خبرگزاری مهر، گروه استانها – کمتر از یک هفته به پایان بهمن باقی مانده و مردم دیار فارس خوشحال و خرسند از برپایی باشکوه جشن پیروزی انقلاب کم کم به استقبال رویدادی دیگر با ابعاد و اهمیتی جهانی میروند.
به بهانه انتخابات پیش رو با مردم شهر شیراز به گفتگو مینشینم؛ حضور پرشور مردم در راهپیمایی یکی دو روز قبل کارم را تا حد زیادی آسان و خیالم را راحت میکند. راحت از اینکه کار سختی در پیش ندارم و مردم ما حساب انتخابات را از دیگر مسائل جدا کرده و ۱۱ اسفند را استمراربخش پیشرفتها و دستاوردهای بیشماری میدانند که در سایه این نظام و به برکت خون شهدا به دست آمده و استان فارس با ۳۷ شهرستان نیز از آنها بینصیب نمانده است.
از حاشیه یکی از خیابانهای شلوغ شهر شروع میکنم و میکروفون را به سمت دختر نوجوانی که به نظر ۱۷ یا ۱۸ ساله است میبرم. از او میپرسم از انتخابات بگویید و اینکه چند بار تا به حال رأی دادهاید؟
با شور و اشتیاق خاصی که با غرور همراه است میگوید اولین بار است که رأی میدهم. می پرسم چه حسی دارید از اینکه رأی اولی هستید؟ میگوید: به نظر من حس اینکه در انتخاب نمایندگان شهری که در آن نفس میکشی نقش داشته باشی به تو قدرت میدهد.
میگویم بیشتر توضیح بدهید و میگوید: ما متعلق به این آب و خاکیم و باید آن را در کنار هم بسازیم و ضرر اصلی بیتفاوتی نسبت به سرنوشتمان را خودمان خواهیم دید.
باز میپرسم انتظاراتتان از کاندیداها چیست و جواب میدهد: به جوانان و نیازهای آنها بیشتر بها بدهند. برای اشتغال و ازدواج جوانان برنامهریزی کنند و در یک کلام صدای جوانان و نوجوانانی که نسلی متفاوت از آنها هستند را هم بشنوند.
دوباره از او میپرسم چقدر نسبت به کاندیداها شناخت داری و به آرامی میگوید: شناخت نسبی از برخی کاندیداها دارم و در نهایت برای ساخت ایران قوی رأی خواهم داد.
از دستفروشی که بساطش را روی گاری چیده و در پیادهرو در حال عبور است میپرسم از اخبار انتخابات مطلعی؟ کمی به فکر فرو رفته و میگوید: چندم انتخابات است؟
از او میپرسم مگر اخبار را دنبال نمیکنی؟ جواب میدهد نه فرصت نمیکنم اما هر دوره در مدرسهای که در کوچه کناری محل پهن کردن بساطم است در ساعات آخر که صفها خلوتتر است رأی میدهم.
از او میپرسم رأی دادن برای تو که تمام کسب و کارت همین گاری دستی است چه تأثیری دارد؟ میگوید: همه چیز که نان نیست و همین که امنیتی داریم که در سایه آن میتوانم آزادانه تا پاسی از شب کاسبی کنم به دلیل همین رأی دادنها است. در ادامه میگوید: امید که داشته باشی همت که کنی خدا روزیات را هم میرساند.
به امید و ارادهاش حسرت میبرم و با نگاهم ردش را تا جایی که دور و دورتر شده و سپس محو میشود دنبال میکنم.
رأی میدهیم چون رأی دادن ما دستاوردهای زیادی داشته و به آینده امیدواریم
پیرمردی که رو به روی مسجد محل روی نیمکت نشسته را سوژه خوبی برای مصاحبه میبینم. جلوتر رفته و میگویم حاج آقا رأی میدهی؟ میگوید: حتماً رأی میدهم. میگویم حرفی هم با مسؤولین داری؟ میگوید ما به عشق شهدا و رهبر همیشه پای صندوق رأی میرویم اما گلایه ما از برخی مدیران و مسؤولان سر جای خودش باقی است و امیدواریم برای این مردم که بهترین و قدرشناسترین مردم دنیا هستند کاری کنند.
وی میگوید: رأی میدهیم چون به آینده امیدواریم و میدانیم به مرور همه چیز بهتر خواهد شد. رأی میدهیم چون برای رسیدن به ایران قوی و تسخیرناپذیر امروز رنج دوران بردهایم، گلایه هم میکنیم چون در همین آب و خاک زندگی میکنیم اما تا ابد پشتیبان نظام هستیم.
صحبتهایش بیش از پیش به آینده دلگرمم میکند. حدود ۱۶ روز به انتخابات مجلس شورای اسلامی باقی مانده و اضافه شدن ۲۱۴ نفر به تعداد نامزدهای تأیید صلاحیت شده استان فارس آن هم در آخرین روزهای بهمن، بیش از پیش دلگرمم میکند به اینکه با توجه به شرایط حساس منطقه و جهان شاهد انتخاباتی پرشور خواهیم بود.
تبلیغات دشمن نباید مانع دیدن واقعیتها شود
چیزی به اذان باقی نمانده و منتظرم یک مصاحبه دیگر بگیرم و کار را تمام کنم. آقا رضا، کاسب قدیمی محل که در حال جمع کردن وسایل بیرون از مغازه است سوژه خوبی است. وی معتقد است غرب دروغ میگوید و شرایط اقتصادی مردم آنگونه که رسانههای غربی میگویند بحرانی نیست و ما با وجود همه تحریمها از بسیاری کشورها شرایط بهتری داریم اما باز هم باید بهتر شود که البته فرهنگ عمومی جامعه نیز در شرایط به وجود آمده در بازار و برخی بی ثباتیها بی تأثیر نیست.
وی میگوید: کاسبهای قدیم بیشتر از امروز هوای مردم را داشتند و امروز انصاف کمتر شده و افزایش اجارهها و هزینههای زندگی نیز در این زمینه بی تأثیر نیست و اگر مردم هم کمی گذشت داشتند شاهد بسیاری از مشکلات امروز نبودیم.
وی در ادامه میگوید: مردم نسبت به گذشته مصرفگراتر شده و گذشت و انصاف نیز کمتر از گذشته شده است.
از او میپرسم از کسب و کارش راضی است و میگوید: درهای روزی خداوند همیشه به روی بندگانش باز است اما این ما مردم هستیم که یا در قالب تصمیمگیرنده و مدیر یا به عنوان شهروندان عادی هزینههای زندگی را بالا میبریم و آمار و ارقام نیز میگوید جزو کشورهای پرمصرف دنیاییم.
از او میپرسم با این حال ۱۱ اسفند رأی میدهی؟ لبخندی میزند و با لهجه شیرین شیرازی میگوید: «کاکُ مِی میشه رأی ندم؟ کشورُمه»
دوباره میپرسم انتظاراتت از نماینده مجلس چیست و انگار که با وظایف نمایندهها آشنایی دارد میگوید: نماینده کارش فقط تصویب قانون نیست و باید بر روی حسن اجرا و انجام همین قوانینی که تصویب کرده هم نظارت کند.
در همین افکار غرق هستم که صدای بوق بلند تاکسی رشته افکارم را پاره کرده و مرا به خود فرامیخواند. با راننده هممسیر میشوم. حین مسیر رادیواش را روشن میکند.
صدای فردی که در حال ارائه آخرین آمار و اخبار مربوط به انتخابات و تأیید صلاحیت کاندیداها تا ۲۳ بهمن است برایم آشنا به نظر میآید؛ بیشتر که دقت میکنم صاحب صدا را میشناسم. معاون سیاسی امنیتی استانداری فارس در حالی که آخرین آمار مربوطه را بروز کرده میگوید: در استان فارس از میان یکهزار و ۴۹۵ نفری که خود را از همان ابتدا آماده این ماراتن کرده بودند تاکنون ۸۸۱ نفر جهت انتخابات مجلس شورای اسلامی تأیید صلاحیت شدهاند و ۷۸ نفر عدم احراز صلاحیت شده، ۲۶۰ نفر مدارکشان تأیید نشده، ۸۷ نفر انصراف داده، ۷۵ نفر شرایط اولیه ثبت نام را نداشته و ۱۱۴ نفر نیز از همان ابتدا توسط هیأتهای اجرایی رد شدند که البته تا یکم اسفند احتمال تغییراتی اندک در این لیست وجود دارد.
انقلاب ما به بانوان هویت و اعتماد به نفس بخشید
در ادامه صحبتهایش اشاره به وجود ۱۰۰ بانو در میان تأیید شدگان نهایی نویدبخش حضور پررنگ بانوان پای صندوقهای رأی خواهد بود. بانوانی که اکنون و به شکرانه انقلاب میتوانند در کنار تحکیم بنیان خانواده در زمینههای اجتماعی نیز به تعالی برسند یا درجات علمی را طی کنند.
بنا به اظهارات بعدی رئیس ستاد انتخابات استان فارس حماسه حضور مردم فارس در مراسم ۲۲ بهمن امسال با افزایش ۱۵ درصدی نسبت به سال گذشته همراه بود و همین مساله میتواند نویدبخش انتخاباتی پرشور نیز باشد و گویا مردم حساسیت امر را درک کرده و همانند همیشه یک گام جلوتر از مسؤولین پرچم انقلاب و نظام را به اهتزاز درآوردهاند که همین مساله بار دیگر مسؤولیت مدیران را نیز سنگینتر میکند.
به گفته وی در استان فارس با جمعیت حدوداً ۵ میلیون نفری ۶۸ درصد ثبت نام کنندگان تأیید صلاحیت شدند در حالی که این آمار در کل کشور نیز حدود ۷۳ درصد است.
به مقصد نزدیک میشوم. کمی به فکر فرو میروم. حرفهای دستفروش گاری به دستی که در سایه امنیت به دست آمده چرخ زندگیاش همپای گاریاش میچرخید و رضا کاسب محل که معتقد بود مردم هم باید بیشتر هوای هم را داشته باشند تا کشور به توسعه و پیشرفت برسد مدام در گوشم میپیچید.
شب نیز گوشیام را باز کرده و وارد گروههای مجازی میشوم. در حالی که تا یک ماه پیش برخی تلاش داشتند فضا را سرد نشان بدهند اما بیشتر اخبار گروهها مرتبط با حال و هوای انتخابات است. برخی گلایه میکنند که کاندیدای مدنظرشان نتوانسته انتظارات آنها را در مجلس برآورده کند اما همانها در ادامه از ملاکهای خود برای کاندیدای آینده و دقت بیشتر در انتخاب سخن میگویند زیرا آدمی با امید زنده است. عدهای دیگر نیز بی آنکه تبلیغ مستقیم کرده باشند از اقدامات خوبی که توسط برخی کاندیداها صورت گرفته سخت میگویند تا بی انصافی نکرده باشند.
در دلم میگویم رأی میدهیم چون به آینده خوشبینیم. رأی میدهیم چون در سایه همین انتخابات و مهر تأیید بر تمدید همیشگی نظام، امنیت پیدا میکنیم. رأی میدهیم چون با اینکه گلایههایی به عملکرد برخی مدیران هست اما از امید سرشاریم و دستاوردهای فراوان را هم میبینیم. رأی میدهیم چون تا یک بنا ساخته شود بنّا خون دلها میخورد اما روزی هم که به تماشای بنایش میایستد تمام خستگی از تنش میرود. رأی میدهیم چون شهدا شاهد اعمال ما هستند.