لطفالله فروزنده در گفتوگو با ایسنا، در خصوص ضرورت ایجاد حساب یکپارچه «خزانه واحد» توضیح داد: با ایجاد حساب خزانه واحد، ۱۲۰۰ حساب غیرمنسجم شهرداری تهران تجمیع و یکپارچه شده است. در شهرداریها که یک نهاد درآمدی- هزینهای محسوب میشوند، شفافیت و انضباط مالی یک رکن ضروری برای مدیریت منابع است.
وی درباره کارکردهای حساب خزانه واحد افزود: تمرکز حسابهای شهرداری تهران علاوه بر اینکه موجب مدیریت و نظارت بر نقدینگی شده، نارضایتیهایی نظیر عدم واریز بیمه و مالیاتها را کاهش داده است. درحال حاضر تمامی پرداختهای نقدی شهرداری اعم از حقوق، دستمزد، هزینههای مختلف و جاری ادارات و سازمانها و ….، بعد از کسر بیمه، مالیات و اقساط کارمندان به صورت متمرکز و در یک روز توسط اداره کل خزانهداری انجام میشود.
جزییات اجرایی شدن خزانه واحد الکترونیکی
فروزنده با اشاره به الکترونیکی شدن حساب خزانه واحد اظهارکرد: پروژه الکترونیکسازی حساب خزانه واحد برای اولین بار در میان ادارات دولتی با همکاری سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری (فاوا) و بانک شهر صورت گرفته است. پروژه مذکور پس از طی مرحله آزمایشی، مطابق با نیازها و ملزومات شهرداری، بومیسازی و داخلیسازی شده است.
معاون شهردار تهران در پاسخ به چگونگی عملکرد حساب خزانه واحد الکترونیک گفت: در خزانه واحد الکترونیک، تمام اتفاقاتی که در چک فیزیکی رقم می خورد در چک الکترونیک هم اتفاق می افتد. برای افزایش امنیت این چک، شماره هایی مختص هر اداره، منطقه و یا سازمان تعبیه شده که از طریق فاوا در سامانه جامع مالی قرار می گیرد.
وی افزود: در مرحله بعد پس از تأیید گزینه پرداخت وجه، این حواله به سامانهای دیگر ارسال میشود. فقط افرادی که دارای امضای الکترونیک و یا توکن هستند، حق دسترسی به این حواله را خواهند داشت. افرادی که دارای امضای الکترونیک هستند طبقهبندی شده و چک الکترونیک بعد از آنکه سه امضای تعریف شده را دریافت کرد، مجدد از سوی معاونت مالی و اقتصاد شهری مورد بررسی قرار خواهند گرفت. درنهایت اگر مشکلی وجود نداشت، برای پرداخت نهایی به بانک ارسال میشود.
به گفته فروزنده، به منظور عدم ایجاد اشکال در امور جاری شهرداری تهران چکهای فیزیکی هنوز به طور کامل از دستور کار خارج نشده است.
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با اشاره به محل قرارگیری خزانه واحد الکترونیک ادامه داد: خزانه واحد الکترونیکی در اداره کل خزانهداری مستقر شده است. برای استقرار کامل آن در شهرداری، جلسات توجیهی ویژه مناطق برگزار، توکنها تحویل و کار اجرایی آن انجام شده و اکنون در حال رصد بازخوردهای آن هستیم.
وی با بیان اینکه سیستم خزانهداری واحد در همه بخشها باید اجرا شود، عنوان کرد: با توجه به شفافیت مالی و نظم یافتن حسابهای شهرداری با ایجاد حساب خزانه واحد، تمام واحدها، مناطق، سازمانها و شرکتهای تابعه و موسسات شهرداری تهران ملکف شدهاند، منابع درآمدی و سایر وجوه دریافتیشان را به حسابهای درآمدی خزانه شهرداری واریز کنند.
فروزنده از پرداخت عادلانه حقوق بین سازمانها و یکپارچگی نظام پرداخت حقوق و دستمزد به عنوان یکی از مهمترین دستاوردهای شهرداری تهران یاد کرد و گفت: در گذشته برخی سازمانها، ضرایب ویژهای در پرداخت حقوقها داشتند، اما اکنون این قضیه کلا منتفی شده و در حال حاضر پرداخت متفاوت نداریم.
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران در پایان تصریح کرد: در تلاشیم تا با ایجاد حساب خزانه واحد که در مبارزه با فساد و ایجاد شفافیت بسیار موثر بوده، تحولات زیادی در راستای نظارتپذیری و استفاده بهینه از منابع مالی شهرداری رقم بزنیم.
انتهای پیام