استان: فارس
حوزه انتخابیه: شیراز و زرقان
شعار انتخاباتی: برای شکوفایی شیراز جنتتراز، برای ساختن آیندهی بچههای شهرم شیراز
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامیدر جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
مهدی سامیوند یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامیاست که در زیر رزومه کوتاهی از ایشان و پاسخهایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را میخوانید:
سوالات کشوری:
* مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
عدم شفافیت، عدم نظارت درست و بموقع بر قوانین تصویب شده و لازم الاجرا.
* مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
نمایندگان باید فقط رضای خدا و تحقق آرمانهای واقعی نظام مقدس جمهوری اسلامی در انقلاب سال ۱۳۵۷ را مد نظر قرار داده و نظر مستقیم مردم را در تصویب قوانین و نظارت بر قوانین لحاظ کنند اما در حال حاضر اکثراً از جمله کلیشهای به دلیل مصلحت نظام تصویب کردیم استفاده میکنند.
* نمایندگان چرا نباید اسیر تجملگرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
نمایندهای که اسیر اشرافیت و تجمل گرایی باشد قطعاً از حال و روز درماندگان و مشکلات خانوادههای آسیب پذیر خبر ندارد. باید ستاد نظارتی تشکیل شود و به صورت شفاف و در سامانهای که تمام مردم ایران به آن دسترسی داشته باشند اموال قبل و بعد از نمایندگی مجلس را آنجا ثبت و به نمایش بگذارند. مردم خود بهترین قاضی هستند. برخورد کمیته نظارت بر صلاحیت نمایندگان نیز میتواند عاملی سلبی برای نرفتن به سمت تجمل گرایی نماینده باشد.
* همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاهها چه تأثیری میتواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلیگاه این همراهی و همکاری چیست؟
اگر قوای سه گانه در راستای عمل به قانون اساسی با یکدیگر همراهی و همکاری داشته باشند قطعاً روند پیشرفت کشور سرعت خواهد گرفت. اگر شورای هماهنگی سران سه قوه واقعاً با همفکری و سر لوحه قرار دادن نیازها و خواستههای مردم تا امروز تصمیمگیری کرده بودند قطعاً ما هم اکنون رضایتمندی و تأمین آرامش و رفاه مردم را بیشتر شاهد میبودیم اما مردم ما در چگونگی اداره برخی از امور حقه خود معترض هستند.
* مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
نتیجه عدم مسئولیت پذیری و پاسخگو نبودن نماینده نسبت به رفع و رجوع نیازهای مردم در طول ادوار مجالس این میشود که هم اکنون متأسفانه جمع کثیری از مردم برای شرکت حداکثری در انتخابات مجلس امسال دو دل هستند. ببینید حداقل در طول دو دهه اخیر چه در دولتها و چه در مجلس با هر دیدگاه سیاسی که سر کار آمدند، متأسفانه رفته رفته شعارها به عمل چربش داشته و مردم کف کوچه و بازار و قشر متوسط روز به روز فقیرتر و ثروتمندان متأسفانه ثروتمندتر شدهاند.
این شکاف طبقاتی به خوبی نشان میدهد که مردم به جای بررسی دقیق و رأی دادن حداقل با شناخت نسبی نسبت به یک نماینده برای رفع مشکلات خود با اعتماد به حزبها و پدربزرگهای خودخوانده شهرشان که سالهاست لیست به مردم معرفی و مردم هم با نگاه به ظواهر امر و بدون استقلال به همان لیستها رأی داده بودند در عمل نمایندگانی را سر کار آوردند که الان بعد از گذشت ۲۰ سال یعنی از سال ۱۳۸۲ که دلار ۹۰۰ تومان بود هم اکنون در سال ۱۴۰۲ دلار ۵۷۰۰۰ تومانی را با مسئولیت پذیری تمام! تحویلشان دادهاند.
این موضوع مهم در مردم دلسردی ایجاد میکند. این بار میبایست مردم چشمانشان را بشویند، احزاب را نادیده بگیرند و به جوانان نخبه، دلسوز و پیگیر اعتماد کنند بلکه نمایندگان جدید و دلسوز قسم یاد کنند تا در مجلس جدید از مردم دلجویی نمایند.
* مردمی بودن یکی از خصیصههای مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه میتواند این خصیصه را تحقق بخشد؛ بدون آنکه در ورطه عوامزدگی و طرح شعارهای غیر واقعبینانه اسیر شود؟
نماینده باید در دل مردم جا داشته باشد. نمایندهای که لایههای پوششی بسیاری بین خود و مردم کشیده است را باید دور انداخت. برپایی میز خدمت و ملاقات هفتگی و ماهیانه و سرکشی از محلات و شهرکهای حوزه انتخابیه و رسیدگی چهره به چهره به مشکلات مردم میتواند عیار مردمی بودن نماینده را مشخص نماید.
* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشیزدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
مطالعه و کلینگری و تأمین مصالح مردم کشور در کنار توجه به مسائل و مشکلات مردم حوزه انتخابیه لازم و ملزوم یکدیگرند.
سوالات استانی:
* فارس از جمله استانهای دارای تنش آبی است. کمبود آب شرب در شیراز، خالی شدن روستاها به دلیل خشکسالی و … از جمله پیامدهای این تنش هستند. برای حل این معضل چه برنامهای دارید؟
اجرایی نمودن ضربتی برنامهای چند منظوره و همزمان آبخوان و آبخیزداری اصولی، ترویج فرهنگ صرفهجویی در مصرف آب، ایجاد تصفیه خانه و چرخه باز تولید آب مصرفی برای کارخانهها و صنایع، تسریع در انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان، توجه به استخراج آبهای ژرف که تمامی موارد الگوهای تأیید شده جهانی دارد.
* کوهخواری و جادهسازی در منابع طبیعی از جمله معضلات استان فارس است. کوه «سرک» در منطقه کازرون از جمله این کوه خواریها و تغییر کاربریها است. برای حفظ منابع طبیعی استان فارس چه رویکرد و سیاستی را دنبال خواهید کرد؟
پای کار آوردن و تشکیل کارگروهی با حضور نمایندگان دادگستری، استانداری، فرمانداری، جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و دیگر ارگانها و نهادهای مرتبط با این موضوع جهت بازدید از محل مورد نظر و گرفتن تصمیم قاطع برای قلع و قمع تخلفات صورت گرفته قبلی و بازدارنده برای انجام نشدن تخلف جدید پیشنهاد تشکیل یگان دیده بانی و نظارت تصویری پهپادی برای نقشه برداری و مشخص بودن حد و مرز منابع طبیعی و عدم تعرض منفعتطلبان به انفال /.
* فارس از جمله کانونهای گردشگری ایران محسوب میشود. برای حفظ ابنیه تاریخی فارس و توسعه گردشگری در این استان چه برنامهای دارید؟
با توجه به خشکسالیهای متعدد باید استان فارس را از استانی بر پایه کشاورزی و دامپروری به استانی با توسعه صنعت توریسم داخلی و خارجی تبدیل نمائیم. برای نیل به این موضوع اختصاص وامهای کم بهره برای متقاضیان تأسیس و گسترش خانه مسافر، گردشگر و اقامتگاه بومگردی در مناطق توریسم پذیر بسیاری که در فارس داریم اجتناب ناپذیر است.