به گزارش خبرگزاری مهر، محمد ثابت اقلیدی گفت: با ثبت این ۱۳۵ اثر، شمار آثار ثبتی این استان در فهرست ملی به بیش از سه هزار و ۲۵۰ اثر رسید. وی گفت: از ۹۳ پرونده آثار تاریخی و فرهنگی ارائهشده فارس، ۷۹ پرونده در فهرست ملی قرار گرفت و ۱۰ پرونده نیز واجد ارزش شناخته […]
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد ثابت اقلیدی گفت: با ثبت این ۱۳۵ اثر، شمار آثار ثبتی این استان در فهرست ملی به بیش از سه هزار و ۲۵۰ اثر رسید.
وی گفت: از ۹۳ پرونده آثار تاریخی و فرهنگی ارائهشده فارس، ۷۹ پرونده در فهرست ملی قرار گرفت و ۱۰ پرونده نیز واجد ارزش شناخته شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی فارس اضافه کرد: در این نشست چهار پرونده تعیین حریم آثار این استان نیز مشخص شد و چهار پرونده بازنگری حریم مجموعه تخت جمشید، تعیین حریم یک تپه تاریخی در کازرون و کاخ سروستان و همچنین بازنگری حریم محور تاریخی فرهنگی عرفان شیراز نیز تأیید شد.
وی عنوان کرد: ۲۲ میراث طبیعی فارس ثبت ملی شد که از این شمار میتوان به ثبت دریاچه مهارلو، غار شاپور و تنگ چوگان، مجموعه درختان کهنسال نیریز، سپیدان، استهبان، اقلید، بختگان، فیروزآباد، فسا و لامرد نام برد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی فارس با اشاره به ثبت ۲۰ میراث معنوی فارس در فهرست ملی، گفت: پرونده کلمپلو و قهوه شیراز، آش کازرون، پوشاک، حلوای سنتی و بارگاه گردانی در بی رم، پوشاک لامرد و مهر، غذای محلی چشکُده در خنج و اوز، داروی محلی بُخالو و غذای سِوِگبا خنج، مسابقه کلهقند لطیفی لار، مراسم نان پوش در جنوب فارس، اجاق بوسی عروس در ترکان قشقایی، نان پیدا ایزدخواست، فرش گیان یا جیانبوانات، تخت حنا آباده، مراسم دیگ جوشان روستای فشانخفر، یادمان یاس کبود خفر، قنات روبیسرچهان و مهارت پالان دوزی استهبان در فهرست ملی جای گرفت. ب
برچسب های :
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری نسیم ستهبان نیوز در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.