کوشک گلشن شیراز، میزبان مراسمی بود که در آن از گنجینهای تازه پرده برداشته شد؛ مرکز شیرازشناسی و دانشنامهای ۱۷ جلدی فارس که هر برگش سندی است بر عظمت، هویت و حافظه تاریخی دارالعلم شیراز، رونمایی شد. به گزارش پیام خبر، میزبان مراسمی بود که در آن از گنجینهای تازه پرده برداشته شد؛ مرکز شیرازشناسی […]
کوشک گلشن شیراز، میزبان مراسمی بود که در آن از گنجینهای تازه پرده برداشته شد؛ مرکز شیرازشناسی و دانشنامهای ۱۷ جلدی فارس که هر برگش سندی است بر عظمت، هویت و حافظه تاریخی دارالعلم شیراز، رونمایی شد.
به گزارش پیام خبر، میزبان مراسمی بود که در آن از گنجینهای تازه پرده برداشته شد؛ مرکز شیرازشناسی و دانشنامهای ۱۷ جلدی فارس که هر برگش سندی است بر عظمت، هویت و حافظه تاریخی دارالعلم شیراز، رونمایی شد.
در مراسمی که با عطر حضور همشهریان فرهنگدوست همراه بود، شهردار شیراز، درِ فرهنگ را از کالبد کهن عمارتی به روی مردم گشود که برای پژوهش، آموزش، فرهنگ و پیوند دیروز و فردا اختصاص یافته بود. مرکز شیرازشناسی رسالتی مهم را بر عهده گرفت و قرار است نهتنها حافظِ بخشی از هویت فرهنگی کهنشهر شیراز، بلکه مرکزی پویا و پلی میان روزگار ماضی، حال و آینده شیراز باشد و مامنی برای شیفتگان شیراز و انبوه گردشگران فراهم کند.
محمدحسن اسدی که میهمانانی هم از کلانشهرهای دیگر داشت، از فرهنگ و مردم گفت و اردیبهشت را فصل تجلی شیراز دانست.
شهردار شیراز گفت: اردیبهشت شیراز جایی برای «نخواستن» باقی نمیگذارد. شیراز، آنقدر در اعتدال بهار شگفتانگیز است که تقریبا کسی نیست که نخواهد اردیبهشت شیراز را تجربه کند. فصلی بیمانند در گستره زمین که شیراز بر شانههای آن به اوج جذابیت میرسد.
شهردار شیراز در ادامه با نگاهی رو به آینده، پرده از روزهایی پرکار برداشت که شیراز میزبان سه میلیون مسافر و زائر بود؛ روزهایی که از ابتدای فروردین آغاز شده و در اردیبهشت به اوج رسیده است. فصلی که علاوه بر گردشگران، ورود ۱۵ هیئت از ۱۵ کشور را نیز برای شیراز رقم زده است.
میهمانانی که از پاکیزگی شهر و آراستگی آن حظ وافر برده بودند، از شکوه آثارش، از طبیعت دلانگیزش و از همه مهمتر، از مردمانش در شگفت بودند. مردمانی که با نجابت، آرامش و نجواهای نرم دل، در خاطرههایشان ماندگار شده بودند.
به اعتقاد این مقام ارشد شهری، مرکز شیرازشناسی تبلور دغدغهای فرهنگی بوده است؛ مسئولیتی بر دوش مدیریت شهری برای آنکه گذشته به زبان حال روایت شود و آینده، با تکیه بر ریشهها طراحی شود.
به باور محمدحسن اسدی، این آغاز، تنها یکی از گامهای شیراز ۱۴۰۴ است که بر فرهنگ، تاریخ و هویت شهری استوار است. چشماندازی که سالهاست در ذهنها رقم خورده تا شهری متفاوت پدید آید.
او از دیگر پروژههای فرهنگی بزرگ نیز پرده برداشت و این وعده را داد که سالنی با ظرفیت بیش از سه هزار نفر برای تئاتر و هنرهای نمایشی، کمتر از یک سال آینده، آغوش به روی مخاطبان خواهد گشود.
در دل این آیین، از دانشنامه شیراز که ثمره تلاش پژوهشگرانی فرهیخته بوده نیز در ۱۷ جلد رونمایی شد؛ دانشنامهای که از هر برگش رایحهای از شعر، فرهنگ، هنر و ریشههای عمیق اصالت و هویت به مشام میرسد. حاصل زحمات اندیشمندانی که خاک شیراز را نه با قدم، که با جان درنوردیدهاند.
شهردار شیراز دل به این راه بسته است تا نهتنها سازههای شهری بلکه ستونهای فرهنگ را استوارتر از همیشه بسازد؛ برای شهری که هر خیابانش، غزلی ناتمام است و هر نسیمش، نجواگر روحی برای زندگی است.