به گزارش ایسنا، آبان ماه سال گذشته سیاستها و ضوابط تشویقی کالبدی متضمن نوسازی محلهای به تصویب رسید. در حال حاضر طبق اولین گزارشی که از عملکرد شهرداریها در این زمینه به دست آمده از ۱۰۶ شهر بزرگ کشور که دارای محدوده مصوب بازآفرینی شهری هستند ۳۱ شهر از جمله کلانشهرهای تهران، کرج، تبریز و کرمانشاه و شهرهای بزرگ کاشان، اراک، یزد و بروجرد نسبت به اعمال بسته اقدام کردهاند.
تعداد ۲۰ شهر نیز با توجه به ظرفیتی که در مصوبه ۱۹ بندی شورایعالی شهرسازی و معماری تاکید شده بود که متناسب با شرایط اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و محیط زیستی شهر خود نسبت به بسته تشویقی موثرتری اقدام کنند در حال تدوین بسته هستند که در کمیسیون ماده ۵ استانها به تصویب برسد. کلانشهرهای شیراز و اهواز و مراکز استانها و شهرهای بزرگ ارومیه، اردبیل، زاهدان، ساری، خرمآباد، بوشهر و سمنان از این دستهاند.
این خبر را محمد آیینی ـ معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده و گفته است: تنها شرطی که برای اجرای بسته وجود دارد این است که شهرداریها محلات مشمول را مشخص کنند که عمده محلات بافت فرسوده مشمول این بسته هستند. طبق برنامهریزی حداکثر تا پایان خردادماه محلات مشمول بسته ۱۹ بندی تشویقی توسط شهرداریها احصا و در کمیسیون ماده ۵ استان مصوب کنند.
رشد صدور پروانه ساختمانی در محلات مشمول بسته تشویقی نوسازی
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در تمامی شهرهایی که اجرای بسته را شروع کردند شاهد رشد ۱۰ تا ۴۳۰ درصدی رشد صدور پروانههای ساختمانی هستیم.
در روزهای اخیر نیز مهدی هدایت ـ مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران از برنامهریزی برای افزایش دو برابری نوسازی بافت فرسوده در سال جاری نسبت به سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: در سال گذشته صدور پروانه ساخت در بافت فرسوده با افزایش ۶۰ درصدی روبهرو بود.
مهرداد بذر پاش وزیر راه و شهرسازی یکی از اولویتهای تولید مسکن را نوسازی بافت فرسوده و تولید مسکن در این بافتها به جهت داشتن تمامی خدمات زیربنایی و روبنایی به عنوان بهترین روش تولید مسکن عنوان کرده است.
مقرر شده تا بخشی از طرح نهضت ملی مسکن در بافت های فرسوده باشد که در این خصوص شرکت بازآفرینی شهری ایران در همکاری با شهرداریها، سایر ارگانها و مشارکت مردم گامهایی برداشته و نیاز است تا در این بخش همکاری مردم تقویت شود.
انتهای پیام