این مقام مسئول با اعلام کاهش ۲,۶ دهم درصدی ارزش صادرات کشور طی شش ماه اول به نسبت مدت مشابه عنوان کرد: ما با کمک معاونت علمی و ارکان حوزه صنعت و تجارت کشور در تلاشیم تا حمایتها را به سمت شرکتهایی که فناوری بالاتری دارند و صادرات انجام میدهند متمرکز کنیم.
سهم دانش بنیانها از کل صادرات کشور کمتر از ۲ درصد است
قنادزاده درباره میزان صادرات دانش بنیانها گفت: بر اساس آمار معاونت علمی در خصوص ارزش صادراتی شرکتهای دانش بنیان، ارزش کالاهای صادراتی این حوزه در سال ۱۴۰۱ بیش از یک میلیارد دلار برآورد شده که کمتر از ۲ درصد کل صادرات کشور است و در شأن حوزه دانش بنیان نیست.
معاون ارتقای کسب و کارهای بینالمللی سازمان توسعه تجارت ایران تصریح کرد: برخی شرکتهای دانش بنیان هنوز به بلوغ لازم برای ورود و ماندگاری در بازارهای صادراتی نرسیده اند و از ۹ هزار شرکت دانش بنیان در کشور کمتر از ۵۰۰ شرکت صادرات محور هستند.
قنادزاده با بیان اینکه معاونت علمی و مجموعههای حمایتی دیگر باید به توانمندسازی شرکتهای دانش بنیان و ورود آنها به بازارهای صادراتی کمک کنند گفت: اگر شرکتهای دانش بنیان را در رسیدن به بازارهای هدف کمک کنیم بیشتر میتوانند پرچم کشورمان را در دنیا بلند کنند به نسبت شرکتهای عادی که کالاهایی را صادر میکنند.
وی از تلاش سازمان توسعه تجارت و معاونت علمی و فناوری برای تأسیس شرکتهای مدیریت صادرات و کنسرسیومهای صادراتی در حوزه دانش بنیان خبر داد و افزود: از آنجایی که شرکتهای متوسط و کوچک توان ورود به بازارهای صادراتی و بینالمللی را ندارند، تلاش میکنیم تا شرکتهای مدیریت صادرات را راه اندازی کنیم.
معاون ارتقای کسب و کارهای بینالمللی سازمان توسعه تجارت ایران در پاسخ به این سوال که برنامه سازمان توسعه تجارت برای جبران کسری ۶ میلیارد دلاری صادرات در شش ماهه دوم سال ۱۴۰۲ چیست گفت: همه تمرکز ما روی توسعه صادرات است و اعتقاد داریم که تراز تجاری کشور مثبت میشود ضمن اینکه عمده نیازهای وارداتی کشور در شش ماه اول انجام شده و به تدریج این شکاف کمتر خواهد شد.