به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت راه و شهرسازی، شهریار افندیزاده معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی، از تثبیت و تداوم رشد عملکرد ترانزیت کشور در سالجاری خبر داد و گفت: بر اساس آمار موجود در وزارت راه و شهرسازی، در هفت ماهه نخست امسال مجموعاً ۷ میلیون و ۹۱۷ هزار و ۱۳ تن کالا از کشور ترانزیت شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۲۲ درصد افزایش داشته است. همچنین در این مدت هفت ماهه، ترانزیت کالای نفتی و غیرنفتی به ترتیب با عملکرد ۲ میلیون و ۳۸۷ هزار تن و ۵ میلیون و ۵۳۰ هزار و ۱۳ تن، افزایش ۳۴.۱۲ و ۱۷.۴۹ درصدی را نسبت به هفت ماهه نخست سال ۱۴۰۱ رقم زده است.
وی افزود: از مجموع عملکرد فوق، سهم حملونقل جادهای حدود ۹۰ درصد و برابر با ۷ میلیون و ۱۲۱ هزار و ۱۳ تن و سهم حمل و نقل ریلی، ۷۹۶ هزار تن بوده که در بخش جادهای، با رشد ۲۵.۷۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سالقبل روبرو بودهایم.
معاون حملونقل ادامه داد: در مهرماه سالجاری، عملکرد ترانزیت با ثبت ۱ میلیون و ۳۷۷ هزار و ۶۳۹ تن، رشد نقطه به نقطه ۷۴ درصدی را نسبت به مهرماه سال قبل داشته است. در این ماه، ترانزیت جادهای کالاهای نفتی و غیرنفتی بهترتیب با عملکرد ۴۱۳ هزار و ۸۶۴ تن و ۸۲۱ هزار و ۷۷۵ تن، افزایش ۱۸۲.۷ درصدی و ۴۸.۱ درصدی را نسبت به مهرماه سالگذشته داشته و ترانزیت ریلی مجموع کالاهای نفتی و غیرنفتی با عملکرد ۱۴۲ هزار تن، رشد ۵۷.۰۶ درصدی داشته است.
به گفته افندیزاده، در مهرماه جاری، با تلاش بیوقفه کلیه دستاندرکاران، رکوردهای امیدوارکنندهای از حیث عملکرد ماهانه و مقایسه آن با عملکرد ماههای قبل امسال و نیز میانگین عملکرد ماهانه سال گذشته ثبت شده است؛ از جمله به ترتیب افزایش ۱۰۰ درصدی و ۲۰ درصدی ترانزیت کالاهای نفتی و غیرنفتی در این ماه نسبت به میانگین عملکرد ماهانه ۱۲ ماهه سال گذشته و همچنین؛ به ترتیب افزایش ۶۰ درصدی و ۲۰ درصدی ترانزیت جادهای و ریلی در این ماه نسبت به میانگین عملکرد ماهانه ۱۲ ماهه سالگذشته. بعلاوه، عملکرد ترانزیت جادهای و ریلی مهرماه، بیش از مقادیر ثبت شده مشابه ماهانه در ۶ ماه اول سال بوده است.
افندیزاده در پایان تأکید کرد: تثبیت و تداوم شد ترانزیت کشور در چارچوب پیگیری مجموعه اقدامات مدیریتی، فنی و دیپلماسی مؤثر و هوشمندانه دو و چندجانبه حملونقلی محقق میشود که عملکردهای ثبت شده مذکور در سال جاری، بیانگر آشکار شدن جنبههای عینی و ملموس آثار این اقدامات است. در این راستا، با توجه به اولویت بخشی دولت سیزدهم به مقوله تحول و جهش در ترانزیت کشور و راهبری فرصت شناسانه و مبتکرانه سیاستها و اقدامات در بعد ملی و بینالمللی از سوی وزیر محترم راه و شهرسازی و همافزایی و هماهنگی روزافزون بین واحدهای تابعه وزارت راه و شهرسازی و سایر بخشها و دستگاههای ذیمدخل، انتظار میرود حتی در بازههای کوتاه مدت، هرچه بیشتر شاید پررنگ شدن این آثار و تأثیر مستقیم آنها بر میزان و کیفیت عملکرد ترانزیت کشور باشیم.