به گزارش خبرنگار مهر، شامگاه جمعه ۳۱ فروردین آئین گرامیداشت شاعر بلندآوازه زبان پارسی سعدی شیرازی با حضور مسئولان کشوری و استانی در آرامگاه سعدی این شاعر مشهور شیرازی برگزار شد و علاقهمندان به مقام و شخصیت سعدی دیشب گرد مزار وی حلقه زده و یاد و نام این شاعر مشهور را گرامی داشتند.
ابتدای این مراسم مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با بیان اینکه مراسم گرامیداشت مقام سعدی شیراز یک آئین ملی و بینالمللی است گفت: بخشی از برنامههای این هفته در سفارتخانههای مختلف و آئین اختتامیه نیز به همت انجمن آثار و مفاخر کشور در تهران برگزار شود.
مدیرکل میراث فرهنگی فارس دیگر سخنران این مراسم به شهرت سعدی و جذابیت وی برای گردشگران پرداخت و گفت: آرامگاه این شاعر بلندآوازه پارسی زبان پس از حافظیه بیشترین گردشگر را همه ساله به ویژه در ایام نوروز به خود جذب میکند.
شهردار شیراز نیز با بیان اینکه موضوع استحکام بخشی به مقبره شیخ اجل سعدی شیرازی مورد توجه و اهتمام شهرداری شیراز بوده و این نهاد برای بهسازی مزار شاعر مشهور ایرانی و ساماندهی محوطه پیرامونی آن تلاشهای کرده که باید بیشتر شود.
محمد حسن اسدی گفت: استفاده از ظرفیت عظیم سعدی برای تعامل با خواهرخواندههای شیراز دیگر مسألهای است که در شهرداری پیگیری میشود و شهرداری با نصب سردیس سعدی در سفارت ایران در تاشکند و همچنین نصب سردیس سعدی در پارک بینالمللی دوستی شهر نانجینگ چین یا اقداماتی دیگر در سئول کره جنوبی و پچ مجارستان تلاش کرده بخشی از دین خود را به این شاعر خوشنام و پرآوازه ادا کند.
وی با بیان اینکه تحول بنیادی در آرامگاه حافظ نیازمند رعایت یک سری قواعد و اخذ مجوزهایی است که از نمایندگان مردم شیراز و زرقان در مجلس و دیگر مسؤولان میخواهیم در این زمینه تلاش بیشتری کنند.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم گفت: در نگاه ما، شاعران و بزرگان ادب فارسی سرچشمههای حکمت و معرفت هستند و تا زمانی که سرچشمههای جوشان حکمت جاری است ما آنها را یار همنفس میدانیم و به زیستن در جوار آنها نیاز داریم.
یاسر احمدوند افزود: این حکمت که از دیرباز در زبان، بیان، شعر و نثر بزرگان این سرزمین جاری و ساری بوده سبب شده که اشعاری ماندگار از آنها برجای بماند.
وی در ادامه گفت: محور اشعار حکمت آمیز شاعران و نویسندگان ما خدا باوری و توحید بوده و از همین جا نقطه افتراق و جدایی تمدن اسلامی و تمدن غرب آغاز میشود.
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران نیز گفت: هفته گرامیداشت سعدی فرصتی شگرف برای تبیین و معرفی اندیشههای والای این شاعر پارسی زبان و بلند آوازه است.
محمود شالویی گفت: سعدی پیام آور صلح و دوستی و گنجینهای از معارف ایران اسلامی بود و عرفان، سیاست، حکمت، معرفت و … را با ظرافت در قالب شعر به زیور کلام میآراست.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه از شهرداری شیراز خواست توجه ویژه ای به احیا و زیباسازی مقابر مهجور و غریب ماندهای چون روزبهان شیرازی، میر سید شریف جرجانی، سیبویه و سایر بزرگان فرهنگی این شهر کند.
وی افزود: این انجمن توجه زیادی به پاسداشت مفاخر کشورمان دارد در همین راستا ۳۸ بنای تاریخی را احداث کرده و ۱۷ طرح بازسازی و ساخت مقابر بزرگان را نیز در دست اجرا دارد.
سفیر سابق ترکیه در ایران نیز با بیان اینکه با گذشت هشت قرن از حیات و وفات سعدی انگار وی هنوز در میان مردم زنده است گفت: در قرون هفتم و هشتم ستارههای تابناکی از شیراز در آسمان شعر ایران درخشیدند که نامشان تا ابد جاری است.
دریا اورس خاطرنشان کرد: گلستان سعدی که به تمام زبانهای زنده دنیا ترجمه شده و شرحهای زیادی بر آن نوشته شده گنجینهای از ادب و در عین حال دنیایی از درس است.
رئیس مؤسسه عالی فرهنگ، زبان و تاریخ افزود: گلستان سعدی در دوران عثمانی و پس از آن توسط ادیبان ترک ترجمه شده و مورد علاقه مردم ترک زبان است.
استاندار فارس نیز با بیان اینکه بسیاری از حکایات سعدی درس انسانیت است گفت: سعدی، اخلاق، معنویت و تربیت را گمشده بشریت میدانست و امروز که تکنولوژی بر همه چیز غالب شده اشعار و حکایات سعدی بسیار مؤثر است. محمد هادی ایمانیه گفت: باید تمام تلاش خود را کنیم که جوانان با گنجینههای ارزشمند ادب فارسی به ویژه دو شاعر مشهور سعدی و حافظ آشنا شوند و در این بین وزارت آموزش و پرورش جایگاهی مهم دارد.
پایان بخش این مراسم اجرای قطعاتی توسط سالار عقیلی بود که با استقبال خوب حضار مواجه شد.
گفتنی است در تقویم رسمی کشورمان به همت مرکز سعدیشناسی ایران، روز اول اردیبهشت روز آغاز نگارش کتاب گلستان روز سعدی نامیده شده است و همه ساله در یادبود سعدی مراسم مختلفی در شیراز و دیگر شهرها برگزار میشود.