مدیر کل اوقات و امور خیریه استان مرکزی گفت: یکهزار و ۲۱۱ نفر به صورت هیات امنا در آستان مقدس امامزادگان مشغول به کار هستند، از این تعداد ۵۸ خادم به صورت ثابت و حقوق بگیر و یکهزار خادم نیز به صورت افتخاری به زائران و مجاوران خدمت رسانی میکنند. به گزارش پیام خبر از […]
مدیر کل اوقات و امور خیریه استان مرکزی گفت: یکهزار و ۲۱۱ نفر به صورت هیات امنا در آستان مقدس امامزادگان مشغول به کار هستند، از این تعداد ۵۸ خادم به صورت ثابت و حقوق بگیر و یکهزار خادم نیز به صورت افتخاری به زائران و مجاوران خدمت رسانی میکنند.
به گزارش پیام خبر از اراک، حجتالاسلام عبدالله واحدی، امروز ۱۵ اردیبهشت در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت دهه کرامت و روز ملی تکریم امامزادگان بیان داشت: آیین ملی روز بزرگداشت امامزادگان همزمان با سراسر کشور در امامزادگان هر شهرستان استان با هدف تکریم امامزادگان و ترویج فرهنگ زیارت برگزار میشود.
وی با اشاره به اجرای برنامههای فرهنگی به مناسبت دهه کرامت اظهار کرد: طرح کرامت، همایش بزرگداشت امامزادگان، تجلیل از فعالان، تقدیر از هیئتهای امناء، خادمان و خیرین درسطح شهرستانی، استانی و ملی، برگزاری جشنهای میلاد ائمه، جشن تکلیف دختران، مسابقات قرآنی و اردوهای زیارتی، برگزاری همایش استانی در امامزاده عبدالله ریحان خمین با حضور مسئولان کشوری از جمله این برنامه ها خواهد بود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی گفت: آستان مقدس ۵۵ بقعه متبرکه این استان مجری طرحهای دهه کرامت و ویژه برنامههای این ایام از نهم تا نوزدهم اردیبهشت است.
واحدی افزود: همایش استانی بزرگداشت امامزادگان درآستان مقدس امامزاده ریحان درشهرستان خمین نیز امروز با حضور مدیرکل فنیمهندسی سازمان اوقاف برگزار شد و از افراد شاخص فعال در حوزه امامزادگان تجلیل شد. همچنین، نمایندگان استان برای معرفی در سطح ملی انتخاب و به سازمان مرکزی در تهران معرفی خواهند شد.
وی تصریح کرد: این برنامهها با هدف معرفی شخصیت امامزادگان، تقویت فرهنگ دینی و انس نسل جوان با اهل بیت علیهمالسلام برگزار میشود. همچنین، بقاع متبرکه علاوه بر کارکرد مذهبی، در مناسبتهایی نظیر ایام نوروز، شبهای قدر، و دهه کرامت، کارکرد اجتماعی، فرهنگی و حتی گردشگری دارند و باید بیش از پیش در معرفی ظرفیتهای معنوی آنها به جوانان و خانوادهها تلاش شود.
واحدی تصریح کرد: در استان مرکزی از میان ۲۷۸ امامزاده، سطحبندی آنها براساس شخصیت و محبوبیت در میان مردم صورت میگیرد. امامزادگان سطح یک توسط معاون فرهنگی سازمان تایید میشوند، در حالی که احکام هیات امنای سطح دو و سه توسط مدیرکل استان صادر میشود.
وی افزود: سازمان اوقاف و امور خیریه دارای سه محور اصلی فعالیت است که شامل ترویج و آموزش قرآن، مدیریت موقوفات و امور خیریه و رسیدگی به اماکن مذهبی از جمله امامزادگان میشود.
واحدی با اشاره به اینکه موقوفات و امور خیریه یکی از شاخصترین محورهای سازمان اوقاف است، افزود: سازمان اوقاف در موضوع امور خیریه در ۲ بخش سخت افزاری و نرم افزاری فعالیت دارد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی با اشاره به میزان درآمدهای اوقاف در استان اظهار کرد: در مجموع، ۴۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان درآمد در سطح استان ثبت شده است که این درآمدها از منابع مختلفی تامین شدهاند؛ از جمله فروش قبور، نذورات و هدایای ظریف، کمکهای خیرین مقید که در قالب پروژههای عمرانی، فرهنگی و مدیریتی مصرف میشود.
واحدی بیان کرد: در قالب طرح مودت نیز بیش از دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان کمک نقدی توسط خیرین برای توسعه و مرمت امامزادگان جمعآوری شده است. افزون بر این رقم، مشارکتهای غیرنقدی همچون خدمات عمرانی، نیروی کار، تجهیزات و دیگر مساعدتها نیز تاثیر بسزایی در پیشبرد امور بقاع متبرکه داشتهاند.
وی، با بیان اینکه یکهزار و ۲۱۱ نفر به صورت هیات امنا در آستان مقدس امامزادگان مشغول به کار هستند، بیان کرد: ۵۸ خادم به صورت ثابت و حقوق بگیر و یکهزار خادم نیز به صورت افتخاری به زائران و مجاوران خدمت رسانی میکنند.
واحدی خاطرنشان کرد: در مورد سایر اماکن مذهبی مانند مساجد، سازمان اوقاف بیشتر در بخشهای سختافزاری فعالیت دارد، در حالی که برنامههای فرهنگی و آموزشی توسط نهادهای دیگر مانند امور مساجد، پایگاههای بسیج، سازمان تبلیغات اسلامی و کانونهای فرهنگی مدیریت میشود. ساخت و ساز مساجد، جذب اعتبارات از طریق نهادهای دولتی و نظارت بر نحوه مصرف درآمدهای حاصل از مستغلات مساجد از جمله وظایف سازمان اوقاف در این حوزه است.