وزیر علوم، در مراسم تجلیل از سرآمدان آموزشی و فرهنگی ، بر لزوم ایفای مسئولیت اجتماعی دانشگاهها و نقش آنها در توسعه کشور تاکید کرد.
به گزارش پیام خبر، در آیین تجلیل از سرآمدان آموزشی و فرهنگی که با حضور اساتید پیشکسوت، نمایندگان مجلس، مسئولان اجرایی و مدیران دانشگاهی برگزار شد، وزیر علوم، تحقیقات […]
وزیر علوم، در مراسم تجلیل از سرآمدان آموزشی و فرهنگی ، بر لزوم ایفای مسئولیت اجتماعی دانشگاهها و نقش آنها در توسعه کشور تاکید کرد.
به گزارش پیام خبر، در آیین تجلیل از سرآمدان آموزشی و فرهنگی که با حضور اساتید پیشکسوت، نمایندگان مجلس، مسئولان اجرایی و مدیران دانشگاهی برگزار شد، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بر لزوم ایفای مسئولیت اجتماعی دانشگاهها و حفظ مرجعیت علمی تاکید کرد.
دکتر حسین سیمایی صراف، ضمن تبریک هفته معلم و بزرگداشت مقام استاد شهید مطهری، بیان کرد که دانشگاهها باید فراتر از یک محل آموزشی عمل کنند و به موتور محرک توسعه و پاسخگوی چالشهای کشور تبدیل شوند.
وزیر علوم با اشاره به تلاشهای ارزشمند اساتید دانشگاهها، گفت که جایگاه مرجعیت دانشگاه در کشور به آسانی بهدست نیامده و برای حفظ آن باید به کیفیت علمی، مرزهای دانش، و ایفای نقش اجتماعی توجه ویژهای شود.
این مقام ارشد وزارت علوم همچنین به نتایج برخی پیمایشها اشاره کرد و گفت که کاهش رتبه در برخی شاخصها هشداری جدی برای نظام آموزش عالی است، پاسخ به این چالش باید در تلاش ایجابی برای ارتقاء کیفیت دانشگاهها و بازگشت به جایگاه تاثیرگذار گذشته جستجو شود.
سیمایی صراف با اشاره به شخصیت و تفکر شهید مطهری، او را نماد یک معلم متعهد اجتماعی معرفی کرد با نگاهی مسئلهمحور به موضوعات مختلف پرداخته است، این رویکرد، به گفته وزیر، باید الگوی دانشگاهیان در قبال جامعه و مسائل آن باشد.
وزیر علوم همچنین از امضای تفاهمنامهای میان وزارت علوم و سازمان برنامه و بودجه خبر داد که بر اساس آن، چالشهای ملی به دانشگاهها واگذار شده و دانشگاهها موظف به ارائه راهکارهای علمی و اجرایی هستند. این اقدام به عنوان گامی مهم در جهت حل مسائل کشور تلقی میشود.
وی در ادامه بر اهمیت تقویت ارتباط میان دانشگاه و صنعت تاکید کرد و اشاره کرد که امکان قانونی برای محاسبه هزینههای تحقیقاتی صنایع در دانشگاهها به عنوان مالیات فراهم شده است و این فرصت میتواند زمینهساز گسترش همکاریهای علمی و کاربردی باشد.
در پایان، وزیر علوم به موفقیتهای چهار دهه اخیر کشور در حوزههای مختلف از جمله دفاع، بهداشت، صنعت و کشاورزی اشاره کرد و خاطرنشان کرد: این دستاوردها مرهون تلاشهای دانشگاه و دانشگاهیان است. او تاکید کرد که اکنون بیش از هر زمان دیگری نیاز به توجه و حمایت از این سرمایه انسانی برای توسعه و پیشرفت کشور احساس میشود.