آیین رونمایی از کتاب «سودآد» با حضور نویسنده اثر به همت اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی برگزار شد. به گزارش پیام خبر، آیین رونمایی از کتاب «سودآد» با حضور حمید صمدی، نویسنده اثر به همت اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی در کتابخانه مرکزی امام خمینی(قدس سره) مشهد برگزار شد. در این […]
آیین رونمایی از کتاب «سودآد» با حضور نویسنده اثر به همت اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی برگزار شد.
به گزارش پیام خبر، آیین رونمایی از کتاب «سودآد» با حضور حمید صمدی، نویسنده اثر به همت اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی در کتابخانه مرکزی امام خمینی(قدس سره) مشهد برگزار شد.
در این آیین حمید صمدی، نویسنده کتاب «سودآد» گفت: پس از چاپ «پیله در تاسیان» به واسطه بازخورد خوب و مناسب از سوی مخاطبین و منتقدان، بر خود واجب دانستم تا یکبار دیگر خود را در حوزه نویسندگی به چالش بکشم. این اثر از سال ۴۰۱ آغاز و در سال ۱۴۰۳ به پایان رسید.
وی افزود: این کتاب به جهت حجم بالای مطالب و اطلاعات نیاز به تحقیق و پژوهشگری فراوان داشت اما همیشه در طول مسیر این گفته زیگموند فروید را به خاطر داشتم که « رشد کردن به تعویق انداختن لذتها است»؛ لذا امیدوارم در پس این رنج و سختی اتفاق خوبی را تجربه کنم.
صمدی در خصوص انگیزه نگارش این کتاب، اظهار داشت: شکل گیری «سودآد» به پدیده دومینون افکت بر می گردد؛ چرا که مجموعه ای از علل و عوامل هستند که یک اتفاق را رقم می زنند و مسئله ای که در این کتاب روی داده است. از طرفی نیز مراجعه کنندگان به مطب من کوله باری از تجربیات بودند که بر خود واجب دانستم آنها را به رشته تحریر درآورم. امروزه این مسئله اثبات شده است که افرادی به روانشناس مراجعه می کنند که عمدتا مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند و بیماران اصلی کسان دیگری هستند.
نویسنده کتاب «سودآد» خاطر نشان کرد: افرادی که به روانشناس مراجعه نمی کنند ترس از تغییر دارند و یا به عبارتی تمایل و تصمیمی برای تغییر، ترمیم و به روز رسانی در روابط خود ندارند. برتراند راسل معتقد است این دسته ازافراد اگر قرار باشد از مسیری که رفته اند برگردند، در فکرشان می گذرد که این تغییر را چگونه با تاولهای پاهای خود در میان بگذارند. آمار نشان می دهد که دنیا دچار یک معضل بزرگ در حوزه روحی و روانی است. این احتمال وجود دارد که در ۵ تا ۱۰ سال آینده انسانها دچار بحرانهای جدی در بحث روانی خواهند شد.
وی با اشاره به برخی از آمارهای آسیبهای خانگی و روانی مردم جهان، گفت: امروزه بسیاری از مردم جهان دچار افسردگی خاموش هستند. مجموعه این حوادث این دین را برایم به وجود آورد که کتاب «سودآد» را بنویسم. اگر در این حوزه اقدامات جدی انجام نشود، بدون شک دچار آسیبهای جبران ناپذیری خواهیم شد.
حمید صمدی پیرامون انتخاب نام «سودآد»، اظهار داشت: سودآد یک تعریف جدیدی را به همراه خود دارد. در زبان پرتغالی به معنای آرامشی است که پس از به دست نیاوردن چیزی که آرزویش را داشته است، کسب می کنیم. توجه داشته باشید که علاقه مخاطبین امروز به حوزه روانشناسی و تغیر نگرش آنان به محتوای روانی، ارتقای سلامت روانی جامعه را در پی دارد.
وی در معرفی کتاب خود، بیان کرد: شخصیت زن داستان «سودآد» غم و رنج خود را به رسمیت می شناسد و از سرگذشت خود پس از ۴۰ سالگی می گوید. تمامی ما در یک دوره از زندگی تاسیان را تجریه کرده و یا می کنیم؛ اما اینکه چند درصد از ما می توانیم به «سودآد» برسیم، جای بحث دارد. . این کتاب در اصل شامل دو داستان است از این رو که بیش ۲۲۰هزار کلمه در متن داستان و ۸۰هزار کلمه در پاورقی داریم که در واقع پاورقی خود، یک کتاب است.
واقعی بودن رمان بعضا باعث شده که از سوی مخاطب مورد انتقاد قرار بگیرم، این کتاب شامل رویدادهایی که یا به شخصه تجربه کرده ام و یا از سوی مراجعین به من منتقل شده است. در این اثر رئالیسم و یا واقعگرایی را مدنظر داشته ام، شخصیت داستان زنی است که کامل نیست ولی وقایع زندگی او را به یک پختگی می رساند.
نویسنده کتاب «سودآد»، تاکید کرد: بخش عظیمی از هدف روانشناسی، رساندن انسانها به سودآد است. پایان بخشیدن به دردهای روانی هدف روانشناسی نیست؛ بلکه ایجاد تاب آوری و افزایش طاقت انسانها در برخورد با مسائل و مشکلات زندگی هدف والای این حوزه است.
وی تصریح کرد: اعتقاد دارم نویسنده ای ماهرتر و قهارتر از خداوند وجود ندارد. در قرآن نیز بسیاری از موضوعات از طریق داستان به مردم انتقال داده شده است. برای بیان موضوعات روانشناسی هیچ بیانی موثرتر از داستان نیست؛ چرا که مخاطب من را خاص می کند. اما رمانی که محتوای روانشناسی دارد، مخاطب عام بیشتری را به سوی خود جذب می کند .
در ادامه ماریه رحیمی، کتابدار کتابخانه عمومی ثارالله شهرستان مشهد و کارشناس کتاب، گفت: از نزدیک شاهد تلاشها و نکته سنجی نویسنده اثر کتاب «سودآد» بوده ام. وی در معرفی کتاب سودآد، اظهار داشت: این اثر روایت و برشی از زندگی شخصیت اصلی داستان به نام نگار بارانی، روانشناسی است که به واسطه جدایی از همسرش در بهت و ناباوری قرار می گیرد و این شروع حوادث در زندگی او می شود. در این بین چالشهای زندگی مراجعینش نیز اثر فراوانی در زندگی شخصی او می گذارد. داستان «سودآد» محتوای روانشناسی دارد که در انتهای آن با ژانر پلیسی نیز برخورد می کنیم.
رحیمی در خصوص عناصر داستان در این کتاب، بیان کرد: مهمترین عنصر آن، شخصیت است که در این کتاب بصورت کامل سیاه و یا سفید نیست و دارای نقاط ضعف و قوت است. این موجب شده است که این اثر از شخصیت پردازی بسیار مناسب و در عین حال پویایی برخوردار باشد. از طرفی بخش عظیمی از محتوای کتاب شامل مستندات و واقعیتهای زندگی مراجعین نویسنده و حوادث رخداده فی ما بین انسانها است. همچنین پیوند و توالی داستان نیز مناسب است.
این کارشناس کتاب با اشاره به ویژگیهای نوآورانه در این کتاب، اظهار داشت: این ویژگی شامل تمرکز بر حوزه روانشناسی، استفاده از پاورقی و تعاریف کاربردی از معضلات در حوزه روانشناسی است که این دو مبحث با توجه به علاقه عموم به این حوزه، کتاب را از استقبال خوبی برخوردار کند. ویژگی دیگر این کتاب استفاده از فهرست منابع و ماخذ در پایان کتاب است؛ چرا که این مسئله بیشتر در کتابهای علمی و پژوهشی دیده می شود اما با توجه به استفاده نویسنده از منابع دیگر این مسئله را در این کتاب مشاهده می کنیم. همچنین در ابتدای هر فصل نیز پاراگرافی وجود دارد که ذهن مخاطب را به چالش می کشد تا بصورت دقیقتر متون بعدی را مطالعه کند.
وی افزود: نقطه قوت دیگر این کتاب، تاکید نویسنده بر حضور خدا در زندگی انسانها است.
در پایان نیز احسان سیفی، رئیس اداره کتابخانه ها و کتابخوانی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی گفت: نویسنده کتاب «سودآد» شجاعت بالایی را در خلق این اثر به خرج داده است؛ چرا که در قیاس با ادبیات زرد و عامه پسند، اثری پرمحتوا و غنی را خلق کرده است.
وی اظهار داشت: اینکه به جای توجه به میزان فروش، اثری را برای گره گشایی ذهنی و اقدامات مثبت خلق کنید، کاری بسیار ارزنده است. فضای این رمان علاوه بر استناد بر واقعیت از ارزش آموزشی و علمی مناسبی نیز برخوردار است.
سیفی تصریح کرد: اسم خاص و طرح جلد این کتاب نیز فارغ از محتوای مناسب آن، انتخابی زیرکانه بوده است.
گفتنی است، کتاب «سودآد» اثر حمید صمدی در سال ۱۴۰۳ توسط انتشارات سیمرغ خراسان در۴۱۶ صفحه به چاپ رسیده است.