استان: فارس
حوزه انتخابیه: شیراز و زرقان
شعار انتخاباتی: وقت آن است که نخبگان جوان را در عرصه تصمیم گیری کشور قرار دهیم.
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
ایمان ضیائیان یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخهایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
رزومه:
ایمان ضیائیان هستم فارغالتحصیل دکتری فیزیک هستهای از اروپای شرقی و عضو بنیاد ملی نخبگان، عضو هیأت مؤسس انجمن دانشجویان ایرانی در مجارستان، عضو هیأت مؤسس انجمن اسلامی دانشجویان در بوداپست، دارای ۱۲ سال سابقه اجرایی در سازمان انرژی اتمی ایران و دارای ۱۸ مقاله علمی در معتبرترین ژورنالها.
سوالات کشوری:
* مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
قانونگذاری عجولانه و بعضاً تصویب قوانینی که هیچگاه به مرحله اجرا نمیرسند.
* مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
تشکیل کارگروههای تخصصی از اعضای کمیسیونهای مختلف مجلس. این کارگروه باید خود را مکلف به ارائه گزارشهای دورهای در صحن علنی مجلس کند.
* نمایندگان چرا نباید اسیر تجملگرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
یکی از مهمترین ارکان پایههای یک کشور اعتماد بین مردم و مسئولین است. مردمی که امیدوارانه برای رفع وضعیت معیشتی خود پای صندوق رأی میروند، تمامی مسائل مادی نماینده را زیر ذره بین میبرند. مردم از منتخب خود انتظار تلاش برای رفع نیازها و مشکلات کشور دارند. لذا تلاش همه جانبه یک نماینده برای رفع نیازهای مادی خود و خانواده اش را به هیچ عنوان نمیبخشند. لذا برای پرهیز از این آسیب، قوه قضائیه باید به صورت دورهای وضعیت معیشیتی نمایندگان را رصد کند.
* همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلیگاه این همراهی و همکاری چیست؟
قوای مجریه، مقننه و قضائیه سه پایه اصلی کشور هستند. همکاری خالصانه این سه قوه حرکت رو به جلو کشور را تضمین میکند. لذا فارغ از اختلافات و زورآزماییهای سیاسی باید تنها با درنظر گرفتن اشتراکات دست واحدی باشند برای پیشرفت کشور. این اشتراکات یک وطن و یک رهبر فرزانه است.
* مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
مهمترین پیامد منفی آن ایجاد یاس و ناامیدی در بین مردم است. جدیت در کار، پیگیری مستمر مشکلات مردم و پاسخگویی مستمر از مواردی است که یک نماینده مسئولیت پذیر بایستی مدنظر داشته باشد.
* مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد؛ بدون آنکه در ورطه عوامزدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
مردم ایران به در حال حاظر به چنان بلوغ فکری رسیدهاند که یک نماینده مردمی و نمایندهای که تظاهر به مردمی بودن میکند را به خوبی تشخیص میدهند. بین مردم بودن، صبورانه پای درد دل مردم نشستن و پیگیری مشکلات مردم از نشانههای یک نماینده مردمی است. این مردم صبور، فهیم و مؤمن فردی را به عنوان نماینده خود انتخاب میکنند که از جنس آنها باشد و دغدغه ایشان دغدغه او باشد.
* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشیزدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
یک نماینده باید بداند که یک تصمیمش در سرنوشت کل مردم ایران تأثیر دارد. از آنجا که نمایندگان از اقشار و قومیتهای مختلف وارد مجلس میشوند نیاز به آموزش دارند. آموزش میتواند سطح سواد و دانش نمایندگان را بالا ببرد و حس مسئولیت پذیریشان در قبال مردم را افزایش دهد.
سوالات استانی:
* فارس از جمله استانهای دارای تنش آبی است. کمبود آب شرب در شیراز، خالی شدن روستاها به دلیل خشکسالی و … از جمله پیامدهای این تنش هستند. برای حل این معضل چه برنامهای دارید؟
مصرف بهینه آب و جلوگیری از هدررفت آن از دغدغههای اصلی کشور به خصوص استان فارس است. بعضاً دیده میشود که عدم مدیریت در این زمینه لطمات جبران ناپذیری ایجاد میکند. استان فارس یکی از کم باران ترین استانهای کشور است. بیشترین هدررفت آب در صنایع و کشاورزی است. کاشت محصولاتی که نیاز به آب فراوان دارند در این استان به هیچ عنوان مقرون به صرفه نیست. و همچنین زیر ساختهای شهری توان جمع آوری آبهایی که از نزولات آسمانی نازل میشوند را ندارند.
* کوهخواری و جادهسازی در منابع طبیعی از جمله معضلات استان فارس است. کوه «سرک» در منطقه کازرون از جمله این کوه خواریها و تغییر کاربریها است. برای حفظ منابع طبیعی استان فارس چه رویکرد و سیاستی را دنبال خواهید کرد؟
باید این مسئله را به طور جد دنبال کرد که چه افرادی مجوز ساختمان سازی در دل کوه را میدهند. در این امر ابتدا باید دست این افراد سودجو قطع شود و همچنین با کمپینهایی که داوطلبانه در زمینه محیط زیست فعالیت میکنند همکاری کرد.
* فارس از جمله کانونهای گردشگری ایران محسوب میشود. برای حفظ ابنیه تاریخی فارس و توسعه گردشگری در این استان چه برنامهای دارید؟
امروزه یکی از مهمترین درامدهای هر کشوری صنعت توریسم است. برای حفظ ابنیه تاریخی ابتدا باید مدیران لایق و با سواد را در پستهای مدیریتی در این زمینه قرار داد. افرادی که مهمترین شاخص آنها وطن پرستی باشد. تسهیل در ورود گردشگران و ایجاد زیرساختهای مناسب میتواند پایه گذار توسعه این صنعت در استان باشد.