به گزارش ایسنا، محمدمهدی برادران امروز در حاشیه نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۳ در جمع خبرنگاران، گفت: از سالهای گذشته بین مجموعههای نوآوری و صنعتی کشور تعاملاتی صورت گرفته، اما این پیوندها تا رسیدن به سطح ایدهآل خود فاصله دارد.
وی، ضمن این که پارک فناوری پردیس را نهادی توصیف کرد که تلاش کرده این فاصله را کم کند، از این پارک به عنوان نهاد پارک فناوری پردیس پیشگام و پیشران در ایجاد ارتباط بین واحدهای فناور و نوآور با مجموعههای صنعتی یاد کرد.
برادران، استقرار واحدهای صنعتی را از دیگر اقدامات دیگر پارک فناوری پردیس در راستای ایجاد ارتباط صنعت و واحدهای فناورانه دانست و اظهار کرد: این اقدامات در سالهای گذشته باعث شده که دستاوردهای نوآوران و فناوران این واحدها در واحدهای صنعتی مورد بهرهبرداری قرار گیرد و این همان اقدامی است که در نمایشگاه اینوتکس شاهد آن بودیم.
وی خاطرنشان کرد: همه شرکتهای نوآور و فناور در طول زمان به مرحلهای رسیدهاند که توانستند محصولاتی در مقیاس صنعتی تولید کنند که در این نمایشگاه عرضه کردند و برخی شرکتهای بزرگ ما در حوزه صنعتی نیز وجود داشتند که محصولات خود را در قالب واحدهای تحقیق و توسعه عرضه میکردند.
معاون صنایع عمومی وزارت صمت، خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه در ساختار جدید این وزارتخانه، در کلیه دفاتر تخصصی، مدیران نوآور و فناور را مستقر کردیم، لذا در این نمایشگاه حضور یافتیم تا تعاملات بیشتری با شرکتها ایجاد شود؛ چرا که ما به عنوان نماینده دولت نقش تسهیلگری داریم و باید فرایندهای ورود دانشبنیانها به بازار را تسهیل کنیم.
وی با تاکید بر اینکه نوآوری نباید به عنوان کار جنبی محسوب شود، بلکه لازم است به عنوان یک ضرورت در صنعت مورد توجه قرار گیرد، یادآور شد: یکی از چالشهای موجود در بخش صنعت مصرف بهینه انرژی و تامین مواد اولیه و کاهش وابستگی است که در این راستا واحدهای نوآوری میتوانند کمککننده باشند تا با نوآوری آنها، واحدهای صنعتی در زمینههای کاهش خروج ارز و تولید محصولاتی با عمق تولیدات داخلی، گامهای اساسی بردارند.
برادران با بیان اینکه جامعه صنعتی نیازها و چالشهای خود را به جامعه نوآوری کشور ارائه کرده و خواهد کرد، گفت: از سوی دیگر انتظار میرود که جامعه فناوری کشور متناسب با این نیاز، پاسخ دهد.
وی با اشاره به نشست شرکتهای دانشبنیان با هیات روسیه، گفت: در این نشست ۱۵ شرکت حضور داشتند که از این تعداد ۶ شرکت مشکلاتی را در فرایندهای همکاری داشتند.
وی ادامه داد: برخی از این شرکتها دارای شرکای داخلی بودند که باید مشکلات آنها مرتفع میشد، ولی بیشتر چالشهای آنها در حوزه ثبت محصول و تبادل تجاری بوده است و در این نشست توانستیم این مشکلات را مطرح و مرتفع کنیم.
معاون وزیر صمت با بیان این که رفع چالشها موجب توسعه همکاریها میشود، افزود: میتوانیم در نشستهایی چون اکسپوی صادراتی ایران که به طور همزمان در حال برگزاری است، به صادرات محصولات ایرانی به کشور روسیه فکر کنیم.
وی تاکید کرد: شرکتهای روسی که در این نشست حضور داشتند، از سطح بالایی برخوردار بودند و به جز یک شرکت که محصول مشابه را در ایران داشت، باقی شرکتها محصولات خاصی را ارائه کردند و نیاز است تا واحدهای ایرانی به آنها پیوند بخورند که برای آغاز، این همکاریها در قالب خرید و بعدها در قالب سرمایهگذاریهای مشترک صورت گیرد.
انتهای پیام