متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی فسا یادداشتی پیرامون عید قربان و توصیه های به قصابان و دامداران برای پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نوشت. دکتر زهرا منتصری متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی فسا یادداشتی پیرامون عید قربان و توصیه های به قصابان و دامداران برای […]
متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی فسا یادداشتی پیرامون عید قربان و توصیه های به قصابان و دامداران برای پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نوشت.
دکتر زهرا منتصری متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی فسا یادداشتی پیرامون عید قربان و توصیه های به قصابان و دامداران برای پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نوشت، در این یادداشت آمده است: همزمان با عید سعید قربان و انجام نذورات توسط همشهریان عزیز، رعایت توصیه های بهداشت در ذبح دام بسیار ضروری و حیاتی است؛ ضمن تبریک عید سعید قربان، فراموش نکنید که کمتر از یک ماه قبل شهرستان فسا با فوت یک بیمار مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو مواجه بود که اهمیت رعایت اصول بهداشتی در ذبح دام بسیار ضروری و حیاتی است.
با توجه به انتقال بیماری از دام به انسان، سابقه تماس با دام، ذبح دام و گزش کنه در تشخیص بیماری توسط پزشک اهمیت بسزایی دارد و این بیماری در دام بدون علامت اما در انسان می تواند حاد و کشنده باشد.
قصابان و سلاخان هنگام ذبح دام از دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارهایشان را با محلول های سفید کننده خانگی (وایتکس) ضد عفونی کنند، ۱۵ دقیقه باید روی وسایل بماند و بعد با اب بشویند.
روی خونابه ها هم ۱۵ دقیقه وایتکس بریزند و بعد محل را شستشو دهند.
با توجه به اینکه ناقل این بیماری کنه می باشد از له کردن کنه با دست خودداری شود.
زنان خانه دار هنگام قطعه قطعه کردن گوشت از دستکش استفاده کنند.
در مورد جگر و احشا به مدت ۴۸ ساعت در یخچال در دمای ۴ تا ۸ درجه سانتیگراد نگهداری کنند و بعد خرد شود.
تمام محصولات دامی در دمای ۵۶ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰ دقیقه ویروس را از بین می برد.
افراد از خوردن محصولات غیر پاستوریزه دام ، جگر و گوشت نیم پز، خودداری کنید.
در زمان دوشیدن شیر دام حتما از دستکش استفاده شود.
نگهداری گوشت حداقل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال در دمای ۴ تا ۸ درجه سانتی گراد باعث از بین رفتن ویروس می شود.