- استان: فارس
- حوزه انتخابیه: شیراز و زرقان
- شعار انتخاباتی: ایرانی زیباتر با اندیشههای جوان / شعار نمیدهم عمل میکنم
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
راضیه فاطمی نژاد یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخهایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
– تخصص ام کارشناسی معماری، کارشناس ارشد شهرسازی و کارشناسی حقوق
* مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
به اعتقاد من یکی از مهمترین آسیبهای کارکردی مجلس شور ای اسلامی این است که بعضی از نمایندگان به جای انجام وظیفه نمایندگی مردم و تصمیمات صحیح و درست بر اساس مصلحت و منفعت عام و مردم به دنبال منافع شخصی و یا گروهی خود هستند که این موضوع میتواند باعث از بین رفتن اعتماد عمومی به مجلس شورای اسلامی و نظام سیاسی کشور و همچنین تأثیر منفی بر عملکرد مجلس باشد. مورد بعدی هم عدم توجه به مسائل مهم و اصلی کشور و تعدیل و تغییر قوانین و مقررات بر اساس نیازهای اجتماعی و اقتصادی مردم نیز میتواند یکی دیگر از این آسیبها باشد..
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
تعیین استانداردها و راهنماییهای مرتبط با نقش نظارتی و تقنینی و ارتقا آگاهی و دانش کارکنان و نیز تدوین و اجرای سیاستها و رویههای مناسب برای انجام این وظیفه و همچنین برگزاری دورههای آموزشی و کارگاههای ویژه و ارتقا فرآیندها و سیستمهای مدیریتی برای تسهیل انجام وظایف و ایجاد مکانیزمهای گزارش دهی و پیگیری و مستمر برای ارزیابی عملکرد نظارتی و تقنینی و همکاری با سازمانها و ارگانهای مرتبط برای هماهنگی و همکاری در این زمینه میتواند راهگشا باشد
*نمایندگان چرا نباید اسیر تجملگرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
نماینده نباید اسیر تجمل گرایی شود چون ممکن است توجه را از مسائل واقعی و مهم دور کند و به نتیجه گیری اشتباه و ناکار آمد سوق بدهد. برای پرهیز از این آسیب نماینده میبایست اقداماتی مانند ۱. تمرکز بر مسائل مهم و ضروری ۲. ارتباط مستقیم با مردم ۳. شفافیت و صداقت در ارائه اطلاعات ۴. واقعیت در تصمیم گیری ها ۵. ارزیابی مستمر بهره ببرد
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلیگاه این همراهی و همکاری چیست؟
همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها میتواند تأثیرات مثبت و شگرفی بر پیشرفت کشور داشته باشد و میتواند تصمیم گیری های مؤثر و بهتری در حوزههای اقتصادی اجتماعی فرهنگی و سیاسی و… را به همراه داشته باشد. این همکاری و همراهی میتواند به افزایش اعتماد عمومی دولت و نهادهای اجرایی کمک کرده و ایجاد بستر مطلوب برای توسعه و پیشرفت کشور را دنبال کند. مهمترین تجلی این همکاری و همراهی میتواند احترام متقابل و ارتباط مؤثر بین مجلس و سایر قوا و دستگاهها باشد که این احترام و ارتباط مؤثر میتواند به ایجاد یک فضای مشترک برای بحث و تبادل نظر در مورد مسائل مختلف و تصمیم گیری های هوشمندانه منجر شود بعلاوه به ایجاد یک فضای مطلوب برای همکاری و هماهنگی در اجرای سیاست و برنامههای توسعهای کشور کمک شود
*مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
مسؤولیت پذیری موضوعی بسیار جدی میباشد که در صورتی که مغفول واقع شد باعث افزایش نا امیدی و ناخشنودی مردم و کاهش اعتماد به نمایندگان و سیستم سیاسی و افزایش فساد و سو استفاده از قدرت و همچنین کاهش بهره وری و رشد اقتصادی میشود. عدم توجه به این مهم میتواند به از دست دادن اعتبار و اعتماد مردم به نمایندگان و دولت را به همراه داشته باشد و این موضوع میتواند به عدم پایبندی به وعدهها و تعهدات و همچنین افزایش نارضایتی مردم منجر شود. بنابراین نمایندگان باید همواره به مسؤولیت پذیری در قبال مردم توجه ویژه داشته و از آن پیروی نموده تا از ایجاد پیامدهای منفی جلوگیری شود.
*مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوامزدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
برای تحقق و اجرای خصیصه مردمی بودن یک نماینده باید ارتباط نزدیک و مستقیم با مردم داشته باشد و به صحبتهای مردم گوش فرا دهد و تحلیل و بررسی دقیقی انجام دهد. نماینده باید به مشکلات و نیازهای واقعی مردم توجه کند و سعی کند تابه حل آنها کمک کند و همچنین باید شفافیت در کار و ارتباطات خود داشته باشد و از دیدگاهها و نظرات مردم استفاده کند. برای جلوگیری از افتادن در ورطه عوام زدگی و طرح شعارهای غیر واقع بینانه نماینده باید از منابع معتبر و اطلاعات قابل اعتماد استفاده نموده و تصمیمات خود را بر اساس واقعیتها و دادههای قابل اثبات بگیرد. همچنین نماینده باید با اخلاق و اصول حرفهای عمل کند..
* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
ایجاد برنامهها و سیاستهایی که به توسعه یکنواخت و عادلانه در کشور منجر گردد و تدابیر جدی برای مقابله با تبعیض و نابرابریهای اجتماعی و اقتصادی اتخاذ شود. حقوق مدنی و سیاسی برای همه افراد جامعه و بدون تبعیض تضمین گردد و سطح زندگی و امکانات اجتماعی و اقتصادی در نواحی کم توسعه و محروم ارتقا یابد و همچنین بخشهای اقتصادی و اشتغال زایی به منظور کاهش بخشی زدگی اجتماعی توسعه یابد. توسعه سیاست و برنامههای آموزشی و بهداشتی برای افزایش فرصتهای مساوی برای همه افراد و نظام قضائی واجتماعی جهت حمایت از حقوق همه افراد بدون تبعیض ارتقا یابد.
- سوالات استانی:
* فارس از جمله استانهای دارای تنش آبی است. کمبود آب شرب در شیراز، خالی شدن روستاها به دلیل خشکسالی و… از جمله پیامدهای این تنش هستند. برای حل این
معضل چه برنامهای دارید؟
برای حل مشکل تنش آبی در استان برنامههایی از جمله ۱. اجرای طرحهای صرفه جویی در مصرف آب توسط سازمان آبفا و افزایش گاهی و دانش مردم در این زمینه ۲. بهبود زیر ساختهای آبیاری و آب شرب در روستاها جهت جلوگیری از خالی شدن روستاها و مهاجرت آنها به شهر ۳. احداث سدها و تونلهای زیرزمینی جهت هدایت آبهای سطحی و باران جهت تأمین منابع آب جایگزین
* کوه خواری و جاده سازی در منابع طبیعی از جمله معضلات استان فارس است. کوه «سرک» در منطقه کازرون از جمله این کوه خواریها و تغییر کاربریها است ب رای حفظ منابع طبیعی استان فارس چه رویکرد و سیاستی را دنبال خواهید کرد؟
میتوان به رویکردهایی مانند اجرای قوانین و مقررات محیط زیستی سخت گیرانه تر و ایجاد برنامههای مدیریتی کار آمد برای حفظ کوهستان ها و جلوگیری از کوه خواری و ترویج آموزش و افزایش آگاهی عمومی درباره حفاظت از منابع طبیعی و حمایت از پروژههای توسعه پایدار و محیط زیستی متمرکز شد. در این راستا ایجاد هماهنگی بین دولت محلی و ملی و نهادهای مردمی برای حفظ منابع طبیعی حائز اهمیت میباشد
* فارس از جمله کانونهای گردشگری ایران محسوب میشود. برای حفظ ابنیه تاریخی فارس و توسعه گردشگری در این استان چه برنامهای دارید؟
حفظ و بازسازی ابنیه تاریخی و جایگاه معماری در استان فارس و ارتقا سطح خدمات گردشگری مانند اقامتگاههای بوم گردی و رستورانهای محلی توسعه مسیرهای گردشگری و ایجاد فضاهای عمومی و فرهنگی و هنرهای محلی و ترویج فرهنگ و هنرهای محلی و برگزاری رویدادها و جشنوارههای محلی و تبلیغات مناسب برای جذب گردشگران داخلی و خارجی میتواند از برنامههای مهم برای توسعه گردشگری و ارتقا شور و نشاط اجتماعی و مردم را به همراه داشته باشد.