علیرضا صحرایی پیش از ظهر امروز یکشنبه ۲۴ اردیبهشت در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: به دنبال سیاستهایی که در سالهای نه چندان دور در کشور مبنی بر کنترل رشد نرخ جمعیت اتخاذ شد خطر پیری جمعیت را برای ایران به دنبال داشته که اگر این روند تداوم یابد کشورمان در دو الی سه دهه آینده بیشترین میزان کهنسالان را خواهد داشت.
وی جمعیت و جوانی آن را یک اهرم مهم در توسعه اجتماعی، سیاسی و اقتصادی هر کشور دانست و افزود: به طور قطع نیروی جوان، کارآمد، توانمند و تحصیلکرده میتواند اهرمی قوی در راستای توسعه همهجانبه کشور باشد، در همین راستا مقام معظم رهبری نیز بارها در محافل مختلف نگرانی خود را نسبت به مسأله جمعیت اعلام کردند.
معاون بیمه و خدمات سلامت ادارهکل بیمه سلامت گلستان ادامه داد: دولت سیزدهم نیز در موضوع جمعیت و برای تحقق فرامین مقام معظم رهبری تصمیماتی اتخاذ کرده و در نهایت سیاستگذاران قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را تدوین و به همه دستگاههای اجرایی ابلاغ کردند تا در نهایت منجر به رشد جمعیت کشور شود.
صحرایی تأکید کرد: از آنجایی که سازمان بیمه سلامت یکی از نهادهایی است که میتواند در موضوع جمعیت سهمی ایفا کند در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تکالیفی بر عهده سازمان بیمه سلامت قرار گرفته که این تکالیف اختصاصی در ماده ۴۳، ۴۴ و ۴۵ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ذکر شده است.
وی با اشاره به اینکه افزایش سن ازدواج و سن باروری موجب رشد قابل توجه ناباروری در کشور از جمله گلستان شده است، بیان کرد: از آنجایی که خدمات ناباروری در تعهد بیمههای پایه نبوده زوجین نابارور باید هزینههای درمان را به صورت آزاد پرداخت میکردند که بسیار گران تمام میشد به طوری که زوجین نابارور سال گذشته برای دریافت خدمات ناباروری در بخش خصوصی باید بیش از ۱۰۰ میلیون تومان پرداخت میکردند.
معاون بیمه و خدمات سلامت ادارهکل بیمه سلامت گلستان اضافه کرد: با توجه به ابلاغ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت همه بیمهها مکلف شدند تمامی خدمات ناباروری در سطح یک و دو اعم از شناسایی، غربالگری و درمان خدمات ناباروری را متعهد شوند که در همین راستا سازمان بیمه سلامت هزینههای خدمات ناباروری را در قالب دو تعرفه بخش دولتی و غیردولتی پرداخت میکند.
به گفته صحرایی؛ تنها مرکز درمان ناباروری در گلستان مرکز نهال واقع در بیمارستان صیاد شیرازی است که بیمه سلامت ۹۰ درصد هزینه درمان ناباروری برای افراد تحت پوشش را پرداخت میکند و اگر هم فردی به هر دلیلی به بیمارستان خصوصی و فاقد طرف قرارداد با بیمه سلامت مراجعه کند، میتواند با داشتن اسناد بیمارستانی به بیمه سلامت، هزینههای انجام شده را با تعرفه غیردولتی دریافت کند و در کنار آن بیمه تکمیلی هم مابهالتفاوت آن را میپردازد.
وی با بیان اینکه این اقدامات کمک بزرگی برای کسانی است که سالها در آرزوی فرزند بودند و پرداخت هزینههای ناباروری در توان آنها نبود، یادآور شد: ماده ۴۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت نیز سازمان بیمه سلامت را مکلف کرده افراد فاقد هر گونه پوشش بیمهای و مادران باردار را تا زمان شیردهی و فرزندان آنها را تا پنج سالگی از طریق آزمون وسع تحت پوشش قرار دهد و هزینههای آنها را پرداخت کند.
معاون بیمه و خدمات سلامت ادارهکل بیمه سلامت گلستان خاطرنشان کرد: براساس آزمون وسع، خانوادههایی که در رده یکم تا سوم باشند رایگان بیمه میشوند اما از دهک چهار به بعد مبلغ پرداختی برای بهرهمندی از بیمه متفاوت است و از ۱۰ درصد شروع میشود. سازمان بیمه سلامت حتی در حین بستری نیز افراد فاقد بیمه را تحت پوشش بیمه قرار میدهد تا برای پرداخت هزینه بیمارستان دچار مشکل نشوند.
صحرایی از اعطای وام ۵۰ میلیون تومانی به زوجین نابارور خبر داد و گفت: در این راستا دو قرارداد با بانک ملت و قرض الحسنه مهر ایرانیان منعقد شده و تمامی زوجین نابارور میتوانند از تسهیلات این بخش استفاده کنند.
انتهای پیام