سیاوش بدری در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره انتقال خط سوم انتقال آب از سد درودزن به شهرستان خرامه گفت: سه مخزن برای انتقال آب پیش بینی شده که مخازن ساخته شده در ۲ ایستگاه پمپاژ میشود و هماکنون در حال ساخت است.
وی مشکل اصلی تکمیل این پروژه را تأمین لوله برای خط انتقال آب عنوان کرد و ادامه داد: این لولهها پلی اتیلن ۸۰۰ میلیمتری است که در استان فارس تولید نمیشود و باید در استان دیگر ساخته و به فارس منتقل شود.
بدری افزود: مناقصه ساخت این لولهها انجام و پیمانکار مشخص شده و اکنون لولهها در حال ساخت است که امیدواریم هرچه سریعتر این موضوع به سرانجام برسد.
ذخیره آب سدهای استان فارس ۳۸ درصد است
بدری در ادامه با تاکید بر اینکه برای استانی چون فارس که اقتصادش متکی به کشاورزی است، آب و بارندگی از اهمیت ویژهای برخوردار است، گفت: استان فارس حدود ۲ دهه است که با خشکسالی رو به رو است و سالهای کمبارانی را پشت سر گذاشته است.
وی ادامه داد: سال ۱۴۰۳ خوشبختانه شاهد بارشهای خوبی در فارس بودیم و اگرچه پاییز کم بارشی داشتیم اما میزان بارشها در میانه فصل و دهه اول آذر وضعیت را بهبود بخشید.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای فارس افزود: بر اساس آمارهای اعلامی مدیریت مطالعات پایه شرکت آب منطقهای میانگین بارشها از ابتدای سال آبی جاری تاکنون به عدد ۴۳.۴ میلیمتر رسیده که نسبت به ۲۹.۷ میلیمتر مدت مشابه سال گذشته رشدی حدود ۱۳.۷ میلیمتر داشته است.
بدری تاکید کرد: مقایسه آمارها نشان میدهد که تغییرات بارندگی فارس نسبت به میانگین بلند مدت مشابه سال آبی گذشته ۴۶.۱ درصد و تغییرات بارندگی نسبت به میانگین بلند مدت سالانه استان ۱۴.۳ درصد است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای فارس افزود: حجم آب پشت سدهای فارس به ۳۸ درصد رسیده که طبق آخرین آمار میزان بارندگیهای روزهای پایانی هفته گذشته منجر به افزایش حجم آب پشت سدهای فارس شده است.
وی تصریح کرد: حجم کل سدهای فارس بالغ بر ۲ هزار و ۹۳۶ میلیون متر مکعب است و با وقوع بارندگیهای اخیر، حجم کل آب موجود در سدهای استان به عدد هزار و ۱۱۵ میلیون مترمکعب رسیده است.