به گزارش خبرنگار مهر، محمد هادی ایمانیه ظهر یکشنبه در نشست بررسی وضعیت فرونشست دشتهای استان فارس که به ریاست وی و با حضور جمعی از مدیران استان و همچنین پروفسور عزتالله رئیسی از چهرههای ماندگار دانشگاه شیراز در حوزه آب و اساتیدی چون مریم دهقانی و علیرضا صادقی از اساتید دانشگاه شیراز با هدف راههای مقابله با این پدیده خطرناک برگزار شد بیان کرد: مطالعات و پژوهشهای صورت گرفته در حوزه فرونشستها در استان باید بروزرسانی شود و سپس عملیاتی گردد.
استاندار فارس با بیان اینکه فرونشست زمین معضلی زیستمحیطی با پیامدهایی جبران ناپذیر و مخاطرهآمیز است گفت: باید با این پدیده پیش از آنکه تبعات جبرانناپذیر آن دامنگیر همه شود مقابله کرد و در این مسیر باید از همه ظرفیتها و راهها برای کاهش اثرات این پدیده بهره برد و از سرعت پیشرفت فرونشست کاست.
وی راهاندازی دبیرخانه فرونشست زمین در سازمان آب منطقهای استان فارس را نیز راهی مؤثر برای مدیریت این مساله دانست و گفت: باید طی یک قرارداد همکاری، مطالعه دشتهای تاریخی از جمله دشت تخت جمشید، دشت مرودشت، حرم مطهر شاهچراغ، فرودگاه شیراز و پهنه برففروشان در دستور کار محققان قرار گیرد تا وضعیت فرونشست در این مناطق به صورت علمی مشخص شود.
ایمانیه یکی از دلایل کاهش سطح آب سفرههای زیرزمینی و در نهایت ایجاد پدیده فرونشست را خروج پساب و آبهای سطحی و روان از سطح شهر دانست و گفت: اگر ایجاد چاههای جذبی جلوی این کار را میگیرد با تأیید نخبگان دانشگاهی باید این کار صورت پذیرد.
ایمانیه ضمن دعوت همه دستگاهها به یافتن راهکاری برای حل این مساله از جوامع علمی و دانشگاهی و تمام مجموعهها خواست در صورت داشتن پیشنهادهای سریع و عملیاتی برای مقابله با این پدیده خطرناک، اقدام به ارائه آن نمایند.